Ilerleyen teknolojiden nasibini alan bu sohbet programlari, ses ve görüntünün ayni anda iletilmesiyle iyiden iyice ivme kazandilar. Günümüzde ise bilgisayardan bilgisayari, bilgisayardan normal telefonu (ek operator yardimi ile) ve hatta cep telefonunu aramak ve sohbet etmek mümkün.



NEDEN SOHBET YAZILIMLARI VE E-POSTA?

Günde 10-12 saatinizi (benim gibi) bilgisayar karsisinda geçiriyorsaniz ve yaptiginiz is ve çalistiginiz insanlar bilgisayar ile ilgili kisilerse sohbet yazilimlari ile e-postanin önemi ortaya çikiyor.
Genel olarak Instant Messaging (IM) yani Aninda Mesajlasma olarak tanimlanan bu sohbet yazilimlarinin en önemlileri arasinda ICQ (artik eski popülerligi kalmadi), MSN (bugünlerde çok popüler), AIM (ABD’de yaygin olarak kullanilan), Yahoo Messenger (fazla yaygin degil) ve yeni çikan GoogleTalk (MSN’in tahtina göz diken) sayilabilir. Bu yazilimlarin çogu benzer özelliklere sahip ve asil görevleri aninda mesaj aktarimini saglamak.

Her ne kadar bazi sirketler çalisanlarina aninda mesajlasma yazilimlarinin kullanimini yasaklasa da alternatif yöntemlerle iletisim kurulabiliyor.

Aninda mesajlasmanin iki bilgisayar arasinda olmasi, her iki tarafinda ayni yazilimi kullanma zorunlulugu ve bazi sirketlerin bu yazilimlari engellemesi gibi sebeplerden is alaninda en çok kullanilan iletisim yöntemi e-posta.

Benim gibi internet üzerine bir sirkette çalisiyorsaniz günde ortalama 50 ila 100 arasi e-posta alirsiniz. Bu e-postlarin %60-70’i çöp (spam) postalar olurken geri kalani ise is ile ilgili oluyor.



NEDIR BU OGO?



Ürün plastik gümüs bir gövde kaplamasina sahip.

Aninda mesajlasma ve e-postalarin en önemli sorunlarindan biri de hareket halinde iken kontrol etme ve kullanmanin bir parça zor olmasi. Herne kadar günümüzde birçok cep telefonu MSN ve benzeri uygulamalari çalistirabilse ve e-posta gönderip alabilse de her bir tusa 3-5 kez basarak MSN’de bir yazi yazmak benim gibi mesaj yazma özürlüler için eglenceli olmuyor.
Sorunun çözümü ise ABD’de kullanilan OGO isimli sirin cihazdan geldi. Bu cihaz MSN gibi aninda mesajlasma yazilimlarini çalistirabiliyor ayni zamanda POP3 destekli e-postalarini okuyup cevap yazabiliyorsunuz.

Ürün, görünüm itibariyle orta boy bir hesap makinesini andiriyor.

Üstelik tüm bunlari üzerindeki data hatti açik SIM kart üzerinden yapiyor ve siz sinirsiz trafik için ek ücret ödemeden internete girebiliyorsunuz.

KUTU IÇERIGI

OGO Cihazi
3.7V 850mA Sarj edilebilir Li-Iyon Pil
Sarj Aleti
Ingilizce - Türkçe Kullanim kilavuzu.
Data SIM Karti


GENEL ÖZELLIKLER

Mini iletisim cihazi OGO, 240x160 piksel ebatlarinda 4000 renk destekli bir ekrana sahip. Üründe QWERTY standart Q klavye bulunuyor. Mono hoparlör, 3 renkli LED uyari isigi gibi özellikleri bulunan ürün sadece 160gr.
Ürün simdilik sadece MSN destegi verse de ilerleyen günlerde diger IM uygulamalarina da destek verecegi belirtiliyor.

Aydinlatmali klavye ile karanlik ortamlarda da kullanim mümkün.