WordPress Hosting'inizde kuracağınız sitenizin arama motorlarında bulunduğunuz sektördeki rakiplerinizin üstünde yer almak için arama motorları için dizinleme yapmanız yani Arama Motoru Dizinlemesi'ni aktifleştirmeniz gerekmektedir. Arama Motoru Dizinlemesi'ni aktifleştirmek için öncelikle Plesk Panel'e giriş yapmanız gerekmektedir. Plesk Panel'e giriş yaparken takıldığınız veya sorun yaşadığınız herhangi bir durumda ilgili makalemizi inceleyebilirsiniz. Plesk Panel'e giriş yaptıktan sonra karşımıza gelen sayfada sağdaki menüde yer alan ve aşağıdaki resimde işaretlenmiş olan "WordPress" sekmesine girmeniz gerekmektedir.

linux hosting

"WordPress Yönetim" menüsüne girdiğiniz zaman açılan sayfada orta bölümde yer alan ve aşağıdaki resimde işaretlenmiş olan "Arama Motoru Dizinlemesi" butonunu aktifleştirmeniz gerekmektedir.

linux web hosting

Bu butonu aktif hale getirdiğiniz durumda siteniz için Arama Motoru Dizinlemesi yapılmış olacaktır. Bu sayede siteniz arama motorlarında sizin sektörde web sitesi kullanan rakiplerinizin üstünde konumlanmanızı ve bu sayede daha göze çarpıcı olmanızı sağlar. Arama motorlarında her ne kadar üstte olursanız sitenizin görünürlüğü daha fazla olacağı için daha çok ziyaretçi kazanabilirsiniz. Her ne kadar ziyaretçi kazanırsanız sitenizin de değeri yükselişe geçer.