PDF Belgelerinde Geri Bildirim Vermenin En Hızlı ve En Samimi Yolu

Kısa ve öz iletişim inanılmaz derecede güçlü. Biraz açık olarak projeleri zindana çeviren uzun ve dolambaçlı e-postaları yok edebiliriz. Skitch işte burada devreye giriyor, bugün bu vizyonu PDF iş akışınıza getirerek en hızlı, en samimi ve en doğrudan geri bildirimleri vermenize yardımcı olacağız. Ayrıca alıcılarınızın geri bildiriminizi hemen dikkate alabilmesini sağlayacak yenilikçi özet özelliğini de ekledik. Şimdi yeni PDF özelliklerine ve heyecan verici yeni araçlarımıza bakalım.
PDF İşaretleme Yeni PDF özelliklerini kolayca kullanmaya başlamak için, bir ya da daha fazla sayfadan oluşan PDF belgenizi Skitch’e sürükleyin. Ardından şekiller, oklar ve metinlerle açıklama ekleyin. Değişikliğe gerek duyulan öğeleri gösterin, Vurgu özelliğini kullanarak önemli bölümlere dikkat çekin ve kenarlara metin ekleyerek alıcıya sonraki adımlarla ilgili yönergeler verin. PDF belgesinin herhangi bir kısmına veya yalnızca açıklama eklenen kısımlarına uygulamanın kenarındaki çekme aracıyla gidin. İşiniz bittiğinde belgeyi paylaşın. İşte asıl sihir burada başlıyor.

Skitch Özeti
Birlikte çalıştığınız kişilerin düşüncelerinizi tamamen anlıyor olduğunu bilmek insanı gerçekten mutlu ediyor. Açıklama eklenmiş çok sayfalı bir PDF belgesi paylaştığınızda, Skitch bu belgenin başına yeni bir sayfa ekler. Bu sayfada PDF belgesindeki geri bildirimin her bölümünden parçalar yer alır. Bir parçayı tıklattığınızda açıklamaya gidersiniz. Bu özet, alıcınızın geri bildiriminizi taramasını, anlamasını ve ilk sayfanın ötesine geçmeden harekete geçmesini sağlar.
Geri bildirim alan kişilerin bileceği gibi okuyan kişinin neler düşündüğünü ve nasıl değişikler beklediğini bilmek çok yararlıdır. Bu Skitch Özetinin ikinci kısmı. Bir kişiye açıklama eklenmiş bir PDF belgesini e-posta ile gönderdiğinizde veya genel bir bağlantı oluşturduğunuzda alıcı öncelikle belgedeki açıklamaların sayısı ve türlerini görür.

PDF Paylaşımı
Özet paylaşımı daha kolay olamazdı. PDF belgenizi paylaş düğmesiyle e-posta olarak göndermek istediğinizde özet ekleyebilirsiniz. Ayrıca Mac için Skitch’te Beni Sürükle çubuğunda Özetli PDF seçeneğini belirleyip, doğrudan e-postaya veya başka bir uygulamaya sürükleyerek özet ekleyebilirsiniz. PDF belgelerinde zengin ve ayrıntılı geri bildirim paylaşmak bu kadar kolay.
Evernote Premium
PDF açıklamaları ve Skitch Özeti Evernote Premium özellikleridir. Evernote hesabı olan herkese 30 günlük önizleme verilir. PDF açıklamalarını kullanmaya başlamak için Evernote hesabı oluşturmak çok kolaydır.
Yeni Damgalarla Hızlı Geri Bildirim
Damgalar Skitch 2.5 sürümündeki yeni açıklama aracıdır ve dikkat çeken basit şekillerle fikirlerinizi çok hızlı paylaşmanızı sağlar. Bir şeyi beğendiğinizi, bir şeyden nefret ettiğinizi veya daha çok açıklamaya ihtiyaç duyduğunuzu hızlıca göstermek için damga ekleyin. Her şey mükemmel olduğunda Skitch kalp damgayı kullanarak çok beğendiğinizi gösterin.
Her bir damgayı yerleştirdikten sonra geri bildiriminize işaretçi ve metin ile daha fazla bilgi ekleyebilirsiniz. Damgalara işaretçi eklemek için (+) işaretini tıklatın veya dokunun. İşaretçi görüntülendiğinde mavi noktayı Damganın etrafında istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Damgalara metin eklemek “a” sembolünü tıklatmak kadar kolay. Her bir damga standart bir metinle gelir ancak değiştirmek isterseniz yeni metninizi yazmaya başlayabilirsiniz (en fazla 16 karakter).
Düz metin seçenekleri Skitch’in metin açıklamaları her zaman arka plandan koyu renkle öne çıkar. Ancak bir form dolduruyorsanız bu metin biçimi ideal değildir. Artık, yeni “Düz Metin” seçeneğiyle işleri kolaylaştırabilirsiniz.

Düz metne geçmek için açıklamanızı kenar çubuğundaki “a” simgesini tıklatarak veya dokunarak normal şekilde hazırlayın. Ardından, metin kutusunu ikinci kez seçtiğimizde Düz metne geçmenizi sağlayan bir seçenek görüntülenir. Ayrıca istediğiniz zaman stil menüsünden Düz metne geçebilirsiniz. Unutmamanız gereken nokta, Düz Metin kullandığınızda Skitch Özetinin sahil edilmediğidir, çünkü bu özelliği genellikle form doldurmak için kullanacağınızı düşünüyoruz, bu nedenle özete gerek olmayacaktır.
Faydalı Kaynaklar
Uygulamayı ilk kez açtığınızda yeni Araç İpuçları Skitch pencerenizde açılır ve bu sürümdeki yeni özellikler hakkında bilgi verir. Bu ipuçları, Skitch’teki özelliklerle ilgili daha fazla bilgi edinmek istemeniz durumunda “Ürün Kılavuzlarımız” için bağlantılar da içerir.