Gemalto 2012’nin ilk yarısının mali sonuçlarını bildiriyor


Istanbul, 30 Ağustos 2012 – Dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 - GTO), bugün 2012’nin ilk yarısı için mali sonuçlarını açıklıyor.


İcra Kurulu Başkanı Olivier Piou’nun yorumu şöyle: “Bu yarıyıl boyunca ekiplerimiz dünyanın her yanındaki dijital kimlik ve mobil ödeme sektörlerinde önemli projeler sundu. Gemalto, dönüşümünü ve yenilikçilik stratejisinin hızla genişleyen dijital güvenlik pazarındaki yararlarını gösteren güçlü sonuçlara ulaştı. Gelirlerimizi beklediğimiz gibi arttırmak, iş karmamızı dengelemek ve yeni ürünlerimize yatırım yapmak konusunda kararlıyız. Gemalto artık faaliyetlerden 300 milyon € yıllık gelir sağlamaya yönelik uzun zamandır süren 2013 hedefine bir yıl önceden ulaşmak için çabalayabilir.”


1 milyar €'yu aşkın rekor yarıyıl gelirleri
Devam eden faaliyetlerden %56 düzeyinde, 115 milyon € tutarında kar
Mobil ödeme, 4G-LTE sunumları ve dijital kimlik programları performansı arttırıyor



Gemalto Hakkında
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) 2011 yılında 2 milyar € düzeyindeki yıllık geliriyle ve 43 ülkede bulunan 74 ofis ve 14 Araştırma ve Geliştirme merkezindeki 10.000’i aşkın çalışanıyla dijital güvenlik alanında dünya lideridir.
Hızla gelişen dijital toplumumuzun tam kalbindeyiz. Dünyanın her yanında milyarlarca kişi uygun, keyifli ve güvenli yollarla iletişim kurma, seyahat etme, eğlenme ve çalışma özgürlüğünü –her yerde ve her zaman- giderek daha fazla istemektedir. Gemalto artan kişisel mobil hizmetler, ödeme güvenliği, kimlik koruma, onaylı online hizmetler, bulut bilişim erişimi, e-Sağlık ve e-Devlet hizmetleri, modern taşıma çözümleri, M2M (makineler arası) iletişim ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.
Gemalto bizim tasarladığımız ve kişiselleştirdiğimiz güvenli cihazlarda çalışan güvenlik yazılımlarını geliştirmektedir. Bu cihazları, içerdikleri gizli bilgileri ve sağladıkları hizmetleri yaşam döngüleri boyunca biz yönetiyoruz. Müşterilerimizin son kullanıcılarının dijital yaşamlarının kolaylığı ve güvenliğini arttırmak üzere daha fazla yol sunmasını sağlamak için, yenilikler yapıyoruz.
Gemalto, dijital ve kablosuz dünyada yazılımını ve güvenli cihazlarını kullanan artan sayıda kişiyle büyümektedir.
Ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen şu siteleri ziyaret edin: www.gemalto.com, www.justaskgemalto.com, blog.gemalto.com ya da Gemalto’yu twitterdan takip edin: @gemalto.


Gemalto Medya İletişimi:


Berk Ütkü
Promedia PR, Türkiye
+90 212 465 7000- 3 hat
berku@promedia.com.tr

Kristel Teyras
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com