Birleşik Devletler ve İskandinavya Web üzerindeki en güvenli bölgeler.


McAfee, Japonya'dan (.jp) Fransa'ya (.fr) ve .com uzantılara kadar 256'dan fazla üst-düzey alan adını kapsayan araştırmasının ardından, Web üzerinde sörf ve arama yapmak için en riskli ve güvenli bölgeleri içeren raporunu açıkladı.

Üst-düzey alan adları arasında Finlandiya (.fi) 0.1% gibi düşük bir orana sahipken, küçük Tokelau adası (.tk) için bu oran 10.1%.McAfee tarafından test edilen sitelerden 4.1%inde ise yoğun pop-up pencereleri ile genel sorun olan adware ve spyware tarzı casus yazılımlara rastlandı.

Rapora göre, büyük ülkeler arasından en riskli alan adları Romanya (.ro, 5.6% riskli site) ile Rusya'ya (.ru, 4.5% riskli site) ait.Bu ülkelerin alan adları ayrıca exploit barındırma konusunda da en riskli siteler arasında yer alıyor.En az riskli beş alan adından üçüne sahip olan İskandinav ülkeleri ise sırasıyla Finlandiya (fi, 0.10%), Norveç (.no, 0.16) ve İsveç (.se, 0.21%). Amerikan hükümet organlarının alan adı uzantısı olan .gov uzantılı sitelerde ise hiç bir riske rastlanmadığı raporda ayrıca belirtildi.Araştırma'da Türkiye (.tr) uzantılı alan adları da 0.5% ile güvenli siteler arasında yer aldı.

Araştırmanın tamamını incelemek ve interaktif harita ile riskli bölgeleri tespit etmek isterseniz, raporun tümüne McAfee'nin internet sitesi üzerinden ulaşmanız mümkün.

http://www.siteadvisor.com/studies/m...b_mar2007.html