2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2017
    Mesajlar
    58
    İtibar Gücü
    7

    Otizm ve Otizmde Öğrenme Bozukluğu Süreçleri

    Otizmde Öğrenme Bozukluğu.jpg

    Otizm günümüzde yoğun çalışmalar yapılmasına rağmen en az sonuç alınan hastalıklar arasında yer almaktadır. otizm ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda otizmin neden kaynaklandığı tespit edilememiştir. Bu sebeple de otizmin tedavisi ile ilgili olarak sonuca ulaşılamamaktadır. Sadece hangi beyin hücrelerinde oluştuğu tespit edilebilmiştir. Bunun yanı sıra otizmde öğrenme bozukluğu gibi belirtileri ortaya konulabilmiştir. Bu ve benzeri belirtiler görülmesi durumunda hastalığın ilerlemesinin engellenmesi için yapılabilecek şeyler ve belirtilerin azaltılması ile ilgili yapılan çalışmalarda ilerleme kaydedilmektedir.

    Otizm Hastalığı ve Otizmde Öğrenme Bozukluğu

    Otizm ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda çok fazla sonuç alınamamıştır. Bu araştırmalar sonucunda sadece hastalığın başlamış olduğu beyin hücrelerinin tespit edilmesi aşaması bulunmaktadır. Hastalık ile ilgili belirtiler genel olarak üç yaşından sonra kendisini göstermeye başlamaktadır. Bu belirtilerden bir kısmı otizmde öğrenme bozukluğu şeklinde kendisini göstermektedir. Otizm ile ilgili belirtilen ağırlıklı olarak davranışsal olarak kendisini göstermektedir. Hastalık teşhis aşamasında bu davranış standartları ile ilgili belirleme yapılmaktadır. Bu süreçlerden bir tanesi de öğrenme bozukluğu tespitidir. Otistik çocuklarda bir konuya yoğunlaşma ve konsantre olma ile ilgili olarak sonunlar yaşanabildiği için öğrenme bozuklukları da yaşanabilmektedir.

    Otizmde Öğrenme Bozukluğu Tedavi Uygulamaları

    Otizm ile ilgili çalışmalar sonucunda en sık görülmekte olan belirtilerden biri öğrenme bozukluğudur. Hastalığın kendini gösterme süreci yani belirtileri genel olarak üç yaşından sonra başlamaktadır. Bu aşamada tespit edilemeyen öğrenme bozukluğu ilerleyen süreçlerde görülebilmektedir. Otizmde öğrenme bozukluğu ile ilgili yapılabilecek uygulamalar ve çalışmalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde daha kolay öğrenebilme ve pratiklik kazanma sağlanabilmektedir. Yapılan çalışmaların sonuçları kısa sürede alınabilmektedir. Otizm ile ilgili teknolojiden yararlanılarak yapılan uygulamaları otsimo.com adresinden bulabilir ve indirebilirsiniz.

  2. #2
    Üye Array lemice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2018
    Mesajlar
    56
    İtibar Gücü
    6
    paylaşım için teşekkürler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. IP adresi öğrenme
    By ÇaYLaK in forum Network ve Güvenlik
    Cevaplar: 39
    Son Mesaj: 17-01-2021, 04:20
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10-01-2018, 17:27
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-01-2018, 11:50
  4. Ip adresi öğrenme ?
    By omckomi in forum Network ve Güvenlik
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 29-12-2006, 04:21
  5. Oyunlardaki Ekran Bozukluğu
    By Donanımsal in forum Oyun Genel
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29-09-2006, 01:45

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2