Windows 10 şifre koyma işlemi oldukça basit olsa da hemen bulunamayabiliniyor. Bu yazımızda Windows 10 şifre koyma resimli anlatım sayesinde kolayca şifre koyabilirsiniz.



Windows 10 Nedir?

Windows 10, 2015 yılında Microsoft tarafından yayınlanmış bir işletim sistemidir. Yayınlanma tarihinden günümüze kadar oldukça sık kullanılan Windows 10, hala günümüzde en popüler işletim sitemi durumundadır. Windows kullanıcıları Windows 10’un diğer işletim sistemlerine nazaran daha kullanışlı olduğu düşüncesindeler. En sevilen özelliği ise temel donanımlar için driver kurulumu gerekmez, bunu Windows sizin için halleder.


Windows 10 Şifre Koyma

Windows 10’un sevilmeyen yanları yok değil elbette. Windows 10 ilk kurulduğu zaman bizlerden bir Microsoft hesabı bağlamamızı istiyor, bu adımı atlayarak normal bir hesap açabiliyoruz. Hesabımızı normal olarak açtıktan sonra şifre koymak istediğimiz zaman bu alan kolay erişebilir bir yerde değil. Bugün sizlere resimli bir şekilde Windows 10’da nasıl şifre koyabilirsiniz onu göstereceğim. Hemen anlatımımıza geçelim;



1-) Ayarlar uygulamasını açın

Windows’un başlat menüsünü açıp “Ayarlar” yazınız. Karşınıza çıkan uygulamayı açın.



2-) Hesaplar seçeneğini seçin

Karşınıza açılan uygulamadan “Hesaplar” seçeneğini seçin.




3-) “Oturum Açma Seçenekleri” menüsüne giriş yapın

Gelen sayfanın sol bölümünde yer alan “Oturum Açma Seçenekleri” menüsüne tıklayın.




4-) Parola yazısına tıklayın

Aşağıda gösterilen alandaki “Parola” yazısına tıklayın. Burada farklı şifre yöntemleri de göreceksiniz. Bilgisayar donanımınıza ve yazılım durumunuza göre açık olan diğer şifreleme yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin bir USB belleği anahtar olarak belirleyebilir, bundan sonraki bilgisayar açışlarında bu USB belleği kullanabilirsiniz. Tıpkı gerçek bir anahtar gibi. Ya da bilgisayarınızda parmak okuyucu varsa buradan dilediğiniz parmağınızı şifreniz olarak belirleyebilirsiniz.



5-) Windows 10 şifre koyun

Karşınıza açılacak olan yeni pencereden yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. Bu alanda parola ipucunu girmeniz zorunlu tutulacaktır. Bu alan bir boşluk karakteri koyup geçebilirsiniz.