Sayfa 3/3 İlkİlk 123
30 sonuçtan 25 ile 30 arası
  1. #25
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Dalgalanmaları bırak sürekli elektrik kesintisi cabası,elektrik kesintileri çok zarar veriyor sisteme.

  2. #26
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Alıntı MrPerFormance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bütçe mütçe zorlamaz.onboard ekran kartı bile kullanılsa gerçek bir psu alınmalı.Benim psu dan yana çektiklerimi bizzat kendin biliyorsun
    Yıllardır kullanıcılara bunu anlatmaya çalışıyoruz ama "bilgisayarı hızlandırmıyor" gibi bir zihniyete sahip olan kullanıcılar pek önemsemiyorlar. Böyle oluncada parçalardan birisi yanmadan PSU'ya para yatırmıyorlar.

    1000'lerce dolar sisteme para verip kalitesiz bir güç kaynağı kullanmanın nelere sebebiyet vericeğini ne yakık ki başına gelince farkediyorlar.

    Atalarımız boşuna dememiş "Eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın" diye

    UPS konusunda, Türkiyenin elektrik sorunu olduğunu herkez biliyor. Maddi durumunuz iyi ise 1000VA'lik giriş seviyesi bir UPS almak en mantıklısı. Fiyatı yüksek gelebilir ama bunu bir kere alıcaksınız
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #27
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    psu sorunlarını yaşayanlar çok boş vakti olanlar sapphire foruma bakabilirler.1950 xt yi feel 550 watt standart psu üzerine bağlayan adamlar var.foruma makinelerinin açılmadığını sürekli yazıyorlar.

  4. #28
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    8
    İtibar Gücü
    0
    abi tamam oturmuş süper muhabbet etmişsiniz ben şimdi tüm sayfayı okudum ama psu ne işe yaradığına dair bişe anlamadım nedir bu psu soğutucumu fan mı nee???? örneğin sheone rpm demiş sonrada sorulunca açıklamasını yapmış tamam analdım rpm: devir sayısıymış süper işte... bu tür sorunlarda kullandığnz isimlerin ne olduğunuda kısaca açıklarsanız süper olucak en azından girip okuduğumuzda öğrenme açısından daha etkili olucağını ve işe yarıyacağını düşünüyorum...umarım herkles bana katılır yoksa kendi epey bi küçülmüş hissedicem

  5. #29
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    psu=power supply yani bilgisayarın donanımına güç veren onları besleyen kasanın içinde bulunan aygıt.ilk bakışta önemsiz görünsede bilgisayarın en önemli parçasıdır.

  6. #30
    Bilgili Array mehmettev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Ordan
    Mesajlar
    1.807
    İtibar Gücü
    19
    Psu : Güç kaynağı => Cep telefonunu nasıl adaptör ile şarj ediyorsak,bilgisayarı da direk 220 volta bağlamayız.Onun yerine şebeke gerilimini PSU ya bağlayarak voltajı bilgisayardaki parçaların kullanabileceği voltaj seviyesine indiririz.Örn:12 volt,5 volt,3.3 volt vb.
    Ancak her elektrikli alet gibi PSU nun da belli bir kapasitesi vardır.Bu kapasite ise Watt cinsinden ölçülür.Eğer bir sistemdeki parçalar (anakart,işlemci,hdd,ekran kartı vb...) toplam 300 watt kullanıyorsa ancak sistemdeki PSU 250 watt ise sisteminiz tehlikede demektir.

    Bazı üreticiler ise ürettikleri PSU ların watt değerlerini şişirerek kullanıclıarın hataya düşmesine neden olmaktadır.Örn:550 watt denilen bir psu 450 watt çıkabilmektedirBu PSU 500 wattlık bir siteme entegre edilirse sorunlarla karşılasılması kaçınılmazdır.

    Not:Hata varsa affola...

    "The difficult we do right away. The impossible takes slightly longer."
    JK749 - MyBrute

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2