Çift dosyaları standart araçların yardımıyla bulmak
Sabit diskinizde çok az boş alan kaldığından şikâyetçisiniz ve birbirinin aynısı olan dosyaları bularak silmek istiyorsunuz. Bunun için standart Windows araçlarından yararlanabilirsiniz.

İpucu: Windows’un arama özelliğinin sonuç vermediği durumlarda bile bu temizlik işlemi için işletim sisteminin standart araçlarından yardım alabilirsiniz. Ama öncesinde bu iş için kullanabileceğiniz dupfinder.exe dosyasını Windows CD’sinden sabit diskinize kopyalamalısınız.

İşletim sistemine ait CD’si sürücüye yerleştirin ve Windows Gezgini ile içeriğine göz atın. Support Tools klasörüne geçin ve buradan support.cab arşiv dosyasına çift tıklayarak içeriğini görüntüleyin. Birbirinin aynısı olan dosyaları tarayacak Dupfinder.exe’yi işaretleyin ve arşivin içerisinden Windows klasörüne çıkartın.

Artık aracı Başlat / Çalıştır menüsü üzeriden kullanmaya başlayabilirsiniz. View / Options’a tıklayın ve burada CRC-32 Information seçeneğini etkinleştirin. Sonrasında OK’e tıklayın. Bu işlem dosyaların birebir aynı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak CRC testini başlatacak.