[glow=red:d2fec0f2e2]Toshiba’dan dizüstünde TV[/glow:d2fec0f2e2]
Toshiba işletim sistemini çalıştırmadan TV izlenilebilen ilk dizüstü bilgisayar modelini geliştirdi. Endüstri analistleri Japon üreticinin yakında tanıtacağı yeni dizüstü bilgisayarın, diğer üreticiler için de örnek teşkil edeceğine ve yakında bu tür modellerin yaygınlaşacağına inanıyor.

Qosmio adı verilen yeni sistem, Toshuba'nın ses ve görüntü özelliklerini gerçek anlamda bütünleşik olarak sunduğu ilk modeli olacak. Bu özellikler arasında TV kalitesinde görüntü, DVD sürücü, TV alıcısı ve gelişmiş hoparlör sistemi de var.

Qosmio'nun en çarpıcı yanı kullanıcıya, dizüstü bilgisayarın uzaktan kumandasındaki düğmeye basarak işletim sistemini açmadan TV ya da DVD izlemesine izin vermesi. Ancak kulanıcı televizyondaki canlı yayından cihazın 80 GB'lik sabit diskine görüntü kaydetmek istediği zaman işletim sistemini çalıştırması gerekiyor.

Son yıllarda üretici firmalar masaüstü bilgisayarlara giderek daha fazla multimedya ve TV izleme özelliği ekliyor. Hatta piyasadaki bazı dizüstü bilgisayarlar sistemi açmadan DVD izleme özelliği sunuyor. Ancak bağımsız endüstri analisti Rob Enderle'ye göre, Qosmio bütünleşik, beklemeksizin çalışan TV modu sunan ilk dizüstü bilgisayar. Enderle, Toshiba'nın yeni modelinin dizüstündeki en kaliteli görüntü sistemine de sahip olduğunu düşünüyor.

Qosmio'nun ilk etapta 15 inç'lik modeli ağustos ayından itibaren piyasaya sürülecek. Ürünün kesin fiyatı açıklanmazken Toshiba yetkilileri 2 bin 499 – 2 bin 599 dolar arasında olacağını belirtti. 15 inç'lik Qosmio'yu daha geniş ekranlı modellerin takip etmesi planlanıyor.

[glow=red:d2fec0f2e2]alıntı
zaman gazetesi[/glow:d2fec0f2e2]