5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10

    2006 Tam Güneş Tutulması


    Tam Güneş Tutulması

    Tam güneş tutulması 29 Mart 2006 tarihinde yaklaşık 4 dakika ülkemizden izlenebilecektir. Bir önceki tutulma 11 Ağustos 1999 tarihinde yaşanmıştı ve görebilmek için yüzbinlerce yabancı ülkemize akın etmişti. Biz bu şansı bence kaçırmamalıyız.

    Tam güneş tutulması , Brezilya'nın Doğu kıyısında Güneş'in doğuşu ile başlayacak ve Atlas okyanusu boyunca ilerleyecektir. Gana'dan Afrika kıtasına çıkan tutulma gölgesi Nijerya ve Libya boyunca Sahra çölünü geçerek Akdeniz'e ulaşacaktır. Antalya kıyısından yurdumuza girecek olan tutulma gölgesi saatte yaklaşık 3250 km hızla Ordu ilimize kadar uzanan 165 km genişlikteki bir hat üzerinde yoluna devam edecektir. Buradan Karadeniz'e geçecek olan tutulma Gürcistan'da yeniden karaya çıkarak Hazar Denizi'nin kuzeyi ve Kazakistan'dan geçerek günbatımında Moğolistan'da sona erecektir.


    29 Mart 2006 tarihinde meydana gelecek olan tam Güneş Tutulması birçok bölgenin yanısıra, büyük bir şans eseri Antalya Saklıkent'teki 2500 m yükseklikteki Bakırlıtepe zirvesinde kurulu olan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) yerleşkesinden de yaklaşık 2 dakika süre ile görülebilecektir.

    Kısa tutulma süresine rağmen Gözlemevinde bulunan teleskoplarla hava koşulları izin verdiği taktirde bazı bilimsel gözlemler yapılması planlanmaktadır. Bu yüzden gözlemevi 29 Mart 2006 tarihinde amatör gözlemcilere ve ziyaretçilere kapalı olacaktır. Gözlemevi yerleşkesini gündüz saatlerinde olmak şartıyla ziyaret etmek isteyenler 30 Mart'tan itibaren uygun hava koşullarının olduğu günleri seçebilirler.

    Türkiye ve Tutulma 2006

    Yurdumuzun tekrar yakaladığı bu eşsiz fırsatı hem bilimsel hem de turizm açısından gereği gibi değerlendirebilmek için yurdumuzdaki tam tutulma hattında olan 13 ilimizde gerekli çalışmalar çok önceden başlamış ve giderek artan bir hızda devam etmektedir. Özellikle Antalya ve çevresinin tam tutulma hattı üzerinde olması, Dünya'da tutulmanın gözlenebileceği diğer bölgelere göre mevsim, ulaşım, konaklama vb birçok avantaja sahip olması batı Akdeniz bölgesinin önemini biraz daha arttırmıştır. Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin Tam Güneş Tutulması ile birleşmesi sonucunda ülkemize çok sayıda yabancının gelmesi beklenmektedir. Tam Tutulma görülemeyecek diğer illerimizden de tam tutulma hattındaki bölgelere çok sayıda insanın gelmesi beklenmektedir. Hiçbir turizm aktivitesinin bu kadar çok insanı kısa sürede bir bölgeye toplayamayacağı düşünülürse bu olayın özellikle turizm açısından önemi çok daha iyi anlaşılabilir.

    Kaynak : http://www.tug.tubitak.gov.tr/tutulma/
    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

  2. #2
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Mesajlar
    89
    İtibar Gücü
    0
    Arkadaşlar belki 100 kere duymuşsunuzdur ama 101.den zarar gelmez. Tam tutulma anı dışında (tutulma öncesi ve sonrası) güneşe çıplak gözle bakmayın. Öyle ki Güneş tutulması sırasında çıplak gözle Güneş'e bakmanız o saniye içerisinde hiç acı duymadan gözünüzün kornea tabakasının yanmasına ve kör olmanıza yol açabilir.
    "Komşularından av kapmak aslanlara göre ayıptır, köpeklere göre değil..."

  3. #3
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    evet uyarın için teşekkürler ben biliyodum ama diğer arkadaşlar bilmeyebilirim bu arada duyduğuma göre güneş gözlüğü bile koruyamıyomuş

  4. #4
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Yafs Ordu'dan gözüküyomuş dayıma bari söylesemde resimler felan gönderse
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

  5. #5
    Guest
    ben bakmışımdır ufakken ve de bakarım diyorum antirefle özellikli gözlüğüm var şimdi onla bakıyım daha bir etkiler beni.. şaka biyana bakmayız herhalde yani gözümüz kaçmadıkça..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2