Ülkemizde ve dünyada ruhsal bozukluklar ile ilgili tedirgin edici artışların yalandığı günümüzde toplumda ruh sağlığı seviyesinin düzeltilmesi ve yaşanan sorunların çözümüne destek olacak uzmanların yetiştirilmesi amacıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü programları faaliyetleri sürdürülmektedir. Enstitüde yetiştirilen bilim insanları multidisipliner yaklaşımlar ile eğitim görmekte ve çağdaş yöntem ve koşullara uyum sağlayabilmektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Hangi Özellikleri Taşımalı

Sosyal Bilimler Enstitüsü çerçevesinde verilen lisansüstü eğitimden faydalanarak akademik hayata giriş yapmak isteyen ya da alanındaki bilgi seviyesini daha ileri noktalara taşımayı arzu edenler enstitü seçerken birtakım özellikler aramaktadır. Her şeyden önce enstitüde görev yapan akademik kadronun profesyonel ve alanında yetkin isimlerden oluşması gerekmektedir. Sosyal bilimler bilginin yanı sıra uygulamanın da önem taşıdığı bir alan olduğundan uygulama olanakları yeterli olmalıdır. Verilen eğitim literatüre hakim olmayı ve yenilikleri takip etmeyi sağlayacak şekilde olmalıdır.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Seçimi

Üsküdar Üniversitesi çatısı altında 2011 yılında kurulmuş olan Sosyal Bilimler Enstitüsü klinik ve uygulamalı psikoloji ile nöropazarlama alanında seçkin bir yüksek lisans eğitimi sunmaktadır. Enstitü hakkında detaylı bilginin uskudar.edu.tr adresinden edinilmesi mümkündür. Profesyonel akademik kadro ile sosyal bilimler alanında kendini geliştirmek isteyenlere hizmet veren enstitüde geniş uygulama olanakları bulunmaktadır. Enstitüde klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmak isteyenlerin psikoloji, PDR ya da tıp fakültesi mezunu olması gerekmektedir.