5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    18

    Windows 7 İncelemesi - x3uqm4~

    Selam herkese.
    Windows 7`yi başka bilgisayarlarda denemiş kullanmıştım, ilk defa masaüstü bilgisayarıma temiz bir kurulum yaptım. Tecrubelerimide sizinle paylaşmak istedim.

    Kurulum
    Öncelikle Windows 7 DVD`sini takarak kuruluma başladım. Görsel olarak kurulum başladı. Dil ayarlarımı, klavye ayarlarımı sordu daha sonra Hard Diskte nereye kurulacağına geldi, C:\ Sürücüsünü seçerek ilerledim ve kurulum başladı. Yaklaşık 10-15 Dakika içinde kurulum tamamlandı. Win7 Boot Screen beni güzel efektlerle karşıladı, 30 saniye içinde kendini donanımıma göre ayarladı. Windows 7 Güzelce açıldı. Açılır açılmaz 10 adet güncelleme yaptı ve sistemi yeniden başlatmamı istedi, sistemi yeniden başlattığımda 10 adet güncelleme ile tüm sürücülerimi yüklediğini fark ettim. Sadece ekran kartı sürücüm yüklenmemişti, hemen internette aramaya başladım fakat Windows 7 sürücüsü olmadığı için Windows Vista sürücülerini kullandım ve oldu.

    Performans
    Sistemi kullanmaya başladığımda sorun yok, fakat oyunlarda FPS Düşmeleri yaşanıyor görev yöneticisinden baktığımda hiç bir program cpu'yu zorlamıyor ama cpu kullanımı %100 gözüküyor. Gerçekten sistemde yavaşlık var fakat git gide yavaşlıklar azalıyor, XP`deki performansa yakın performans var.

    Yenilikler
    Sistem açılır açılmaz yenilikleri göze çarpıyor. Bazı özellikleri aşağıda gösterdim.

    Görev Çubuğu

    Görev çubuğu tamamen yenilenmiş, hızlı başlat gibi değil. Her kısayolu görev yöneticisinin istediğimiz yerine koyabiliyoruz. Kısayolunu koyduğumuz program eğer ki açıksa Görev çubuğundan yok oluyor. Örneğin: Google chrome kısayolu görev çubuğun da varsa, Google Chrome`ye tıklayarak açtığınızda simge yok oluyor.

    Görev çubuğundaki yeniliklerden biriside ilerleme çubuğu görev çubuğunda gösteriliyor. Örneğin bir dosya indiriyorsunuz, görev çubuğunda dolma oranını görebilirsiniz!


    Program Geçişleri
    Alt + TAB tuşlarına basarak programlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, bu özellik çok önceden beri vardı fakat programlar arasında geçerken atladığınız pencerelerde %100 transparanlık gibi hoş bir efekt ortaya çıkıyor.


    Win + Tab Tuşlarına basarak programlar arasında geçiş yapmanın görsel halidir.
    Alt + Tab var iken bu tuş kombinasyonu son derece gereksiz olmuş.
    http://i36.tinypic.com/rl03ty.png

    Programlar
    Paint
    Bildiğimiz, paint yeni sürümle beraber yenilenmiş, yeni şekiller ve fırçalarla gelen paint ile resim düzenlemek gerçekten kolaylaştırılmış.


    Snipping Tool
    Windows 7 ile gelen bu program ile ekran görüntünüzü alabiliyorsunuz çok kolay ve kullanışlı bu program ile ekran görüntünüzü alıp kaydetmek çocuk oyuncağı.


    Yapışkan Notlar
    Masaüstünüzün herhangi bir yerine notlar koyabilirsiniz. Sık sık ziyaret ettiğiniz bir web sitesini notlara yazarak kolay erişimde elde edebilirsiniz.


    Sidebar
    Sidebar ilk açılışta gelmiyor, masaüstüne sağ tıklayıp Gadgets'i seçerek sidebar'a yeni nesneler ekleyebilirsiniz.

    Windows Media Player
    Windows media playerde yenilenmiş, ilk açılırken sadece müzik çalar var üstteki Kare gibi işarete tıkladığımızda çalma listesini vb düzenleyebileceğimiz bir müzik kütüphanesi açılıyor. Eski görünümü bence daha iyiydi, mini mod yeni windows media playerde bulunmuyor.



    WordPad
    WordPad Office Word`e daha çok yakınlaştırılmış basit ihtiyaçları rahatça karşılayabilecek bir program olarak karşımıza çıkmış.


    Değişimler
    Eski sürümlerden farklı olarak değişen yenilikler bulunmakta bunları aşağıda gösterdim.
    Görünüm
    Görünüm ve temaları artık daha rahat ayarlıyoruz temaya göre arkaplanda geliyor.

    Kütüphane
    Belgelerim yerine bu sürümde kütüphane gelmiş. Kütüphane sayesinde herşey daha düzenli gözüküyor. Müzikler, resimler, videolar ve belgeler kütüphane altında birleşmiş.

    Kontrol Paneli
    Kontrol paneli çok düzenli gözüküyor. Her şey başlıkları altına düzgünce toplanmış. Bilgisayarı yönetmek çok kolaylaştırılmış.

    UAC
    Vistayla gelen UAC özelliği kullanıcıları çok uğraştıran, kısıtlayan bir uygulamaydı. Hiç bir işe yaramamakla beraber kullanıcıları boşuna uğraştırmaktan başa hiç bir işe yaramayan bu uygulama windows 7 ile toparlanmış. Güvenlik düzeyini istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz, istersek tamamen kapatıp bizi rahat bırakmasını sağlayabiliyoruz.


    Oyunlar
    Oyunların hepsi bir bölüm altında toplanmış istediğimiz gibi oyun oynayabiliyoruz. Tüm oyunlara kısaca erişmek mümkün. En basit mayın tarlası oyunu bile güzel ses ve görünüm efektleriyle mükemmel hale getirilmiş.


    Yardım ve Destek

    Rahatça yardım alabileceğimiz bir bölümde bulunmakta. Performans yazdığımızda, performans düşüklüğünün sebeplerinden performans yükseltmeye kadar her şey için bir yardım konusu bulunuyor.


    Aero Efektleri
    Aero efektlerine ait bir resim çekemedim hızlı oluyorlar çünkü (:

    Aero Shake Özelliği
    Bir pencereyi yukarı aşağı veya sağa sola doğru hızlıca yaparsanız tüm pencereler gizlenecektir. Tekrar yaptığınızda pencereler yerine geri gelecektir.
    Masaüstü dağınık olan kişiler için yararlı bir özellik.

    Aero Pencereler
    Aero gerçekten görünümü mükemmel yapan bir özellik. Pencereler kapanırken, simge durumuna küçülürken, tam ekran olurken... Sürekli güzel görünüm sağlayan Aero sayesinde görsel şölen yaşıyorsunuz. Windows 7 ilk kullanmaya başladığınızda pencereleri ordan oraya hareket ettireceğinizden eminim.


    x3uqm4 tarafından DonanımMerkezi.Com için yazılmıştır.
    Donanım Merkezi - Donanım haberleri ve donanım incelemeleri - x3uqm4
    Saygılarımla, Teşekkürleri bekliyorum.

  2. #2
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Açıklama hoş olmuşi teşekkürler. Umarım yeni güncellemelerle performans sorununa kalıcı çözümler üretirler. Tam olarak işletim sisteminden midir bu performans kayıpları? Bilemeyeceğim ama öyle olması muhtemel.

  3. #3
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    18
    Yorumun için çok teşekkürler. Performans gerçekten kötü.
    Sistemim; 1.50 GB RAM, 2.53 Ghz çekirdek hızı, 80 GB HDD, Nvidia GeForce 5500 FX sistemim. Windows 7 istediği ise sadece 1 GB Ram, 1 Ghz çekirdek hızı. 512 MB Ram`i bulunan bilgisayara kurduğunu söyleyenler var fakat kullandıktan sonra pek inandırıcı gelmiyor. Windows 7`ye daha fazla dayanamayarak Linux`a tekrar geçiş yaptım. Kimseninde windows 7`ye geçmesini tavsiye etmem, Linux bence en iyisi. Oyuncular için ise XP Tercih edilmeli.

  4. #4
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Ben de bir video inceleme izlemiştim. Bir pocket PC üzerine Win7 kuruluyordu ve PCnin işlemcisi sadece 600MHz idi. Performansı yine de çok iyiydi, incelemenin notlarında da işlemciyi bayağı övüyorlardı, şimdi arada kaldım. Artık denemeden öğrenemeyeceğiz.

  5. #5
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    18
    Bence dene, windows 7'yi tanıtmak için uydurulan reklamlardan başka hiç birşey olmadığını düşünüyorum artık. Windows Vista`ya sadece biraz özellik ekleyip göz boyayıcı reklamlar yapmışlar sadece.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. 26 Adet Windows Vista Tema Windows XP İçin
    By CARneGe15 in forum İndir (download)
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 03-12-2009, 19:16
  2. SAHTE x3uqm4 !
    By x3uqm4 in forum KONU DISI
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06-07-2009, 11:50
  3. Nanoxia FX12 12cm Fan İncelemesi
    By kenan in forum Donanım İnceleme
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 26-05-2009, 23:49
  4. AMD Athlon 64 3000+ (S939) İşlemci İncelemesi
    By uzeyir_ipek in forum İşlemci
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 26-04-2005, 22:22
  5. WinFast NF4UK8AA-8EKRS Anakart İncelemesi
    By uzeyir_ipek in forum Anakart (Mainboard)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26-04-2005, 17:30

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2