Günümüzde harddiskler bilgisayarlar dışındada kullanılmaya başlayınca üreticilerde bu ürünler ile tam uyumlu harddiskler üretmeye başladılar. Harddisk kullanılan ürünlerden biride digital video kayıt cihazları. Güvenlik kameralarının bağlandığı digital video kayıt cihazları kameralardan gelen görüntüyü digitalize edip harddisk üzerine kaydediyor. Bu işlem sürekliğe sahip olduğundan normal disklerin ömrü pek uzun olmuyordu.

WD in bu sektör için üretime başladığı ürünler WD Purple Serisi olarak adlandırılmış. WD in halihazırda bilgisayarlar için ürettiği mavi, yeşil ve siyah seri ürünleride mevcut. Yeni serinin rengi adından da anlaşılacağı üzere mor olmuş.

Özellikler

- AllFrame™ - ATA kesintisiz veri iletimi ilekombine edildiğinde, AllFrame™ teknolojisi, veri akışını ve görüntü oynatımını iyileştiren tescilli önbellek kullanım kuralları yönetimi teknolojisi sayesinde video görüntü kayıtlarının kaybını azaltmaya yardımcı olur. WD Purple, birgüvenlik kamerası kayıt sistemi içerisindeki video görüntü pikselleşmesi ve kesintilerini engelleyen, özel firmware güncellemeleri içerir.
- Advanced Format Technology™ (AFT) – WD ve diğer sürücü üreticileri tarafından sabit sürücü kapasitelerini genişletmeye devam edebilmek için benimsenen ve arttırılmış alansal yoğunlukları mümkün kılan, daha etkili birmedya formatıdır.

Fiyatve Bulunabilirlik
Mart ayının sonlarından itibaren satıcılarda bulunabilecek olan WD Purplegüvenlik kayıt sınıfı harddiskler 1 TB ila 4 TB’a kadar kapasiteye ve üçyıl limitli garantiye sahiptir.


1TB model 75$+KDV , 2TB model 115$+KDV , 4TB model ise 225$+KDV den satılması bekleniyor.