2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    158
    İtibar Gücü
    0

    Sony Reader PRS-500: E-Mürekkep ile Gazete Keyfi

    PS3 gibi gecikmeli bir ürün olan Sony Reader PRS-500'ün ilk olarak Mart 2006'da çıkacağı söylenmişti. Şimdi ise en geç Ekim ayının sonunda piyasalara düşeceği söyleniyor. Beklemenin nedeni olarak; rakip e-kitap okuyucuların da o tarihlerde piyasada olması ve Sony'nin modele eklentiler yapmasına bağlayabiliriz. Elektronik kitap okumanızı, RSS haberlerini takip etmenizi ve PC bağlantısı yapmanıza imkan vermesi ile basılı yayınların gelecekte yerini alacak olan Sony Reader rahat görüş alanı sunan 6-inçlik ekrana sahip. Pil ömrünün 7500 sayfa okunması için yeterli olduğu söylenen bilgilerden. Korumasız PDF, TXT, RTF ve Word ile DRM (Digital Rights Management) BBeB (BroadBand eBook) formatında e-kitapların okunabilip Mp3 çalma özelliğine de sahip olan PRS-500 de Sony'nin geleneksel müzik formatı ATRAC'ın yer almaması ilginç. PRS-500 ile birşeyler okumak istiyorsanız ve gözlük kullanıyorsanız yakınları bir kenara bırakın çünkü %200 yakınlaştırma yapılabiliyor.


    Sony Reader PRS-500

    Apple'ın başarıyla uyguladığı "iTunes Music Store" elektronik mağazasından iPod'lar için müzik şatışı yapması gibi Sony, Reader için bunun elektronik kitap satış türünü uygulayacak (Sony Connect). Connect Reader uygulamasıyla mağazaya bağlantı yapıp kitap alabileceksiniz ve kitaplar basılı olanlarına göre %20-25 daha ucuza temin edilebilecek. Digital rights management kurallarına göz atarsak, satın alınan kitap altı cihaza kadar okunabilecek ve bir okuma aygıtı da PC olmak şartıyla (kitaplar PC'den Reader'a aktarıldığından sanırım, bir şekilde sistemin kırılıp Reader'lar arasında direk paylaşımın önüne geçmek planlanmış olabilir). Sony'nin son dönemde başını çok ağrıtan PSP'nin kırılması ve öncesinde Playstation'da sahte oyun çalıştırılabilmesi gelişmelerine rağmen korumasız dosyaları açabilmesi de ilginç bir nokta. Başka cihazlarla kitap alışverişi ancak hesabınıza kaydedeceğiniz 5 kişiyle aranızda gerçekleşecek. RSS haberlerini cihaza almak için PC bağlantısı yapmanızın şart olduğunu da belirtelim. Aslında bu biraz can sıkıcı gelebilir, neden kendisi bağlanıp alamıyor desekte daha yeni ve gelişmekte olan bir ürün olduğu için ileriki modellerini beklemek lazım.

    Bundan önce 2004 yılında Japonya'da çıkan e-kitap okuyucu LIBRIé üzerindeki klavye sayesinde kitabı okurken notlar almanıza imkan veriyordu, hoş bir özellik. Ancak PRS-500 de bu ayrıntı yok. Bunun yerine ileri/geri sayfa gezintisi yapabilmek için tuşlar, sağ altta joystick ve 0-9 arası menüyle ilgili kontrol tuşları var.



    Solda Sony Reader PRS-500, sağda ise Sony LIBRIé


    Ürünün ekranı özelliklerden de göreceğiniz gibi E-Ink olarak geçiyor. Ekran teknolojisinde önemli bir ilerleme olarak da nitelendirilebilecek bu ekran tipindeki ilk amaç yazıları gazeteden okuyor izlenimi bırakması. Teknolojinin arkasında, kimyasal bir karışımın elektrik alan içerisinde yaptığı koloidal moleküllerin haraket kabiliyeti yatıyor. Bunun sonucunda yüksek karşıtlıklı ve çözünürlüklü, güneş ışığında bile okunabilen, 180 derece görüş açılı ve ekrana gelen görüntünün sabit şekilde kalması için enerji harcamayan bir ekran tipi ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca da ürünü deneyen bir editör 1 hafta boyunca kullandığı Reader'ını şarj etmeye ihtiyaç duymadığını sözlerine ekliyor. Ayrıca ışığın çok az olduğu ortamlarda bile rahatlıkla okuma yapabildiğini (arkaplan ışığı olmamasına rağmen) söylemeside gece çok fazla ışığa ihtiyaç duymadan okumak isteyenler için önemli bir özellik.


    Genel Özellikler:

    Ekran: 6-inç "electronic paper" E-Ink (açıklaması yazının içerisinde var)
    Çözünürlük: SVGA 800x600 (inç başına yaklaşık 170 piksel)
    Renk: 4-seviye gri ölçek

    Güç: Şarj edilebilir Lityum-ion piller, AC Adaptör USB (Sadece pil dolumu için)
    Maksimum Pil Ömrü (Kullanıma göre değişkenlik gösterebilir): Tek şarj ile 7500 sayfa okunabilir
    Pil Dolum Süresi: AC Adaptörle Yaklaşık 4 saat , USB Kabloyla Yaklaşık 6 saat

    Boyutlar: 175.6 mm(Y) x 123.6 mm(G) x 13.8 mm(D)
    Ağırlık: 250 gram

    Hafıza: 120MB dahili hafızaya 160 civarı kitap sığdırılabiliyor

    Yazı Formatları: BBeB Book / Adobe PDF / JPEG / MP3

    Kutu İçeriği:
    PC Yönetim Yazılımı, Koruma Kılıfı/ USB kablo / AC Adaptör

    Çıkış Tarihi ve Fiyat: 31 Ekim'e kadar çıkması beklenen ürün 350$ civarında olacak


    Kaynaklar:

    - http://www.epaper.org.uk/index.php?o...id=57&Itemid=2
    - http://www.learningcenter.sony.us/as...prs/index.html
    - http://www.engadget.com/2006/09/26/s...r-screenshots/
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Reader
    - http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1993561,00.asp

  2. #2
    DMKolik Array kozturk001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    284
    İtibar Gücü
    0
    wow ya süper bir şeymiş bu kitap okumayı sevmeyen ama teknoloji manyağı olan beni bile kitap okumaya teşvik edebilir...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2