Aruba veri merkezi çözümleri bu değişimi kolaylaştırıyor

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi Aruba’nın Veri Merkezi Ağ Anahtarları Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Michael Dickman

Gartner’a göre, 2025 yılına dek işletmelerden açığa çıkan verilerin yüzde 85’i veri merkezlerinde değil, Kenar Teknolojilerde oluşacak ve burada işlenecek; 2020’de ise bu oran sadece yüzde 20’ydi. Bu, önemli bir değişimin habercisi: geleneksel veri merkezleri, şirketlerin bulut çağında ihtiyaç duyduğu çeviklik ve güvenliği tesis etmek için birbirine bağlanmış veri merkezlerine dönüşecek.
Kurumsal BT departmanlarının birçoğu ise böylesine bir değişimi geçirmeye hazır değil. Bilgi işlem ve depolamanın Kenar Teknolojilerde bir yığın hale gelmesiyle birbirinden kopuk ağ mimarileri ve iş modellerine bağlı kalması, merkezi yönetimi, planlamayı, güvenliği, idareyi ve tüm kurumsal BT altyapısındaki görünürlüğü sekteye uğratıyor. SD-WAN ve SASE gibi teknolojilerle kenar katmanları arasındaki ara bağlantılar giderek daha çok çözüme ulaşırken, BT operasyonlarındaki basitlik büyük bir sorun olmaya devam ediyor.



Veri merkezlerinin, farklı kollarda çalışacak şekilde yeniden ele alınması ve yeniden tasarlanması gerektiğine şüphe yok. Dağıtık veri merkezleri, bulut bilişimin gereksinimleri çeviklik, esneklik, esnek ölçek, iç güvenlik ve basitleştirilmiş yönetimi sağlamak adına ağ modernizasyonu geçirmelidir. -IDC 2020

Kenar Teknolojiler merkezli çalışan, bulut bilişim etkin ve veri odaklı bir mimari yaklaşımla ancak bu ihtiyaç karşılanabilir. Ne de olsa tüm bunlar, bulut deneyimi ve birleşik iş modelini BT operatörlerine yaşatmaktan geçiyor. Böylece, veriler ister geleneksel veri merkezlerinde isterse de ortak yerleşim alanlarında ya da Kenar Teknolojilerde işlensin, BT operatörleri uygulama ve hizmet tedarikinde hız kazanabilirler. Uygulama kolaylığının, hız ve güvenliğin bir arada yer aldığı modellerle, şirketlerinin kendine özgü ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilirler.





Modern, yeni nesil “Edge-to Cloud” verinin merkezlerine güç verecek yeni çözümler

Aruba bugün, veri merkezlerinin BT operasyonlarını otomatize edecek yeni çözümlerini açıklıyor.

  • Aruba CX Anahtarı İçin Yeni Bir Orkestrasyon Yazılımı : Böylece hizmet tedariki hızlanıyor ve şirket içi ya da bulut fark etmeksizin ağ operatörlerine bulut benzeri bir operasyonel deneyim sunularak, geleneksel ve gelişen altyapıların süratle dönüşmesine yardımcı oluyor.
  • Yeni Aruba CX Anahtar modelleri, halihazırdaki operasyonel BT yapısını doğrudan birleştirerek, BT operasyonlarını büyük ölçüde basit bir hale getiriyor. Altyapı tedarikini hızlandıran ve hem efor hem de zaman kaybını azaltan bu çözümler, önceden tasarlanmış ve doğrulanmış bir şekilde gelir ve uzmanlık gerektirmez.
  • Önceden tasarlanan HPE ve ortak çözümleri bilişim, depolama, ağ mimarisi entegrasyonuyla birlikte, gelişmekte olan veri merkezlerinde zaman ve maliyette tasarruf sağlanıyor ve riski azalıyor.

Şimdi bu çözümlere daha yakından bakalım:

Yazılım tanımlı otomasyon ve orkestrasyon

Yeni Aruba Fabric Composer yazılımımız, günlük işlemleri ve sorun gidermeyi basitleştiren bir "yapı" topolojisinde ayrı bir anahtar setini tek bir varlık olarak düzenler. Aruba Fabric Composer, çok çeşitli sanallaştırılmış, hiper birleşik ve HPE bilgi işlem ve depolama ortamlarında yapı provizyonunu ve uygulama performansını optimize etmek için Aruba CX anahtarlarıyla sorunsuz bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır.




Bu çözüm, bilgi işlem, sanallaştırma, depolama ve ağ altyapısında BT hizmet tedariki veren manüel ve yığın hale gelmiş işlemlerden zorlanan veri merkezi ve BT yöneticilerinin karşılaştığı sorunları ortadan kaldırır. Derin ağ uzmanlığı olmayan BT yöneticileri bundan böyle “yapı” işlemlerini tek bir konsoldan yönetebilir. Böylece şimdiye kadar kullanılmayan güçlü ve basitleştirilmiş bir işletim modeli ortaya çıkar.
Aruba Fabric Composer Aruba CX anahtarlarıyla kusursuz bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu durum, çeşitli biçimlerde sanallaştırılmış, tamamıyla birleşik (HCI) ve HPE bilgi işlem ve depolama ortamlarında performansı artıran birlikte çalışabilirliği optimize eder. Aruba Fabric Composer, müşterilerimize azami kapasite ve esnekliği sağlayan Aruba NetEdit ve Aruba Central gibi diğer Aruba ve AOS-CX araç setleriyle birlikte kusursuz bir biçimde çalışmak üzere tasarlanmıştır.
Aynı zamanda, Aruba Fabric Composer ve CX anahtarlarının birleşimi, HPE dışındaki ortamları da destekleyebilir ve böylece bu uygulamaların VMware, Nutanix ve HPE çözümlerinden üçüncü parti BT otomasyon yapılarına otomatize edilmiş yapı temini ve ekosistem entegrasyonu avantajlarından faydalanmalarına olanak tanır. Örneğin, VM yöneticileri yapı operasyonlarını tek bir VMware konsolundan yöneterek, çoğu yöneticinin şu ana dek erişemediği kolaylıkla güçlü bir işletim modeline sahip olabilirler.

Kenar Teknolojilerin giderek daha fazla kullanılmasıyla birleşik ve esnek bağlanabilirlik

Bugün, gelişmekte olan bant genişliğini yoğun kullanan şirket uygulamaları ve bulut ağına bağlanabilirlik gereksinimleri için mükemmel performans ve operasyon sağlayan, Aruba ESP (Kenar Servisleri Platformu) vizyonu ile paralel, CX anahtarlama ailemizin en yeni üyesi Aruba CX 8360 anahtar serisini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Aruba’nın güçlü cloud native AOS-CX ağ işletim sistemi üzerine inşa edilen CX 8360 anahtar serisi, ek bir lisans maliyeti gerektirmeden, gömülü Ağ Analitik Motoru (NAE) gibi gelişmiş veri merkezi özelliklerini kapsar.

CX 8360 Serisi beş farklı esnek ağ modeliyle sunuluyor. Bu anahtar serisi hem kurumsal kampüs yapısındaki hem de veri merkezlerindeki spine/leaf mimarilerinde kullanılmak üzere yüksek performanslı 1/10/25/40/100 GbE hızlarında anahtarlama sunar. Diğer bir açıdan kenar anahtar konsantrasyonu odaklı kullanımlarda da düşük bağlantı ve maliyet oranı sunmaktadır.

Aruba CX 8360 Anahtar Serileri yapılandırmaları

  • 12P 40/100G
  • 32P 10/25G w/ 4P 40/100G (w/MACsec)
  • 16P 10/25G w/ 2P 40/100G
  • 48P 1G/10G Base-T w/ 4P 40/100G
  • 24P 1G/10G w/ 2P 40/100G



Tam Birleşik Çözüm

Aruba, şirket içerisinde, kullandığın kadar öde modelinin Kenar Teknolojilerdeki yönetiminde, ortak yerleşimde ve veri merkezindeki müşteri iş yükünü desteklemek için, HPE GreenLake’i sunar. Bu çözüm, sadece geleneksel ağ çözümleri kullananlar için ayrıştırıcı bir avantajı beraberinde getiriyor.

GreenLake, bir hizmet olarak VM, bir hizmet olarak bulut konteyneri ve bir hizmet olarak SAP HANA’nın dahil olduğu servisleri sunarak, giderek artan bu ihtiyaca cevap veriyor. Araştırma şirketi Forrester’ın bir çalışmasına göre, HPE GreenLake’i kullanan müşteriler, karmaşık global BT projelerinin pazara uygulanmasını yüzde 75 daha hızlı yapabildiklerini söylüyor.

Bulut ve hizmet olarak sunulan çözümlere ek olarak müşterilerin, geleneksel şirket içi ağlarında ve müşteri tarafından yönetilen seçeneklerde daha önceden tasarlanan ve test edilen HPE ve Aruba entegrasyonlarından yararlanma opsiyonu da vardır. Dağıtıma hazır ve özel tasarlanan bu veri merkezi çözümleri BT hizmeti tedarikini basitleştiriyor ve hızlandırıyor. Böylelikle, zamandan tasarruf ediliyor, risk azaltılıyor ve uzmanlık gerektiren karmaşık çözümlere ihtiyaç azalıyor.

Bu yeni entegrasyon çözümleri bilişim, depolama, HCI, HPC, sanallaştırma ve bulut bilişimi kapsar. Bunlara, HPE ProLiant DL ve DX sunucuları, HPE Apollo sunucuları, HPE SimpliVity, HPE Nimble Storage dHCI, HPE Synergy, HPE Flex Superdome, HPE Cray EX süper bilgisayarları, Cray ClusterStore depolama sistemleri ve Nutanix, SAP HANA ve VMware’in ortak çözümleri de dahildir.


HPE ve Aruba entegrasyonlarıyla ilgili ek bilgiler önümüzdeki ay sunulacak.


Dijital Dönüşümünüzü Hızlandırın

İnovasyon, gelişim ve kalıpları yıkan düşünce, mevcut ağ uygulamaları ve işletim sistemlerinden Kenar Teknolojilerden bulut mimariye geçişi hızlandıracak. Bu durum, birbirlerine bağlı veri merkezlerinin yeni nesil uygulamaları ve iyileştirilmiş iş sonuçlarına güç verecek.

Aruba’nın Kenar Teknolojilerde bulut stratejinizi iyileştirmeye ve hızlandırmanıza nasıl yardımcı olabileceğine dair daha fazla bilgi için, aşağıdaki linklere göz atın veya bizimle iletişime geçin.

Aruba Veri Merkez Ağ Çözümleri
https://www.arubanetworks.com/solutions/data-center/

Aruba CX 8360 anahtarlama serisi, Aruba Fabric Composer ve iş ortağı ekosistem entegrasyonlarına bugünden itibaren kullanımda. HPE GreenLake ve seçkin çözüm entegrasyonları 2021’in ilk çeyreğinden itibaren kullanımda olacak.