Ateşli silahlarla ilgili suçlardan ceza alanlar affa uğramış olsalar bile, ateşli silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alamayacaklar. Hatıra silahlar ise devredilmeyecek.
TBMM'de önümüzdeki günlerde yasalaştırılması beklenen Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda, Temel Ceza Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda, Temel Ceza Kanunlarında ve göre, ateşli silahlarla ilgili suçlardan ceza alanlar affa uğramış olsalar bile, ateşli silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alamayacaklar. Ateşli Silahlar Kanunu'na aykırı olarak yurda silah sokan, satan, satmaya aracılık edenler, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Kuru sıkı tabir edilen ses ve gaz fişeğiyle benzerlerini atabilen tabancayı, teknik özelliklerinde değişiklik yaparak öldürmeye elverişli silah haline dönüştürenlere, 1 yıldan 3 yıla kadar ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası verilecek. Yurtiçinde veya dışında, devlet veya hükümet başkanları tarafından hediye edilen ve belgeli; birinci TBMM üyelerinin mirasçılarına intikal eden, İstiklal Savaşı'ndan önceki savaşlardan
yanlarında kalan veya mirasçılarına intikal ettiği belgelendirilen ile İstiklal Savaşı'na katılan askerlere, bu savaşta hizmetlerine karşılık hatıra olarak verilen silahlar devredilebilecek.
İçişleri Bakanlığı verilerine göre polis bölgesinde Türkiye genelinde taşıma ve bulundurma ile yivli olmak üzere 606 bin 602 silah kayıtlı bulunuyor. Aynı düzenlemeye göre, şiş ve satır gibi kesici aletleri saldırı amaçlı taşıma yasak olacak. Yivli ve yivsiz silahlar ile kama, hançer, şişli baston, pala, kılıç, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar ve benzeri aletleri saldırıda kullanmak üzere taşıyanlara 3 aya kadar hapis veya adli para cezası uygulanacak. İzinsiz tüfek ve tabanca imal edenler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Polisajans.com / Polis Haberde Son Nokta ,sitesinden alıntıdır.