Uzmanlarınve ortakların işletme dönüştürme stratejilerine veteknolojilerine dair görüşlerinin sunulacağı ve Red Hat ITçözümlerinin tanıtılacağı 13şehri kapsayan tur başlıyor


İstanbul,15 Mart2013Açıkkaynak çözümleri alanında dünyanın lider sağlayıcısı olanRed Hat, Inc. (NYSE: RHT), bugün Avrupa ve Ortadoğu’da 13 şehrikapsayan bir tur düzenlediğini ve bir günlük etkinliklerdenoluşan turun 3 Nisan’da Moskova, Rusya’daki sunumlarlabaşlayacağını açıkladı. Etkinlik serisi, Red Hat uzmanları veortaklarının açık kaynak teknolojisini kullanıp fizikselçözümlerden sanal çözümlere ve bulut çözümlerine geçerek,kurumsal IT mimarisini dönüştürmeye yönelik yaklaşımları ilebuna ilişkin stratejileri ve iyi uygulamaları kapsayacak.


RedHat Turu açık bir IT mimarisine geçerek başarıya ulaşmastratejilerine odaklanacak. Kıdemli Red Hat yöneticileri,işletmeler için stratejik etkiyi tetikleme yollarını anahatlarıyla açıklayan sunumlar yapacak. Günümüzün ekonomikkoşullarında ve bir sonraki on yıl için, başarıya en hazırşirketler müşterilerini daha iyi anlayanlar, müşterileriylesosyal ve mobil kanalların kullanımı dahil istedikleri şekildeiletişim kuranlar ve yeni, yenilikçi ürünleri ve hizmetleri hızlıbir şekilde sağlayabilenler olacak. IT, açık kaynak yeniliğinigeliştirerek, bu stratejik etkiyi tetiklemektedir.


Etkinlikboyunca Red Hat'ten konuşmacılar, açık kaynak bilişim içingüvenli ve maliyet etkin bir temel oluşturmaya dair yerel fikirlerve uzmanlık sağlayacak. Katılımcılar grup çalışmalarınakatılma, Red Hat’in mevcut müşterilerinden gerçekçi fikirleralma, açık bulutun nasıl oluşturulduğunu ve mevcut ITyatırımlarını geliştirirken gelecekteki ihtiyaçlarına cevapverebilecek uygulamaların ve sistem altyapısının nasılhazırlanacağını öğrenme fırsatı elde edecek. Aynı zamanda,platin sponsor HP ve altın sponsorlar Symantec ve Bull dahiletkinlik sponsorlarıyla görüşme şansını da yakalayacaklar.


Birzamanlar son derece etkili olduğu düşünülen özel kurumsalbilişim sisteminin pahalı ve eski bir altyapı haline gelmesi uzunsürmedi. Kritik uygulamaları daha ölçeklendirilebilir, esnek vemaliyet etkin açık kaynak sistemlerine taşımak çok anlamlıolabilir,” diye belirten Red Hat Başkan Yardımcısı ve Avrupa,Ortadoğu, Afrika Genel Müdürü Werner Knoblich şöyle ekliyor:“İşletmeler, IT altyapısını geliştirmek için yıllarınıverir ve milyonlarca Avro harcar fakat, hedefleri çoğunlukla,sistemlerini kaldırmak ve değiştirmekten kaçınmak için mevcutyatırımlarını geliştirmek değildir. Red Hat çözümleri,mevcut kurumsal mimarinizi güçlendirerek ve dağıtım esnekliğisağlayarak –fiziksel, sanal ve bulut-, açık hibrit bulutstratejinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.”


Katılımcılar,yeni geliştirme projelerini kolaylıkla uygulamak için Red Hat’inhızla dağıtılabilir Platform-as-a-Service (Hizmet olarakPlatform/PaaS) çözümü OpenShift’i nasıl kullanacaklarını veRed Hat’in üretimde binlerce uygulama için bu platformu nasılçalıştırdığını öğrenecek.


Kuruluşlar,yeniliği kolaylaştırma ve yeni hizmetler ve uygulamaların pazarasürümünü hızlandırma güçlüğüyle giderek daha fazlakarşılaşmaktadır. Bir bulut hizmet modeli olan PaaS,geliştiricilere muazzam bir esneklik ve hız sağlayarak, uygulamageliştirmede devrim yaratmaktadır. Kuruluşların maliyetleridüşürmesine ve altyapı kaynaklarını daha verimli bir şekildekullanmasına yardımcı olabilir. Kuruluşlar, yenilik yapmayıkolaylaştırarak ve işletme verimliliğini arttırarak, işletmededönüşümü tetikleyebilir.


Aşağıdakiler,etkinliğin diğer oturumları arasındadır:


Kritikuygulamalar için standart tabanlı bir altyapıya geçiş
Farklıbir platforma ya da uygulamaya geçiş dikkatli bir incelemegerektirmektedir. Akıllı işletmelerse değişimin fırsatlardoğurduğunun farkındadır. İyi yürütülen bir geçiş süreciriskleri yönetmenin, maliyetleri aynı seviyede tutmanın ve gelecekiçin planlama yapmanın yanında, günlük operasyonların sorunsuzbir şekilde yürütülmesini de sağlamaktadır.



Yüksekerişimli veri merkezlerini yeniden düşünmek
İşletmelerin,kritik ortamları standart tabanlı bir altyapıya taşırken, özelbir ortamdan beklenen güvenilirlik ve erişimi sağlamasıgerekmektedir. Red Hat, özel çözümlerin maliyetinin küçük birkısmı karşılığında veri merkezi ve veritabanı için yüksekerişim ve olağanüstü durum kurtarma sağlamanın yolunugösterebilir.



Yeniliğitetikleyecek açık bir kurumsal platforma geçmek
Büyükbir sigorta şirketinin açık kaynak çözümleriyle e-ticaretidestekleyecek bir kurumsal platformu nasıl yarattığınıöğrenebilirsiniz. Esneklik ve hız, uygulamalar ve iş proseslerigeliştirmede, dağıtmada ve yönetmede kilit faktörlerdir.Kuruluşlar özel platformlardan açık kaynak çözümlerinegeçerek, daha az çaba ve daha düşük bir maliyet karşılığındadaha çok şey başarabilir.



DinamikVeri Merkezi – yeni bir klişe mi yoksa gerçek mi?
Tümaltyapıda hız kazanmanın, karmaşıklığı azaltmanın ve ITvarlıklarını daha verimli bir şekilde yönetmenin yolu. Red Hataçık standartların, açık API’lerin ve açık kaynak yazılımınkurumsal bilişimi nasıl değiştirdiğini gösterebilir vekuruluşlar sanallaştırma ve esnek özel bulutlardan isteğe bağlıaçık bulut kullanımına bulut stratejilerini geliştirebilir.


Turuntarihleri, ülkeler ve şehirler:


3Nisan 2013 Moskova,RusyaKayıt
4Nisan 2013 Varşova,PolonyaKayıt
9Nisan 2013 Paris,FransaKayıt
10Nisan 2013 Stockholm,İsveçKayıt
11Nisan 2013 Kopenhag,DanimarkaKayıt
16Nisan 2013 Madrid,İspanyaKayıt
17Nisan 2013 Bonn,AlmanyaKayıt
18Nisan 2013 Zürih,İsviçreKayıt
22Nisan 2013 AbuDhabi, BAEKayıt
23Nisan 2013 Milano,İtalyaKayıt
24Nisan 2013 Londra,BKKayıt
25Nisan 2013 Amsterdam,HollandaKayıt
29Nisan 2013 İstanbul,TürkiyeKayıt


Seminerlerdizisi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kayıt olmak için,lütfen şu adresi ziyaret edin:http://www.europe.redhat.com/promo/redhattour2013/dates/index.php?location=

RedHat hakkında daha fazla bilgi almak için, Red Hat | The World's Open Source Leader sitesiniziyaret edin. Daha fazla ve daha sık haber almak içinse şu adresiziyaret edin: www.press.redhat.com.


RedHat ile Bağlantı Kurun




RedHat,Inc. Hakkında
RedHat,güvenilir ve yüksek performanslı bulut, Linux, ara yazılım,depolama ve sanallaştırma teknolojilerinde topluluk desteğindenyararlanan, açık kaynak yazılım çözümleri alanında dünyanınlider sağlayıcısıdır. Red Hat ödüllü destek, eğitim vedanışmanlık hizmetleri de sunmaktadır. Global bir kuurluşlar,ortaklar ve açık kaynak toplulukları ağındaki bağlantı merkeziolarak, Red Hat kaynakları özgürleştiren ve müşterileri IT’ningeleceğine hazırlayan uygun ve yenilikçi teknolojiler yaratmayayardımcı olmaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için:http://www.redhat.com.