Donanım Merkezi
 

Geri git   Donanım Merkezi > Oyun > PC Oyunları > Strateji

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-03-2005, 05:38 PM   #1 (permalink)
DM Sever
 
Üyelik tarihi: Apr 2005
Mesajlar: 113
İtibar Gücü: 0 ozan_1179 is an unknown quantity at this point
Empire Earth 2

Bundan birkaç yıl önce çıktığında çok olumlu tepkilerle karşılaşmıştı Empire Earth. O zamana kadar bir strateji oyununda görülen en güzel 3D grafiklere sahip olması bir yana, onlarca çağı ve onlarca milleti yönetme fırsatı sunmuştu bizlere. Oynayıp eğlenirken tarih bilgimizi pekiştirmiş, insanoğlunun başladığı yerden ne kadar uzağa geldiğini görünce şaşırmıştık.

Eh tabi bu olumlu tepkiler yapımcıların da gözünden kaçmamış olacak ki, önce bir genişleme paketi çıkardılar. Çok iyi bir eklenti olsa da pek tutmadı bu genişleme paketi. Sonra aradan uzun zaman geçti ve Empire Earth 2 karşımıza çıkıverdi.

Empire Earth 2'yi yüklediğiniz zaman oyunun gelişen tek yönünün grafikler olmadığını göreceksiniz. Bunca zaman yapımcılar boş durmamış, piyasadaki diğer oyunları yakından incelemiş ve oyuna hem diğer oyunlardan esinlendikleri hem de kendi yarattıkları pek çok yenilik eklemiş.

Bu... aynı oyun mu?

Başlarken aklınıza gelecek ilk soru bu. Çünkü Empire Earth, konu aldığı insan gibi aradan geçen sürede resmen evrim geçirmiş. Kontroller, grafikler, oynanış, hiçbirşey ilk oyunda bıraktığımız gibi değil. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bu değişim kesinlikle olumlu yönde. Değişimlerin bu denli ağırlıklı olduğu bir oyunda, gelin incelemeye değişimlerden başlayalım.

Gözünüze ilk çarpacak değişim tabi ki grafikler olacak. İlk oyunda da bu alanda öncülük yapmıştı Empire Earth, ikinci oyunda da eğer iyi bir sisteminiz varsa sizi görsel bir şölen bekliyor olacak. Detaylı binalar ve birimler, mükemmele yakın su, yansıma ve gölge efektleri, göz doyuran patlama, hava ve duman etkileri böyle bir oyun için gerçekten daha iyi olamazdı. Oyunun bazı yerlerinde birliklere komut vermeyi bırakıp, zoom alıp olayları izleyesi geliyor insanın. Tabi bütün bu güzelliklere layıkıyla tanık olmanın da bir bedeli var. Yukarıda verilen sistem gereksinimleri ile bu oyunu sadece en düşük ayarlarda rahat çalıştırabilirsiniz. Oyunun tüm güzelliklerine tanık olmak için tam bir canvara ihtiyacınız olacak.

Tabi böyle güçlü grafikler devreye girince bunlardan biraz yararlanmak gerekiyor. Yapımcılar bunu oyuna hava durumu ekleyerek değerlendirmişrler. Tabi hava durumu sadece görsel amaçlı değil, oynanışta da büyük etkileri var. Yapımcılar oyuna ayları ve mevsimleri eklemişler, hava durumu da mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. Kışın yağmur-kar-çamur derken yaz ve sonbaharda hava günlük güneşlik oluyor. Peki mevsimlerin etkileri neler? Şunu söylemeliyim ki, ilkbahar ve kış aylarında sakın sefere çıkmayı düşünmeyin, birimleriniz daha ağır hareket ettikleri gibi daha isabetsiz de olabiliyorlar. Sonuçta ise büyük umutlarla ve sayıca fazla adamla gittiğiniz bir seferden başınız önünüzde dönebiliyorsunuz. O yüzden savaş açarken mevsimleri hesaba katmak gerekli. En azından yaptığınız gözetleme kuleleri ile hava durumunu takip edebiliyorsunuz. Böylece karar vermeniz kolaylaşıyor.
ozan_1179 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Stumble this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2007, 02:40 PM   #2 (permalink)
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Nerden: Gah oradan Gah buradan
Mesajlar: 41
İtibar Gücü: 0 yunusemre44 is an unknown quantity at this point
yunusemre44 - MSN üzeri Mesaj gönder
Bende Empire Earth 1 var.Bütün çağlar var.Çok seviyorum bu oyunu.Eğer sizde de varsa Empire Earth 1 size üç taktik verecem.
1.Son dönemde ve adada oynuyorsanız.Adanızın etrafına önce Sniper(tabi güçlendirin).Sonra uçak savar koyun.
2.Son dönemde oyunu açtığınızda Kral tacı var.Ona tıklayın.Orada tankınızı güçlendirin.Oyunu oynamaya başladığınızda Tank Fabrikası kurun.Tank alın.Tanka tıklayın.Menzilini 1, Canını 2, Ateş gücünü 2 artırın.Geriye galiba 1 tane kalıyor onu da koyabildiklerinizin birine tıklayın.(Bu işlem için altına falan ihtiyaç var).
3.Eğer orta çağda ve adada oynuyorsanız.Adanın etrafına sur çekin arkasına okçu koyun.Ama en güçlü okçulardan yerleştirip onları güçlendirin ve koruma olarak işaretleyin.Yerlerinden ayrılmasınlar(Uhud Savaşı'ndaki gibi olmasın).Ara sırada kule koyun.Emin olun ki kimse size fazla yaklaşamaz.
__________________
~*~}~KORKAKLIKTA AR;İLERLEMEKTE ŞEREF VAR ~{~*~
yunusemre44 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Stumble this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2008, 11:52 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 80
İtibar Gücü: 0 sonofthedragorn is on a distinguished road
ben o oyunun nası yüklücm cdsi war
sonofthedragorn Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Stumble this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsor Linkler
Alt 02-22-2008, 01:59 AM   #4 (permalink)
DM Sever
 
by_ukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 145
İtibar Gücü: 1 by_ukala is on a distinguished road
gereçkten empire herart 2 süper bir oyun bitirmedim ama 3 bölümü flan oynadım
by_ukala Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Stumble this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:52 PM .


Donanım forumu - oyun - gtaoyun hilelerioyun - voip  - eğlence - barbie oyunları
 

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0