Savunma üniteleri Ogame'de fiyat-performans acisindan en güclulerdir.

Hicbir saldiri gemisi ates gücü bakimindan savunma üniteleriyle boy ölcüsemez. Ama savunma gemilerini saldiri amacli kullanamazsiniz. Savunma üniteleri sabittirler, ucamazlar. Yani filonuzu saldirilardan koruma amacli kacirirken savunmanizi kaciramazsiniz.

Oncelikle sunu belirtiyim, bu oyunda mükemmel savunma yoktur. Evrende ki diger oyuncularin gücüne gore her savunma gecilebilir. O yuzden iyi bir savunmaniz olsa bile gemilerinizi ve hammadelerinizi kacirmaniz gerekebilir. Savunma size gücsüz ordulara karsi korurken en önemli avantaji sizin cekici bir hedef olmamanizi saglar. Saldiran oyuncu eger sizden alabileceginden fazlasini sizin savunmaniz yüzünden kaybediyorsa, siz onun icin cekici bir hedef degilsinizdir.

Ayni filonuz gibi savunmaniz da farkli ünitelerden olusmalidir. Cunku her ünitenin belli avantajlari ve dezavantajlari vardir.

Temelde 2 tip Savunma ünitesi vardir. Roketatarlar ve Hafif lazer toplari gibi üniteler ucuza maliyetleriyle cokca üretilerek hedef olarak kullanilir. Gaus topu ve Plazma Aticilari gibi silahlarda düsman ordusunu yok etmek icin kullanilir. Bunlar pahali ünitelerdir ama ates gücleri de cok fazladir. 2 Ordu karsi karsiya geldiginde sistem saldirilacak hedefleri gelisi güzel bir sekilde secer. Yani eger bu ucuz savunma ünitelerinden öbürlerine gore 5-8 kati daha fazla üretirseniz herhangi bir saldirida pahali ünitelerinize saldirilmama sansi artar.

Baslangicta Iyon Toplari ve agir lazer toplari sizi korumak icin idealdir. Ozellikle Agir Avcilara karsi bu tip savunmalar cok gucludur. Dana sonra Gaus ve Plazma silahlari savunma icin daha kullanislilardir.

Kurtarma:
Eger biri size saldiriyorsa ve savunmaniz yeterince güclü degilse. Gemilerinizi ve hammadelerinizi kurtarabilirsiniz.

Bunun icin bütün hammadenizi gemilerinize yükleyin ve bir sömürgenize veya sömürgeniz yoksa bir harabe alanina yollayin. Saldiri gerceklestikten sonra Filo menüsünde gemilerinizi geri cagirabilirsiniz. Bu sekilde saldirinin size yikilan savunma binalari veya solar uydular disinda hic bir zarari olmaz. Gemilerinizi gonderirken 10% hizla gonderirseniz daha az yakit harcamis olursunuz. Filonuzu hemen geri cagirsaniz da o yakiti harcamis olursunuz.

Bunun disinda hammadelerinizi ve gemilerinizi saldiri olmasa da sömürgenize veya harabe alanina göndererek siz online degilken bile kurtarmis olursunuz. Bu sayede cekici bir hedef olmaktan cikarsiniz. Siz bir daha online olunca gelicek sekilde gemilerinizi bir yere gonderirseniz hem hammadenizi hem filonuzu kurtarirsiniz. Eger hammadeyi veya filoyu gezegende oylece birakirsaniz emin olun birisi eninde sonunda sizi kesfedecektir.

Basta da dedigim gibi cok iyi bir savunma yoktur. Demek ki size saldirilmamasini saglamaniz gerekli. Birisi size saldiriyorsa bu ya birikmis hammadde icin yada filonuz icindir. Saldiran filonuzu harabe alanina cevirdikten sonra burayi Geri Dönüstürücülerle temizler. Yani eger bütün ordunuzu ve hammadeleri 10% hizla baska bir gezegene gonderirseniz bunlar 8-10 saat güvende olur. GEri donüstürücü varsa bir harabe alanina da gonderebilirsiniz. Eger ikisini de yapamiyorsaniz aktif olmayan bir gezegene saldirabilirsiniz tabi yine bütün hammadelerinizi yaninizda goturerek. Belki cok az hammade alirsiniz ama onemli olan elinizdekileri korumak.

Bir savastan sonra vurulan savunma ünitelerinin tekrar calisma olasiligi 70% dir yani savunma kurmak neye yarar hem kurtaramiyorum demeyin. Savunma üniteleri yok olduklarinda harabe alanina dönüsmezler yani saldiranlari her sekilde bir daha düsünmeye zorlarlar.