Son rakamlara bakılacak olursa, 2014 üreticilerin mükemmel üretim ile ilgili ciddiyetlerinin artacağı bir yıl olacak
Binin üzerinde BT profesyonelinin katıldığı son araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 59’u bu yıl ERP uygulama veya güncelleme oranlarında önemli bir artış olacağını söylerken, bu rakam 2013 yılında yüzde 43 olarak ölçülüyordu. Bu sonuçlar ABD ve Avrupa’dan 150 CIO’nun katıldığı ve bulut bilişim, ERP ve analitik yazılımlara odaklanan bütçelerle BT departmanına yüzde 4.5 daha fazla harcama yapacaklarını söylediği Morgan Stanley anketini de doğrular nitelikte. Infor sektör pazarlama direktörü Andrew Kinder’e göre de üreticilerin “mükemmel üretim” arayışlarında 3 boyutlu baskıyı benimsemeden önce bağlantı kurmalarını teşvik ediyor
Doğru ERP uygulamasını seçmenin işin mutfağında bir süper şarj etkisi yarattığı doğru, ancak bu her derde deva bir çözüm değil. Üretimin ortasında makineler arızalandığında ve hızlıca tamir edilmediğinde, üretim durur ve karlılık azalmaya başlar.
Devrim niteliğinde yeni bir disiplin olan 3 boyutlu baskının bu soruna çözüm olacağı bildiriliyor. Somut nesneleri inşa etmek için istendiği anda ve görece az maliyetlerle malzeme katmanları oluşturan 3 boyutlu baskı, parçaların yerine hızla geçebilir. Tedarikçinin parça teslim sürelerini beklemek yerine, derhal bozuk bir parçayı çıkarıp yenisini yaratabilir, böylece arıza süresini en aza indirger ve üretim planlarına uyulmasını garantiler.
Bu yılın başlarında BAE Systems, RAD Tornado savaş uçaklarının 3 boyutlu baskı teknolojisiyle yapılmış parçalarla uçtuğunu duyurdu, bu hareketlerinde RAF’ın önümüzdeki dört yıl içerisindeki bakım ve servis masraflarını 1,2 milyon £’un üzerinde bir tutarda azaltabileceği beklentisi vardı. Görünüşte bilim kurgu gibi gelen bu değişimin güvenilirliğine ilişkin daha fazla kanıt gerekirse; Amerikan uzay ajansı NASA astronotların parçalar ve aletler üretebilmesi için uzaya 3 boyutlu yazıcı göndermeyi planlıyor.
Ancak gerçek şu ki, destekleyici sistem ve akıllı sensörlerin bağlanabilirliği ve zekâsı olmadan, 3 boyutlu baskı beklenildiği gibi olmayabilir.
Daha akıllıca çalışmak
Akıllı sensörler; kirlilik seviyelerinin veya sağlığın izlenmesinden, ev satın almayı planlamaya, sabah koşusunun haritasını çıkarmaya kadar birçok alanda veri sağlamak için yaygın olarak kullanılır hale geldi. Akıllı sensörler üretim hatlarında ise makine sistemine yerleşik haldeler ve ısı, kullanım katsayıları, hat hızları ve güç değerleriyle ilgili verileri takip eden radarlar olarak çalışıyorlar. Ekipmanı sürekli takip eden bu akıllı sensörler, tespit ettiği anormallikleri bir soruna dönüşmeden işaretliyor ve tıpkı bizim tweet atmamız gibi, mühendislere veya üretim müdürlerine alarm göndererek arıza süresini azaltıyor ve üretim aksamasını en aza indirgiyor. Sensörlerdeki veriler tabii ki analiz etme ve uygulama araçları gerektiriyor. Bu da yapbozun üçüncü parçasının -modern, proaktif EAM yazılımının- oyuna katıldığı yer oluyor. Sistem veriyi alıyor, işliyor, bazı durumlarda vurgulanan parçanın CAD diyagramlarını kullanıyor ve doğru insanlara alarmlar ileterek ve iş süreçlerine gerçek zamanlı duyarlılık geliştirerek çalışıyor.

Bağlamın içerisine yerleştirilmiş bu bilgi, tablet üzerinde modern sosyal medya-vari bir arayüzde görselleştiriliyor, böylece üretim müdürleri malzeme faturaları ve planlarından bakım aralıklarına ve arızalanan bir makine parçasına kadar üretim hattındaki herşey hakkında canlı ve detaylı bilgi edinebiliyor.
Sensörler ve sistemler ekipman arızasını tahmin ettikten, arızalı parçayı belirledikten, tamir veya değişim masrafını analiz ettikten, kaynak ayırdıktan ve aksiyonu planladıktan sonra, 3 boyutlu baskı, mühendislerin bu alarmlara cevap verebilmesi için bir filtre veya motor gibi parçaların baskısını almalarını sağlayarak süreci tamamlıyor.
Akıllı ERP ve proaktif EAM sistemlerinin akıllı sensörlerle ve 3 boyutlu baskı formunda uzay çağı sihirbazlığı ile birleşimi, üretim başarısı için doğru içerikleri temsil ediyor. Modern aracı yazılımlar (Infor ION gibi) ile biraraya gelen ve bilginin bir bağlama yerleştirildiği ve organize edildiği (Infor Ming.le gibi) merkezi bir platformda temsil edilen mükemmel üretim, 2014 yılında üreticiler için özgün bir gerçeklik haline gelebilir.