Platform bağımsız bir sistem

Linux alt yapısına geçerek fiyat avantajı ve performans artışı sağlandı.

Sabah Gazetesi IBM sunucu ürünleri ve BBS uygulamalarıyla, platform bağımsız bir sistem olan Linux alt yapısına geçerek fiyat avantajı ve performans artışı sağladı.



Türkiye’de SAP, Linux ortamında, IBM ve BBS’nin ortak çözümleriyle ilk defa kurumsal olarak Sabah Gazetesi’nde uygulanmış oldu. Sabah Gazetesi Bilgi İşlem Müdürü Rıdvan Uzunal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Linux gibi bir yapıya geçme amacımız işletim sistemi tarafında platform bağımsız bir sistem üzerinde çalışmak istememizdi, Linux’a geçiş sırasında ihtiyaçlarımıza en iyi çözümleri IBM ve BBS sundu” dedi. Projenin başarılı bir şekilde hayata geçirildiğine dikkat çeken Uzunal, yapılan uygulamalarla fiyat avantajı ve performans artışı sağladıklarını, daha uzun vadede çözüm bulduklarını belirtti.

IBM Çözüm Ortakları Yöneticileri’nden Kamer Gürbakır konuyla ilgili olarak, medya sektörünün önde gelen kuruluşlarından Sabah Gazetesi’nin IBM’in çok önem verdiği Linux platformunu, SAP gibi kritik bir yazılımın altyapısı olarak tercih etmesinin memnuniyet verici olduğunu, bu sayede açık kaynak dünyasının önemli bir referans kazandığını belirtti.

BBS Sistem Destek Mühendisi Gökhan Aydın da Sabah Gazetesi projesinde IBM eServer xSeries 360 ve xSeries 445 sunucular kullanıldığını, veritabanı sunucusu olarak IBM eServer x445 üzerinde Oracle veritabanı çalıştırdıklarını, arka planda IBM Totalstorage depolama ürünü kullandıklarını aktararak, Linux platformuna geçişi özetledi. Uygun maliyet yapısı sunulması nedeniyle müşterinin sağlanan açık platformda çalışılmayı tercih ettiğini sözlerine ekleyen Aydın, “bu uygulamalarla hem fiyat avantajı hem de performans artışı sağladık” dedi.