tets-krebs-tets-1-leke-ilaci-20-kg-mavi-kapak-7115-11-B.jpg

Tekstil üretimi yapmakta olan üreticiler için küçük ama etkili olan leke ilacı gibi pek çok ürün bulunmaktadır. Üretim aşamasında çalışılan ortam ve makineler dolayısıyla bazı durumlarda istenmeyen durumlar oluşabilmektedir. Makineler ile yapılan üretimlerde lekeler oluşması ya da makinelerin kumaş gibi ürünlere zarar vermesi sık karşılaşılan durumlardandır. Leke oluşan ürünlerin tekrar üretim aşamasına kazandırılabilmesi için bazı işlemlerden geçirilmesi gerekmektedir. Bu işlemler arasında en işe yarar olanı söz konusu lekelerin leke ilacı ile çıkartılmasıdır. Leke ilaçları, küçük olan ve çıkartılabilecek şekilde olan lekeler için tercih edilen ve genelde kimyasal içerikli olan ürünlerdir.

Leke İlacı Çeşitleri

Leke ilacı çeşitleri genelde kullanılan kumaş ve lekelerin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Leke ilaçları arasında en çok tercih edileni yağ ve benzeri lekeler için kullanılan ilaçlardır. Makineler içerisinden bulaşması muhtemel yağ ve boya gibi lekelerin çıkartılması için bu ürünler kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra zift gibi özel ve zor maddelerin kumaştan uzaklaştırılması için kullanılan ilaçlar da bulunmaktadır. Özellikle ilaç ve benzeri alanlarda kullanılan kumaşlar için özel leke çıkartıcılar da üretilmektedir. Bu leke çıkartıcılar içerisinde klor bulunmaması özelliği ile tercih edilmektedir. Leke çıkartıcı ilaçlar genelde sıvı şekilde üretilmekte olup yıkama işleminde ya da doğrudan lekeye uygulanarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra sprey leke ilaçları da kullanılmakta olup bunlarda doğrudan leke üzerine uygulanabilmektedir.

Leke İlacı ve Diğer Tekstil Yardımcı Ürünleri

Leke ilacı gibi pratik ürünlerden tekstil sektöründe kullanılan farklı seçenekler bulunmaktadır. Leke ilaçları işlev olarak küçük gözükmesine rağmen sonuç olarak etkili olup maliyetler açısından faydası görülen ürünlerdendir. Bunlara benzer olarak ütü kolaları ya da yapıştırıcı spreyler bulunmaktadır.