3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10

    THERMALTAKE ARMOR JR - VC3000BWS


    Yaz aylarının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Bu ısınmanın biz bilgisayar kullanıcıları için bir dezavantaj olduğu malum. PC bileşenleri sıcak ortamı fazla sevmediğinden onlara soğuk, toz almayacak bir ortam gerekli. Bu ortamı fanlarla ve toz için ince yapıca bulunan süngerlerle yapılabilir. Bu sizi biraz uğraştırabilir ancak yapılabilir. Tabi birazda görüntünün güzel olması gerekiyor. Ancak kasanız küçük ise hava sirkülasyonunda önemli bir düşüş olacağından bu işlemler pek bir işe yaramayacaktır. Peki ne yapmak gerekiyor ? İyi havalandırma, tozsuz bir ortam, sessizlik ve güzel bir görüntü arıyorsanız size bunları sağlayabilecek yeni bir ürün var. Yenilenen iç ve dış yapısıyla ARMOR JR – VC3000BWS.

    Eski modeliyle benzerlikleri bulunan kasa bazı yerlerinde değişiklikler yapılarak daha hoş bir gürünüme ve fonksiyonelliğe kavuşmuş. İlk bakışta eski modeldeki gibi sağa ve sola açılan 2 kapak dikkat çekiyor. Bu kapak bazen kullanıcılar tarafından can sıkıcı gelebiliyor. Sonuçta cd çıkartmak için sürekli bu kapağı açmanız gerekiyor.


    Kasaya karşıdan baktığınızda ilk olarak disk’lerin takıldığı fan’lı aparat gözünüze çarpıcaktır. Bu bir zamanlar stacker’ında yaptığı bir modül. Bu modül’e 4 adet disk yatay bağlanabiliyor ve ısınan disklerin üzerine 120mm’lik bir fan sürekli hava üflüyor. “Ama modülde fan tam ortada değil. Neden yanda duruyor?” diyenleriniz olacaktır. Bunun aslında güzel bir nedeni var. Kasa’nın yan kapağı pencereki olduğundan kasanın içi gözükmesi isteniyor. Az önceki disk modülüne takılan disklerin yanına dikey olarak bir adette WD Raptor X disk bağlaya biliyorsunuz. Bu disk’in özelliği içinin görünebiliyor olması. Kasaya yan pencereden baktığınızda disk’i görebiliyorsunuz. Ayrıca kasaya PCI-Exp. (yada AGP) ve PCI olarak 7 adet kart bağlayabiliyorsunuz. Kasa bu konuda cömert olduğu için anakartınızın bu konuda size sağladığı esneklik kadar bağlayabiliyorsunuz.

    Kasanın soğutma görevini 2 adet 120mm’lik fanlar üstlenmiş durumdalar. Bu fanlar 1300RPM’de 17dBA ses ile çalışıyor ki buda çok sessiz olduğunu gösteriyor. Bu fanların bir tanesi disk modülünde bulunuyor ve içeri hava üflüyor. Diğeri ise ekzost olarak işlemcinin hemen arkasından ısınan havayı dışarı atmakla görevli.


    Bu soğutma size yeterli gelmiyor ise geliştirilen fonksiyonellik ile Thermaltake’in kendi ürettiği su soğutma sistemini ve ekstra ekipmanlarını (Big Water 735, AquaBay M1 ve AquaBay M2) da sisteminize dahil edebiliyorsunuz. Böylece hava soğutmadan daha performanslı, daha sessiz ve güzel görünen bir soğutmanız oluyor.

    Ürünün bir diğer özelliğide hem ATX hemde BTX standartlarını desteklemesi. Şuan için birçok kullanıcı ATX standartlı bir sistem kullanmakta ancak ileride geçilmesi düşünülen kasanız bu standarda şimdiden hazır. Bu özellik henüz yeni çıkan kasalarda standart olmasada bu özelliği destekliyor olması bir artıdır.

    Kasanın ön paneline 5 adet 5.25” 2 adet 3.5” ‘lik aygıt bağlayabiliyorsunuz. İç kısma ise 4 adet 3.5” lik sürücü bağlanabilmekte. Bunları aynı zamanda “tool free” olarak bağlayabiliyorsunuz. Yani vidasız bir kullanım imkanıda sunuyor.

    Malzeme olarak ön panelde Alüminyum, gövdede ise 0.8mm SECC kullanılmış. Ne yazık ki kasa sağlam olduğu kadarda ağır. Ürünün boş ağırlığı 9.75kg. Bu diğer kasalara göre karşılaştırıldığında ağır olabilir ancak kasa ağırlığının hakkını vericek şekildede sağlam.

    Üründe yan panel pencereli olarak satılıyor ancak bize göre tek eksi tarafı kutu içeriğinde PSU eklenmemiş olması. Diğer modellerine eklenen PSU bu modelde mevcut değil. Başka bir değişle ARMOR JR – VC3000BWS’nin kutu içeriğine PSU dahil edilmemiş. Kullanıcılar bunu sonradan almak zorundalar.

    Kasanın Diğer Fotoğrafları

    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  2. #2
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Mesajlar
    639
    İtibar Gücü
    0
    bunun tahmini fiyatı ne kadardır ?

  3. #3
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Alıntı capkin_olgun Nickli Üyeden Alıntı
    bunun tahmini fiyatı ne kadardır ?
    Kasanın yurtdışı satış fiyatı yaklaşık 105$ gibi bir fiyattan satılmakta.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2