Samsung markasının, akıllı telefonlara ölçü olacak özellikteki yeni ürünü Samsung Galaxy S 4, Android 4 OS'inin en son versiyonu olan Andorid 4.2.2 J.B. ile çalışmaktadır. Samsung markası, en yeni ürünü Samsung Galaxy S4 ile akıllı telefon sektörü çıtasını epeyce yükselterek diğer markaların gücünü bir hayli zorladığı olarak yorumlanabilir. Akıllı telefon ekran ebatını artırarak ve telefona çok özel android tabanlı yazılımlar yükleyerek Samsung markası, yeni ürünü Galaxy S4 ile Apple iPhone konseptinden git gide uzaklaştığını gösteriyor.
Galaxy S3 modeli ile karşılaştırıldığında Samsung Galaxy S4 telefonunun nitelikleri zirveye ulaşmışa benziyor: 5" ile çok daha büyük ekran, 1080p ile daha yüksek çözünürlük, 2.600 mAh ile daha uzun batarya ömrü ve 1.9GHz (dört çekirdekli) veya 1600 Hz (8 çekirdekli) telefon işlemcisi ile daha hızlı işlem gücüne sahiptir.
İlk bakışta Samsung Galaxy S3 ürüne benzese de, sadece ekranının büyümüş olması değil, aynı zamanda daha hafif ve ince olduğu da göze çarpmaktadır. 136.6mm yüksekliği ve 68.9mm genişliği ile Samsung Galaxy S 4’ü aşağı yukarı GS3 ile Galaxy Note arasında bir yerde konumlandırmak mümkün.
Buğulu Siyah renginde de satışa sunulan Samsung Galaxy S 4 hoş tasarımına rağmen, görünümü ile yine de diğer markalara ait ürünlerin beğeniye sunduğu şık tasarımlı telefonlarla girdiği rekabette daha geri planda kalmaktadır.
Ancak, Samsung firmasının plastik malzeme kullanmasının ardındaki esprisi, akıllı telefonun böylelikle daha hesaplı ve uzun ömürlü olması ile kısıtlı değil. Galaxy S 4 tasarımda seçilen malzeme sayesinde, 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip 5" HD Super AMOLED ekran maksimum aydınlıkta renklerin bir hayli canlı görünmesini sağlıyor.
Sonuç olarak Samsung firması; Galaxy konseptini ileriye ulaştırmak için gerekli elinden geleni yerine getirmiş olduğu söylenebilir.
Bütün dünyada yankı bulan bu en son model akıllı telefona ilk sıradan sahip olmak isteyenler için avea şimdiden samsung s4 için bir ön sipariş formu hazırlamış.