Honda Silikon Vadisi Laboratuarı ve DOCOMO Innovation Ventures Ortaklığıyla Sunulan Yeni
Program, Evernote Platform Geliştiricilerine Yol Gösterecek


Evernote, bugün Evernote platformunu kullanan geleceği parlak geliştirici ekiplerinin yeni projeleri uygulanabilir projelere dönüştürmesine yardımcı olacak bir ay süreli yoğun danışmanlık programını duyurdu. En yetenekli 2013 Evernote Devcup katılımcıları arasından seçilen Accelerator ekipleri projelerini Evernote genel merkezinde geliştirmek için doğrudan Everenote’un kıdemli geliştiricileri ve tasarımcılarıyla
çalışmaya davet edilecek ve ekiplerin tüm masrafları karşılanacak.


Evernote Accelerator programına, Evernote platformu savunucusu ve başlangıç aşamasındaki projelerin haberlerini yapmakta 15 yıl deneyim sahibi eski teknoloji muhabiri Rafe Needleman liderlik edecek.


Program Ekim 2013’te başlayacak ve katılımcı ekiplere ürün tasarımı, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında rehberlik sağlayacak. Evernote Accelerator, Kasım 2013’te Accelerator ekiplerinin ürünlerini gazeteciler, yatırımcılar ve Silikon Vadisi kanaat önderlerinden oluşan bir izleyici kitlesine tanıtacakları bir lansman etkinliğiyle son bulacak.


Honda Silikon Vadisi Laboratuarı (HSVL) ve DOCOMO Innovation Ventures (DIV) ortaklığıyla gerçekleştirilen Evernote 2013 Devcup ve Accelerator Programı iki alanda gelişimi de teşvik edecek. HSVL taşıt içi deneyiminde en iyi geliştirmeler için özel bir taşımacılık odaklı ödüle (Honda Yenilikçilik Ödülü) sponsorluk yaparken, DIV de en iyi mobil deneyim alanında DOCOMO Mobil Sihir Ödülü’nün sponsoru olacak. HSVL ve DIV seçilen birer ekibin Evernote Accelerator’da kategorilerini temsil etmesine yardımcı olacak.


“Evernote Accelerator ile geliştiricilere yeni ürünleri için temel olarak kullanacakları bir platform sağlamanın ötesine geçiyoruz,” diye belirten Rafe Needleman şöyle ekliyor: “Bu program, geleceği parlak genç geliştiricilerin Evernote ile çalışan yenilikçi ürünler oluşturmasına ve ürünlerini güçlü işlere dönüştürmelerine yardımcı olmak için HSVL ve DIV gibi önemli ortaklarla birlik oluşturmamıza olanak tanıyor.”


Evernote Accelerator’a davet edilen ekipler, cep harçlığı ve Evernote genel merkezinde çalışma alanının yanında, seyahat ve konaklama masrafları için de ödeme alacak. Evernote Accelerator değerlendirmesine alınmak için, ekiplerin 2013 Devcup yarışmasına katılması ve dev.evernote.com adresinde açıklanan kurallar ve tarihlere uyması gerekiyor. Evernote, Devcup ve Evernote Accelerator dahil geliştirici
programlarından geçen şirketler ya da ürünlerde finansal bir rol üstlenmiyor.


2013 Devcup ödülleri ve Accelerator programlarının öncesinde Tokyo, Singapur, Zürih ve Mexico City dahil dünyanın her yanındaki şehirlerde çeşitli geliştirici etkinlikleri gerçekleştirilecek. Evernote için ilk geliştirici etkinliğinde, Honda Silikon Vadisi Laboratuarı 31 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında California, Redwood City’deki Evernote genel merkezine gelerek, taşıt verilerini taşıt içi mobilite deneyimini geliştiren uygulamalarla birleştirmek üzere özel olarak tasarlanan deneysel HSVL taşıtına odaklanan bir hackhatona ev sahipliği yapacak.


Devcup buluşmalarının ve Geliştirici Çalıştaylarının listesini resmi Evernote Devcup sitesinde bulabilirsiniz. Evernote Accelerator hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin: The Evernote Accelerator - Evernote Developers.