Önceki nesilden GTX 480’in güç, sıcaklık ve ses sorunlarının GTX 580’de giderilmesiyle yeni çıkacak nesilin çok iyi olacağı beklenen bir durumdu. Bir süre sonda GTX 570 çıkarılarak performans makul bir şekilde azaltıldı fakat fiyat da bir o kadar uygundu. AMD’nin HD 6970’i ile fiyat ve performans konusunda baş edebilen GTX 570 bir süre sonra yerini daha da ucuz olan GTX 560’a bıraktı. Elbette performans biraz daha aşağılara indirildi ancak fiyatı da artık daha makuldü.

GTX 560 Ti Fermi kadrosunun son üyesi ve bir önceki nesildeki popüler GTX 460’ın tahtını aldı. Fiyatı yaklaşık olarak 250$ civarında. HD 6950’den biraz daha ucuz olan kart, HD 6870 ile HD 6950 arasında bir yere sahip.
Kartın piyasaya çıkmasındaki en ilgi çekici özellik, Nvidia partnerleri tarafından birçok modelinin hemen duyurulması oldu. Kullanıcılar için oldukça çeşitli soğutma ve hız aşırtma seçenekleri sunuluyor.

Kartın teknik özellikleri ise oldukça iyi, öyle ki frekansları diğer modellerden oldukça yüksek, sadece bellek, işlemci ünitesi gibi detaylarda biraz geride kalıyor. Detaylar aşağıdaki tabloda,


Boşta ve yük altında sıcaklık değerlerine bakıldığında serin olduğu da söylenebilir


GTX 560 Ti güç tüketimi konusunda da oldukça başarılı.


Referans soğutmayla bile oldukça yüksek frekanslara çıkabiliyor.


Kaynak: PureOC