2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    246
    İtibar Gücü
    13

    TurKey Enabling Technologies 2012 Uluslararası Proje Pazarı İstanbul’da Düzenlendi!

    TurKeyEnabling Technologies 2012 Uluslararası Proje Pazarı İstanbul’da Düzenlendi!
    TÜBİTAK tarafından, biyoteknoloji,nanoteknoloji, üretim teknolojileri ve uzay teknolojileri alanlarınayönelik olarak, 25 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Ceylan IntercontinentalOtel’de “TurKey Enabling Technologies2012” isimli uluslararası bir proje pazarı düzenlendi. Etkinlik, Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik öncesinde adayülkeleri Avrupa yapısal fonlarına hazırlamak ve uyum sürecini kolaylaştırmakamacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında TÜBİTAKtarafından yürütülen TurkeyinFP7 projesi kapsamında gerçekleştirildi. Türkiye- AB müzakerelerinin Bilim veTeknoloji Faslı’ndaki ilk ve tek IPA projesi olan proje, Türkiye araştırmaalanı paydaşlarının Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı’nda proje geliştirmekapasitesinin güçlendirilmesini hedefliyor.
    Açılış konuşmasını yapanBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, bilimve teknolojideki ilerlemenin ekonomik kalkınma kadar artık bireylerin refah vemutluluğunu sağlamada da önemli olduğunu vurgulayarak, bilim, teknoloji veyenilik konularının Hükümetlerin gündeminde öncelikli olarak yer aldığınıbelirtti. Türkiye’nin 2023 hedeflerineulaşmasında, ileri teknoloji ve yüksek katma değere dayalı bir ekonominin şartolduğunu belirten Prof. Kavranoğlu, bunun yolunun ekonominin, üniversitelerin,ilgili kamu kurumlarının dönüştürülmesinden ve kültürel bir değişimdengeçtiğini söyledi. Ekonomik, endüstriyel ve sosyal dönüşümün uzun bir süreçgerektirdiğini belirten Bakan Yardımcısı, Hükümetin bu kapsamındaki görevininbu dönüşümü sağlayacak ekosistemi yaratmak olduğunu söyledi. Ayrıca, ülkemizin hem Türk hem de yabancıaraştırmacılar, özel sektör kuruluşları ve araştırma enstitüleri için bircazibe merkezi olabilmesi için Hükümet olarak mali destek sağladıklarını velojistik, altyapı, mevzuata dair kolaylaştırıcı düzenlemeler geliştirdiklerinibelirtti. Yeni teşvik paketinden örnekler paylaşan Prof. Dr. Kavranoğlu,Kocaeli’nde kurulacak Bilişim Vadisi ve önümüzdeki günlerde ilk atamalarıyapılacak Bilim Ataşelikleri hakkında da bilgi verdi.
    Etkinlikle, Türk veAvrupalı araştırmacılar arasında kurulacak bilimsel ve teknolojikişbirliklerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı,işbirliklerinin kaliteli araştırmacı yetiştirilmesi, yeni pazarlara açılım,bilgi birikimlerinin paylaşılmasına katkısı kadar ülkelerin önyargılarınınyıkılması ve daha huzurlu, barış dolu uluslararası işbirlikleri kurulmasına dakatkı sağladığını belirtti.
    Açılış konuşmacılarındanTÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Prof. Dr. YunusÇengel ise konuşmasına Uluslararası Proje Pazarına katılan araştırmacılarıteşekkür ederek başladı. Yarısı yabancı 450’ye yakın araştırmacının büyük ilgigösterdiği etkinlikte 800’ün üzerinde ikili görüşmenin yapılacağını belirtenÇengel, etkinliğin Türk araştırmacıların Avrupalı ortaklarıyla kuracağıişbirlikleri için önemine işaret etti. Bilimsel ve teknolojik işbirliklerinintoplumların ortak sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediğini belirten Prof.Çengel, Avrupa Birliği Çerçeve Programlarının bu amaca hizmet eden en önemli veetkili topluluk programlarından biri olduğunu vurguladı. Etkinliğin kilitteknolojiler olarak nitelendirilen nanoteknoloji, biyoteknoloji, üretimteknolojileri ve uzay teknolojilerine odaklandığını belirten Çengel,amaçlarının Türk araştırmacıların bu alanlarda en yüksek sayıda ortaklıkkurmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
    Ülkemizin bilim,teknoloji ve yenilik stratejileri kapsamında Bilim Teknoloji Yüksek Kurulutarafından alınan kararlara değinen Prof. Dr. Çengel, bu alanlardaki ulusalilerlemenin uluslararası işbirlikleriyle desteklenmesi ve güçlendirilmesigerektiğini vurguladı.
    Açılış konuşmacılarınınardından Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik DirektörüRobert-Jan Smits sunumunda Türkiye’nin ekonomik ve araştırma-geliştirmealanlarındaki hızlı dönüşümünü büyük bir memnuniyetle izlediklerini vurguladı.AB üye ülkeleri arasında Ar-Ge ve yeniliğe yatırım yapan ülkelerin ekonomikkrizden daha az etkilendiklerini ve ekonomilerinin daha hızlı düzeldiğinivurgulayan Smits, bilim ve teknolojinin ekonomi ve kalkınmaya doğrudan etkisineişaret etti.
    2014-2020 yıllarınıkapsayacak Horizon 2020 programının şekillendirilmesinde Türkiye’den aktifkatılım beklediklerini belirten Smits, program kapsamında önerilerini sunanTÜBİTAK’ın önceliklerinin Komisyonun öncelikleriyle büyük ölçüde örtüştüğününaltını çizdi. Türkiye’nin GSYİH’dan Ar-Ge’ye ayırdığı orandaki artışa dikkatçeken Smits, nitelikli üniversite ve özel sektör kuruluşlarıyla Türkiye’ninÇerçeve Programlarına çok önemli katkılar sunacağını belirtti. Smits ayrıca,Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik konularındaki ulusal atılımınınuluslararası işbirliklerine katılımına da yansıdığını vurguladı.
    Türkiye ve Avrupa’dan 400’ün üzerinde uzman araştırmacı,akademisyen ve sanayi temsilcilerin katıldığı etkinlikte, katılımcılar projeönerilerini sunarak, birebir görüşmelerde karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirmeve proje önerilerini tartışma fırsatı buldular. Avrupa’daki başarılı projesahipleri ile Avrupa Komisyonu’ndan teknoloji alanları birim başkanlarınınbaşarılı proje yazımına dair önemli bilgileri paylaşıldığı etkinlik, Avrupalıortaklarıyla işbirliği kurmak ve 7. ÇP fırsatlarından yararlanmak isteyen ve ilgiliteknolojialanlarında çalışan Türkaraştırmacılar ve sanayiciler için önemli fırsatlar sundu.“TurKey Enabling Technologies 2012”; biyoteknoloji, nanoteknoloji,üretim teknolojileri ve uzay teknolojileri alanlarında Türkiye ve AB arasındakimevcut işbirliklerini kuvvetlendirme, yeni işbirliği fırsatları yaratma veAvrupa’daki başarılı proje sahiplerini Türkiye’deki katılımcılarla buluşturmayıamaçlıyor.Etkinlik, Türkiye’nin 7.ÇP 2013 çağrılarına katılımınıartırmanın yanı sıra; 8. Çerçeve Programı HORIZON 2020 bünyesinde yer alanAr&Ge alanlarını da kapsadığı için Türkiye Araştırma Alanı’nın AvrupaAraştırma Alanı’na entegrasyonu açısından önem arz ediyor.Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için:http://tket2012.meeting-mojo.com/

  2. #2
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0
    Etkinlikle, Türk veAvrupalı araştırmacılar arasında kurulacak bilimsel ve teknolojikişbirliklerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı,işbirliklerinin kaliteli araştırmacı yetiştirilmesi, yeni pazarlara açılım,bilgi birikimlerinin paylaşılmasına katkısı kadar ülkelerin önyargılarınınyıkılması ve daha huzurlu, barış dolu uluslararası işbirlikleri kurulmasına dakatkı sağladığını belirtti.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cs-Turkey.Com + Cs-Turkey Server...
    By zel4ever in forum Yardımcı Programlar, Serverlar ve Klan Duyuruları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08-12-2009, 00:58
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30-10-2009, 19:33
  3. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 15-02-2009, 16:27
  4. Lenovo’nun 10’uncu “altın”ı Türkiye’de
    By ufukgursoy in forum Monitör
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-06-2008, 09:47
  5. Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
    By Crowbar in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 31-08-2007, 09:54

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2