Kötü Karar VermeOrtamları, Dünyanın Her Yerindeki Üreticiler Tarafından Büyümenin ÖnündekiKritik Bir Engel Olarak Algılanıyor.

Otomotiv, uzay, ileri teknoloji elektronik ve endüstriyeldonanım alanlarında faaliyet gösteren 14 ülkeden 378 üreticinin katılımıyla, “IDCManufacturing Insights” tarafından yürütülen ve Infor’un sponsorluğundagerçekleştirilen araştırmada; kötü karar verme ortamları, dünyanın heryerindeki üreticiler tarafından büyümenin önündeki kritik bir engel olarak algılanyor. Ancak şirketlerin kullanmış olduğu yetersiz sistemler,zayıf veriler ve şirketlerin ortak entegrasyonunun daha iyi karar vermeuygulamalarının önünde engel teşkil ediyor.

Yapılan araştırmada, üreticilerin yüzde60’ına göre, iş uygulamaları ve IT sistemlerinin; ERP sistemlerinde işbirlikçisosyal ağ kurma özellikleri bulunmayışıyla, özellikle de doğru karar vermeortamının yaratılamayışıyla birlikte, halihazırda operasyonel mükemmellik içingerekli karar verme süreçlerini kısıtladığını. Hangi özellikleri istediklerisorulduğunda, üreticiler daha hızlı iş uygulamaları, gerçek zamanlı bilgi veişbirliğinin, daha iyi çalışma uygulamaları ve daha iyi kararların anahtarıolduğunu belirtiyor.

Araştırma 2011 yılının Ekim ayında AmerikaBirleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Brezilya, Avustralya,Çin, Hindistan, Japonya, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Rusya’dan 378 üreticiile yürütüldü.

Haberler
Bültene göre, daha iyi karar vermesüreçlerinin önündeki engeller endüstriler arasında çeşitlilik gösterirken,uzay ve endüstriyel makine endüstrileri çoklu sistemlerdeki farklı verileritemel güçlük olarak belirtiyor (sırasıyla % 67 ve 68). Otomotiv şirketleri,yetersiz ortak entegrasyonuna işaret ederken (% 77), ileri teknoloji elektroniksektörü veri yokluğu ya da hatalı verileri suçluyor (% 64).

Daha hızlı iş uygulamaları (% 85), gerçekzamanlı bilgiye erişim (% 60) ve daha iyi işbirliği (% 60), tüm bölgeler veendüstrilerde, karar verme sürecini geliştirmenin anahtarı olarak anılıyor.

İşbirliği ve sosyal ağ kurma, üreticileringündemlerinde hızla üst sıralara tırmanıyor. Araştırmaya katılanların yüzde35’i mobil ve sosyal ağ kurmanın gelecekte çalışma biçimlerini tamamendeğiştireceğini de iddia ediyor.

Önümüzdeki üç yıla bakacak olursak, hızüreticiler için kritik bir önem taşıyor. Özellikle uzay (%71) ve ileriteknoloji elektronik (% 78) endüstrilerinde işin gerektirdiği değişiklikleredaha hızlı tepki vermek ve uygulamaları operasyonel mükemmelliğe ulaşmayaelverişli hale getirmek (%72) üreticilerin isteklerinin başında geliyor. Dahaiyi bir kavrayış (% 58) ve iyileşen işbirliği (% 42) de kısa ve orta vadeli ERPihtiyaçlarının başını çekiyor.

IDC Manufacturing Insights:
“Ekonomik büyüme yavaş seyrini sürdürürken,üreticiler buna operasyonlarının her alanında daha yüksek hız ve çabuklukgöstererek yanıt verir görünüyor,” diye belirten IDC Manufacturing Insights,Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Pierfrancesco Manenti sözlerine şöyle devametti: “Fakat kuruluşlar hızlı ve esnek bir biçimde yenilik yapmanın rekabetüstünlüğü kazanmanın anahtarı olduğunun farkında ve taleplere hızla cevap vermebecerilerini kısıtlayan kötü karar verme ortamları onları durduruyor. Bu kadarbasit bir şekilde ilerleme kaydetmek uygulanabilir olmayacak, zira ilerigörüşlü şirketler yenilikçiliğin başını çektiği büyüme stratejilerinidesteklemek için daha hızlı, işbirliğine dayalı karar verme süreçlerini tesiseden sistemlere dönmeli.”

Infor
Infor Ürün Pazarlama Yöneticisi Andrew Kinder“Daha bilgiye dayalı, daha hızlı kararların daha iyi yürütülen işler anlamınagelmesi akla yatkın görünüyor ve düşük büyüme düzeyleri nedeniyle, çabuklukgösterme ihtiyacı hiç olmadığı kadar önemli,” diye konuştu ve ekledi: “İşlemverileri ve içeriksel istihbaratın kombinasyonuyla, teknoloji hem daha hızlıhem de daha iyi, daha bilgiye dayalı kararları destekleyebilir. Üreticilerinilk kez sosyal ağ kurmayı daha güçlü karar verme çerçeveleri tesis etmeninayrılmaz bir bileşeni olarak belirtmesi, üçte birinden fazlasının sosyalmedyanın yükselişinin kendilerini farklı düşünmeye sevk ettiğini ve insanlarınçalışma biçiminde kökten bir değişikliğe neden olduğunu söylemesiyse çokilginç.”

Infor Hakkında
Infor, 164 ülkede 70.000’i aşkın müşterinin operasyonlarını geliştirmesine vebüyümesine yardımcı olan lider bir iş yazılımı ve hizmetleri sağlayıcısıdır. Inforhakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen siteyi ziyaret edin:
www.infor.com.