2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10

    Abit IX38 QuadGT



    ABIT launches IX38 QuadGT

    Intel x38 yongasetinin resmi duyurusundan kısa bir süre sonra anakart üreticileride x38 yongaseti kullanan anakartları üretmeye başladı. Ünlü anakart üreticilerinden Abit bu konuda hızlı davranan firmalardan oldu ve yeni anakartı IX38 QuadGT'yi duyurdu.

    Abit anakartlardaki ortak özellik olan overclock yapılabilme yeteneği nu anakarttada görülebilmekte. Anakart üzerinde olası fan bozulmaları nedeniyle oluşacak ısı problemlerini önlemek için pasif soğutucular kulanılmış.

    X38 yongasetinin DDR2 ve DDR3 bellekleri desteklemesine rağmen IX38 QuadGT de 1066MHz DDR kullanımına izin verilmiş. Abit IX38 QuadGT 8GB a kadar bellek desteği sağlamakta. Anakart intelin yeni nesil 45nm işlemciler ilede uyumlu olduğu belirtilmiş.

    Abit IX38 QuadGT 3 adet PCIe X16 slotuna ve 16X + 16X formunda Crossfire desteğine sahip.

    Anakart üzerinde kullanılan kapasitorler 100% Katı yapıda seçilmiş. Bildiğiniz gibi elektrolitik ıslak kapasitorler zamanla veya dengesiz gerilimlerde kuruyarak diğer elektronik elemanlara zarar vermekte anakartın arızalanmasına neden olmaktadır. Anakart arızalarının büyük çoğunluğuna bu tür ıslak kapasitorler (elektrolitik kondansator) neden olmaktaydı. Bu anakartta bunun önüne geçilmiş.



    Anakartta dikkat çeken bir noktada dahili button lar. Anakartı üzerinde bulunan on/off düğmesiyle anakartı kasa olmadan kolayca açıp kapatabilir reset düğmesiyle resetleyebilir ve dışarıya bakacak şekilde ps2 girişlerin yanına yerleştirilmiş clear cmos button u ilede anakartın bios değişikliklerini fabrika ayarlarına tek tuşla döndürebilirsiniz.

    Otomatik jack tanımalı 7.1 HD ses desteğine ve optical S/PDIF ses giriş çıkışına sahip anakartın ses kartı bu özellikleri ile ev kullanıcıları için yeterli gibi görünüyor.

    Abit IX38 QuadGT 3Gb/s hızında çalışabilen 6 adet sata ve 2 adet harici sata (e-sata) girişine sahip.

    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

  2. #2
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    sıkıştırılmış mosfet kullanılmamış sanırım.ama sade ve şık bir anakart olmuş doğrusu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2