15 Şubat 2008 Cuma günü Türkiye genelinde 181 sinema salonunda gösterime giren "120" filminin; İstanbul, Ankara, Van, Sivas ve KKTC’deki galalarından sonra, film için ayrı bir anlam taşıyan “Samsun Galası” da 20 Şubat 2008 Çarşamba günü saat 20:00’de Samsun Yeşilyurt Alışveriş Merkezi AFM Sinemaları’nda gerçekleşecek.

Gala öncesi AFM Sinemaları’nda, saat 18:00’de, oyunculardan Özge ÖZBERK, Cansel ELÇİN, Emin OLCAY ve yapımcı-senarist-müzisyen Özhan EREN’in katılacağı söyleşi ile sinemaseverler sanatçılarla buluşma fırsatı yakalayacak.

120, 1914 yılı Aralık ayında, Rusların Erzurum istikametinde taarruza geçmesi sonucunda cephanesi biten bir Jandarma Tümenine, sırtlarında cephane yetiştirmeye çabalayan çocukları konu alan bir yapım. Yaşları 12 – 17 arasındaki 120 çocuğun yaşadığı gerçek ölüm – kalım savaşını beyaz perdeye yansıtan filmin öncelikli amacı, özellikle gençlere tarihimizde yaşanan gerçek bir kahramanlık destanını aktararak sahip oldukları tarih bilincini arttırmak ve tarihimizi öğrenme arzularını teşvik etmek.

Hikayesi 3 farklı mevsimde geçen 120 filminin çekimleri, Van ve Safranbolu’nun dağları da dahil olmak üzere, aralıklarla 4 ay sürdü; filmin bütün aşamalarında 250 kişilik bir ekip çalıştı. Yaklaşık 3 milyon dolar bütçeli filmde 100’lerce öğrenci, 2000’e yakın figüran ve develer başta olmak üzere birçok taşıma hayvanı rol aldı.

“KARLARA YAZILMIŞ GERÇEK BİR DESTAN”ı anlatan 120 filminin yapımcılığı, müzikleri ve senaryosu Özhan EREN’e, hikayesi Hikmet ILGAZ ile Özhan EREN’e ve yönetmenliği Murat SARAÇOĞLU ile yine Özhan EREN’e ait. Filmin oyuncu kadrosunu ise Özge ÖZBERK, Burak SERGEN, Cansel ELÇİN, Emin OLCAY, Demir KARAHAN ve Ahmet UZ oluşturuyor. Süresi 115 dakika olan 120 filmi, türüne meraklı sinemaseverleri bekliyor.


Alıntıdır.(Teşşekürler sinemalar.com)