2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20

    Standartları Karşılaştıralım

    Standartları Karşılaştıralım

    Bu soru "artı işaretli ile eksi işaretli DVD yazdırma formatlarının birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir?" şeklinde.

    Yazma Hızı

    DVD yazdırma söz konusu olduğunda birim, yani X faktörü 10 Mbit/saniye şeklinde kullanılıyor. Yani diyelim ki 1x hızında kayıt yapan bir DVD yazıcınız var. Bu durumda saniyede yazılan veri miktarı 10 Mbit boyutunda oluyor. 2x yazıcılar saniyede 20 Mbit yazıyor ve bu böyle devam ediyor. İki standart arasındaki ilk fark kayıt performansı söz konusu olduğunda ortaya çıkıyor. DVD-RW standardı DVD+RW standardına göre daha yavaş. Şu anda DVD+RW yazıcılar 2.4x hızında (saniyede 25 Mbit) yazabiliyor, DVD-RW ise 1x hızını destekliyor. DVD-R kayıt performansı ise genelde 2x.

    Diski Kapatma

    DVD-RW diskleri normal DVD sürücülerde okuyabilmek için kapatmak (finalize) gerekli. DVD+RW formatında ise bu tür bir zorunluluk yok.

    İşletim Sistemi

    Microsoft, Windows XP'nin yeni sürümünde DVD+RW cihazların işletim sisteminin içerisinden direkt olarak destekleneceğini belirtti. Bu da bu formata işletim sistemi desteği açısında büyük bir avantaj sağlıyor. Ne de olsa Windows XP bugün bilgisayar kullanıcıları arasında en fazla tutulan işletim sistemi, bir üst sürümünün de kendisi kadar başarılı olacağını tahmin etmek için müneccim olmak gerekmiyor. DVD-RW formatında ise diske bir şeyler yazmak için ille de DVD yazdırma programı kullanmanız gerekli.




    Geriye Doğru Uyumluluk

    Şu anda evlerde bulunan salon tipi DVD çalarlar DVD-RW formatına daha uygunlar. Bu yüzden, DVD-RW formatında yazılmış olan diskleri evlerdeki DVD çalarlarda çalıştırırken pek de sorun yaşanmadığı belirtiliyor. DVD+RW formatı ise görece olarak yeni olduğu için bu formatı destekleyen sürücülerin yaygınlaşması için biraz zaman geçmesi gerekli.

    Profesyonel Üretim ve Çoğaltma

    Eğer bir DVD hazırlamak ve onu çoğaltmak istiyorsanız bu aralar hemen hemen tek alternatifiniz DVD-R kullanmak. DVD üretici fabrikaların hemen hemen hepsi master kopya olarak DVD-R disk istiyor, bazıları DVD-RW formatına da okey diyor. DVD+R ve DVD+RW bu konuda o kadar başarılı değil.

    Ayrıca multimedya içerik hazırlama programları ile kendi DVD'nizi kendiniz hazırlarken kullanacağınız medya da DVD-R veya DVD-RW olacak. Çünkü bu tür üretim programlarının hemen hemen tümü bu medyaları destekleyecek şekilde üretilmiş durumda. Ancak zamanla + formatının desteğinin de artacağı tahmin ediliyor.

    Fiyat

    Yurtdışında uzun zamandır piyasada bulunmakla beraber Türkiye'de de bilgisayar dükkanlarında yavaş yavaş yazılabilir DVD disklerin görülmeye başladığına şahit oluyoruz. Aynen yazılabilir CD'lerde olduğu gibi bu piyasada da kalite ve fiyat arasında doğru bir orantı var. Sizler için araştırdık ve bu yazımız hazırlanırken fiyatların ne durumda olduğuna bir göz attık. Sonuçlar şöyle.
    ALINTIDIR...

  2. #2
    gdi
    gdi Çevrimdışı
    Banned Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Yer
    albania
    Mesajlar
    68
    İtibar Gücü
    0
    guzel paylasim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2