NVIDIA’nın tünelin sonundaki ışığı görmesinin ardından AMD de boş durmadı ve en güçlü partnerlerinden biri olan Sapphire, son seviye Intel anakartı üretmeye koyuldu.

Bu üst seviyede en son çıkan Pure Black X58 kartı hız aşırtma yapacaklar için en iyi şekilde tasarlanmıştı.

X58 yongasından oluşan LGA 1366 işlemcilerine destek veren kart dörtlü PCIe slotuna sahip. Üç tanesi PCIe 2.0 olan slotlar x16, x8, x8 olarak işlem yapmaktadır. Anakart DDR3 desteği ile geliyor.

USB 3.0 girişleri de kart üzerinde bulunmaktadır. Sapphire SATA 6 Gbps desteğini Marvel kontrolcüsü ile vermektedir. Sekiz kanallı dahili ses kartı, Bluetooth bağlantısı diğer ho detaylar ve bu detaylar da siyah ve mavi bir tema ile süslenmiş.

Kartta BIOS resetleme butonu da hız aşırtmacılar için bulundurulmuş. Bunun yanında da voltajın ne kadar olduğunu anlayacağınız ve durumu belirten bir LED ekranla da tanışacaksınız. Sapphire ayrıca TriXX hız aşırtma yazılımını da kutu içeriğine dahil etmiş, ayrıca hız aşırtma potansiyelini artıran Sapphire Diamond Black patentli katı kapasitörler ile üst seviye ekran kartlarında da kullanılan soğutma sistemi bu anakart üzerinde mevcut olarak geliyor.
Bu kart oldukça hoş fakat Intel için bir diğer model de P67 yongasını taşıyan Pure Black P67 Hydra da yakın bir zamanda Sapphire tarafından lanse edilecek. Bu kart Intel’in yeni Sandy Bridge işlemcilerine destek vermektedir.