Commvault, Aralıksız 7 Yıldır ‘Kurumsal Yedekleme & Kurtarma Çözümleri İçin Magic Quadrant’ta Lider Olarak Gösteriliyor


--Commvault, vizyon tamlığı nedeniyle Liderler quadrant’ında yer aldı --

Tinton Falls, NJ – 7 Ağustos 2017 – Kurumsal yedekleme, kurtarma, arşivleme ve bulut alanlarında global bir lider olan Commvault (NASDAQ: CVLT), Gartner Inc. tarafından, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Çözümleri için Magic Quadrant’ta lider Quadrant’lar arasında gösterildi. Gartner, liderler arasında Commvault’u en çok vizyon tamlığı açısından konumlandırdı. Commvault böylece, Gartner'ın yedekleme ve kurtarma pazar değerlendirmesinde art arda yedinci kez bir lider olarak gösterilmiş oldu.

Rapora göre, “Gartner, gelenekselden yenilikçiliğe kadar bir elverişlilik yetenekleri yelpazesi sunan önde gelen veri merkezi yedekleme çözümü sağlayıcılarının analizini ve değerlendirilmesini sağlıyor."

Commvault yönetim kurulu başkanı, başkanı ve CEO’su N. Robert Hammer, “Gartner'ın bizi bu şekilde tanımasının, yenilikçiliğimizin ve benzersiz müşteri servisimizin aralıksız 7 yıldır bir kanıtı olduğunu hissediyor ve bunun Commvault , müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için harika bir haber olduğunu düşünüyoruz. Yeni, geniş kapsamlı UX'lerimiz ve güçlü Commvault Data Platform üzerine kurulmuş rekabetçi, esnek fiyatlama modellerimiz tarafından izin verilen çok daha basit, kullanımı kolay çözümlerimizin pazardaki ivmemizi artırdığına ve liderliğimizi pekiştirdiğine inanıyoruz. Endüstri lideri otomasyonumuz, veri taşınabilirliği ve buluttaki eşsiz fonksiyonlarımızın, işletmelerin buluta doğru yolculuğunda Commvault'u liderliğe taşıdığına inanıyoruz. Çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize tutkuları, yenilikçilikleri ve icraatları için teşekkür etmek isterim; bu da, yalnızca klasik kurtarma kullanım örnekleri için değil aynı zamanda fidye yazılımı ile etkili bir mücadele, GDPR ve geniş veri yönetimi için çözümler sunma konusunda vizyonumuzu gerçekleştirmemize de izin vermiştir.”

Yenilikçiliği Sunma
Yeni raporda ayrıca "birçok şirket yeni üreticilerin yeni teknolojilerini ve ürünlerini kabul etmeye istekli oldukları ve artan hizmet seviyesi ihtiyaçlarını, toplam maliyet gereksinimlerini ve yönetim kolaylığı ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için yedekleme ve kurtarma sağlayıcılarını artırmak veya tamamen değiştirmek için artan bir isteklilik gösterdikleri" belirtiliyor.

Commvault, kurumların verilerini buluta taşımasını, belirli bir üreticiye bağlı kalmaktan kaçınmalarını ve hızlı büyümeyi desteklemek için hızlı bir şekilde ölçeklenmelerini sağlayan yenilikçi çözümlerle, işletmelerin gelişen veri yedekleme ve kurtarma ihtiyaçlarına doğrudan hitap ederek veri yönetimi pazarında liderlik pozisyonunu oluşturdu. Commvault'un liderliğinin örnekleri şunları içeriyor:

• Kapsamlı ve kılavuzluk eden herkese açık bulut desteği.
• Özel komut dosyası kullanmadan endüstrideki en geniş anlık görüntü desteği,.
• Esnek fiyatlandırma ve paketleme seçenekleri.
• Endüstri lideri müşteri desteği.
• BT ortamının diğer alanlarındaki geleceğin teknolojisi kararları ile ilgili olarak işletmelere esneklik sağlayan; desteklenen hypervisor’ların geniş bir listesi, büyük veri desteği ve veritabanı koruması.
• Geleneksel fiziksel ve kurum içi uygulamalar için uçtan uca kapsama.
• Tüm uygulamaların buluta taşınmasını sağlamak için yönetim yetenekleri.
• Son kullanıcı deneyimini ve zamanı değere dönüştürmeyi iyileştirmek için yeni, kullanıcı tabanlı UI'lar.

Verilerin dijital ekonomide başarılı olmak için giderek merkezi bir konuma gelmesi, fidye yazılımı saldırılarının hacim olarak büyümesi ve özellik olarak gelişmesi ve işletmelerin buluta geçişi hızlandırmasıyla, veri yedekleme ve kurtarma gereksinimleri hızla gelişmeye devam ediyor. Örneğin, Gartner'a göre:
• 2021 yılına kadar kuruluşların yüzde 50'si, mevcut yedekleme uygulamasını 2017 yılının başında dağıttıklarından farklı bir çözümle güçlendirecek veya değiştirecek.
• 2020'ye kadar büyük işletmelerin yüzde 30'u, anlık görüntüleri ve yedeklemeyi operasyonel olarak iyileştirmeden daha fazlası için kullanacaklar (ör. Felaketten kurtarma, test / geliştirme, DevOps vs.), 2017 yılının başında bu oran yüzde 15'ten daha azdı.
• 2020 yılına kadar, bulutu yedekleme hedefi olarak kullanan işletmelerin sayısı, 2017'nin başında yüzde 10'ken iki katına çıkacak.
• 2019'a kadar, karşı önlemlerin etkililiğinin artmasına rağmen, başarılı fidye yazılımı saldırıları, 2016'da iki ile üç milyon arasındayken, yıllık bazda iki kat artacak.

Daha fazla bilgi ve Temmuz 2017 Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Yazılımları için Magic Quadrant’ın tam bir kopyası için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.commvault.com/itleaders

Commvault yöneticileri, müşterileri, iş ortakları ve diğer düşünce liderleri, işletmelerin gelişmekte olan yedekleme ve kurtarma gereksinimleri ile diğer temel veri yönetimi konularında konuşmak üzere, 6-8 Kasım, 2017'de Washington, DC’de düzenlenen, veri koruma ve aktive etme konusundaki endüstrinin önde gelen özel etkinliği Commvault GO’da toplanacaklar.

Gartner’ın Magic Quadrant’ı hakkında daha fazla bilgi
Gartner’a göre Magic Quadrant Liderleri, “vizyonu uygulama ve tamamlamada en yüksek birleşik ölçütlere sahiptirler. En geniş kapsamlı ve ölçeklenebilir ürün portföylerine sahiptirler. Pazardaki varlıklarının ve finansal performansın kanıtlanmış bir siciline sahiptirler. Vizyon açısından endüstride kanaat lideri olarak algılanırlar ve kurtarma yeteneklerini geliştirmek, dağıtım ve yönetim kolaylığını daha iyileştirmek, ölçeklenebilirliklerini ve ürün genişliğini artırmak için iyi düzenlenmiş planlara sahiptirler. Yedekleme ve kurtarma pazarında temel bir değişim oluşuyor. Üreticiler uzun vadeli bir başarıya sahip olmak için, ortaya çıkan uygulamalara, hipervizörlere, enstantane ve çoğaltma teknolojilerine ve herkese açık bulut yeteneklerine entegrasyonunu ve kullanımını arttırma arayışındayken, geleneksel yedekleme ve kurtarma konusundaki eski gereksinimleri karşılamayı planlamalıdırlar. Liderler için bir köşe taşı, yeni gereksinimlerin, kurtarma yönetimi vizyonlarının parçası olarak nasıl karşılanacağını düzenleme yeteneğidir. Bir grup olarak Liderlerin, yeni satın alma tekliflerinin çoğunun bir parçası olarak kabul edilmeleri ve yeni işler kazanmada yüksek başarı oranına sahip olmaları beklenebilir. Bununla birlikte bu, büyük bir pazar payının tek başına bir Liderin ana göstergesi olduğu anlamına gelmez. Liderler stratejik üreticilerdir, gelecek için iyi konumlanmışlardır, orta boyutlu ve büyük veri merkezlerinin ihtiyaçlarını karşılamada belirli başarıları vardır.”

Gartner’ın Feragatı
Gartner, araştırma yayınlarında bahsedilen herhangi bir üreticiyi, ürünü ve servisi desteklemez ve teknoloji kullanıcılarına sadece bu en yüksek dereceye sahip üreticiyi veya diğerlerini seçmesini önermez. Gartner’ın araştırma yayınları, Gartner’ın araştırma organizasyonunun görüşlerinden oluşur ve gerçeğin beyanı olarak yorumlanmamalıdır. Gartner, herhangi bir ticari garantiyi veya belirli bir amaca uygunluğu içeren bu araştırmayla ilişkili bütün garantileri, ifade ve imâları reddeder.

###
About Commvault
Commvault, bulut veri yönetimi çözümlerinin önde gelen bir sağlayıcısıdır, dünya çapında şirketlerin verilerinden daha fazla değer ve iş öngörüsü elde etmesine ve modern veri ortamlarına dönüştürmelerine yardımcı olur. Doğrudan veya dünya çapındaki bir iş ortakları ve servis sağlayıcıları ağı ile sunulan çözümler ve servislerle Commvault çözümleri, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv, dosya senkronizasyonu ve paylaşımında endüstrinin lider portföylerinden birini oluşturuyor. Bağımsız ve güvenilir bir uzman olarak Commvault, teknoloji vizyonu, yenilikçiliği ve icracılığı için müşterilerden ve nüfuzlu üçüncü partilerden övgüler almaktadır. Donanım işi veya diğer iş gündeminin cazibesine kapılmaksızın Commvault’un sadece veri yönetimine odaklanması, yerinde (on-premise) olarak, mobil platformlarda, bulutta dağıtılan ve bir-servis-olarak sunulan çözümlerin, tüm endüstrilerdeki her boyuttan şirket tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. Dünyanın her yerindeki pazarlarda oldukça nitelikli bireylerden oluşan 2,700 kadar çalışana sahip olan Commvault, NASDAQ (CVLT) borsasında halka açık bir şirkettir ve genel merkezi ABD’de Tinton Falls, New Jersey’dedir. Commvault hakkında daha fazla bilgi edinmek için — ve sizin için veri çalışmalarınıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için — commvault.com’u ziyaret edin.


# # #


Commvault’un Güvenli Liman Beyanı: Müşterilerin sonuçları buradaki ifadelerden maddi olarak farklı olabilir; Commvault tüm müşterilerin yukarıda ifade edilen kazançları elde edebileceğini garanti etmez. Bu basın bülteni ileriye yönelik ifadeler içerebilir, bunların arasında rekabet faktörleri, yazılım ürünleri ve ilişkili servislerin geliştirme, üretim, pazarlama ve satışının doğasında olan zorluklar ve gecikmeler, genel ekonomik şartlar ve benzerleri gibi risklerin ve belirsizliklerin söz konusu olduğu finansal tahminlere ilişkin ifadeler olabilir. Commvault'un geleceğe ilişkin inançları, planları, beklentileri veya amaçları, 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 27A bölümünde ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 21E bölümündeki düzenleme kapsamındaki geleceğe yönelik ifadelerdir. Bütün bu ileriye yönelik ifadeler, 1995 Menkul Kıymetler Davası Reformu Kanunu’nun güvenli liman hükümlerine uygun olarak sarf edilmiştir. Gerçek sonuçlar beklenen sonuçlardan maddi olarak farklı olabilir. Commvault, ileriye yönelik beyanlarını güncellemeyi taahhüt etmez. Herhangi bir ürün sürümünün geliştirilmesi ve zamanlamasının yanı sıra özelliklerinin veya fonksiyonlarının herhangi biri bizim takdirimize kalmıştır.


©1999-2017 Commvault Systems, Inc. Bütün hakları saklıdır. Commvault, Commvault ve logosu, "C hexagon” logosu, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, OnePass, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, Quick Snap, QSnap, IntelliSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, ROMS, Commvault Edge ve CommValue, Commvault Systems, Inc.’in tescilli markaları veya kayıtlı tescilli markalarıdır. Diğer bütün üçüncü parti markalar, ürünler, servis isimleri, tescilli markalar veya kayıtlı servis markaları, sahiplerinin mülküdür ve sahiplerinin ürün veya servislerini belirlemek için kullanılırlar. Tüm özelliklerin haber vermeden değiştirilebilmesi söz konusudur.