Wilusa ile Gelibolu Şehitlik Turu

Şehitlerin şehadetleri ile malum ve toprağın vatan oluşunun simgesi haline Gelibolu Şehitleri için turlar düzenleniyor. Sadece bu turlarla şehitlik gezisi için katılım göstereceklerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Bunlara dikkat edildiğinde daha anlam dolu bir tur ile şehitlik gezisi tamamlanmış oluyor.

Gelibolu hakkında manevi duygularınızı şaha kaldıracak onca gerçek hikaye edilmiş ki; bu hatıraları okumadan gitmek her ne kadar eşsiz bir şehitlik gezisi sağlayacak olsa da neden çok daha anlam dolu olmasın? Şehitliklerde anılarını dinlediğiniz kişilerle karşılaşmanın heyecanını yaşamaktan mahrum kalmak yada Gelibolu'da kısa özet şekilde bunları hissetmek yerine şehitlik turu öncesinde bu okumaların yapılması daha dolu dolu süre geçirilmesini sağlıyor.

Doğru Bir Kılavuz İle Şehitlik Turunu Gezin!

Gelibolu'ya ulaşmış olduğunuzda tarih kokusunu hissetmek için aslen hiçbir rehbere gerek duymayacaksınız. Sadece kılavuz bu tarihi şehadetin kokusunu zihinleriniz ve duygularınıza aksettiren fert olarak da önemli bir faktör. Conk Bayırı'nın ihtişamıyla karşılaşılmış olduğunda, rehberin de bu görkemib hatıralarını seslendirmesini beklemeniz normal olarak iyi bir rehber tercih etmenizle yakından ilişkili bir vaziyet olacaktır.

Kanlısırt Kitabesi'nden, Mehmetpişmedene Saygı Anıtı'na ve oradan Çanakkale Şehitler Abidesi'ne sizi karşılayacak olan tarih, şehitlik gezisinin 57. Alay, Şahindere ve Yahya Çavuş şehitliklerinde doruklarda yaşanan duygularla devam edecek. Gelibolu şehitlik turu, anlam ve duygu dolu bir ruhla dolu dolu geçecek.

ZİHNİNİZDE ŞEHİTLİK GEZİSİNİN BİR HARİTASI OLSUN

Zihninizde Gelibolu şehitlik turu için bir zihinsel haritanın bulunmasında yarar var. Turlar genel anlamda bir gün içerisinde gezilecek şekilde birçok alanı gezilecek şekilde planlıyor sadece gidilecek yerler hakkında daha önceden bir yol haritası zihninizde olursa daha yararlı olabilir. Öyle ki gezilecek yerlere zihnin hazırlanmasını elde eden bu vaziyet, ön bilgilerinizi de daha güçlü hislerle kullanabilmenize olanak sağlayacak ve her adımınıza zihnen de hazır hissedeceksiniz. Namazgah Tabyası'na vardığında ne ile karşılaşacağını bilmek ya da Rumeli Tabyası'nda Seyit Onbaşı'ya hazırlıklı olmak, zihnen hazırlıklı olan ve olmayan kişilerde aynı olmayacaktır.