Gemalto 2012 yılı mali sonuçlarını açıkladı


İstanbul, Mart 2013 – Dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 - GTO), bugün 2012 yılı için mali sonuçlarını açıkladı.




2012’de 2,2 milyar €’yu aşkın rekor gelir, %9 artış ve 2013 için çift basamaklı büyüme öngörüsü


Devam eden faaliyetlerden %26 düzeyinde, 300 milyon € hedefini bir yıl önceden aşan kar


Dört ana segmentin tümünde gelir ve faaliyetlerden doğan kar artışı
Platformlar ve Hizmetler gelirlerinde, tüm segmentlerde çift basamaklı büyümeyle, %26 artış




Bu harika performans, Gemalto’nun son yıllarda başarılı bir şekilde büyüdüğünü göstermektedir. Gemalto’nun hedeflerine önceden ulaştığı düşünüldüğünde, Gemalto, ikinci yarıyılda açıklanacak olan bir sonraki uzun vadeli planına zemin hazırlamak için yatırımlarını artırmaya şimdiden başlamıştır.




İcra Kurulu Başkanı Olivier Piou ’nun yorumu şöyle: “Geçtiğimiz yıl, Gemalto için bir dönüm noktasıydı; rekor sonuçlara ulaşıldı ve yapmaya başladıklarımızı planlanan hızla geliştirdik. Geçtiğimiz üç yıl boyunca, gelirimizi ve karımızı sırasıyla %40 ve %80'e yakın artırdık ve güçlü bir net nakit durumunu koruduk. 2012 yılında, mobil ödeme ve devlet sektörlerinde çok sayıda uzun vadeli kontrat aldık; bunlar gelecekteki karlı büyümemizi destekleyecek. Önümüzde gördüğümüz büyüme fırsatlarıyla, uzun vadeli gelişme planımızdaki amaçlarımıza ulaşmaya hazırlanarak, yatırımlarımızı pekiştirdik.”




Gemalto Hakkında
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) 2012 yılında 2,2 milyar € düzeyindeki yıllık geliriyle ve 43 ülkede bulunan 83 ofis ve 13 Araştırma ve Geliştirme merkezindeki 10.000’i aşkın çalışanıyla dijital güvenlik alanında dünya lideridir
Hızla gelişen dijital toplumun tam kalbindeyiz. Dünyanın her yanında milyarlarca kişi keyifli ve güvenli yollarla iletişim kurma, seyahat etme, eğlenme ve çalışma özgürlüğünü –her yerde ve her zaman- giderek daha fazla istemektedir. Gemalto kişisel mobil hizmetler, ödeme güvenliği, kimlik doğrulamalı bulut erişimi, kimlik ve gizlilik koruma, e-Sağlık ve e-Devlet verimliliği, kolay bilet alma ve güvenilir makineden makineye (M2M) uygulamalarına duyulan artan talebi karşılamaktadır.


Gemalto, tasarladığımız ve kişiselleştirdiğimiz güvenli tümleşik yazılım ve güvenlik ürünlerini geliştirmektedir. Platformlarımız ve hizmetlerimiz bu güvenli ürünleri, içerdikleri gizli verileri ve sağladıkları güvenilir son kullanıcı hizmetlerini yönetmektedir. Yeniliklerimiz müşterilerimizin milyarlarca kişiye güvenilir ve kullanışlı dijital hizmetler sunmasını sağlamaktadır.
Gemalto, dijital ve kablosuz dünyayla etkileşim kurmak için çözümlerini kullanan artan sayıdaki insanla büyümektedir.


Ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen şu siteleri ziyaret edin: Gemalto, World leader in Digital Security , Just ask Gemalto , blog.gemalto.com ya da Gemalto’yu twitterdan takip edin: @gemalto .