7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Smile ADSL ücretleri mahkemelik

    Türk Telekom'un (TTNet A.Ş.) internet kullananlara sağladığı ADSL abonelik ücretleri mahkemelik oldu. Hukukun Egemenliği Derneği (HED), ADSL ücretlerinin 29.00 YTL'den 14.99 YTL'ya indirmesi ve eski abonelerden yüksek ücret alınırken, yeni abonelerden düşük ücret talep edilmesi uygulamasının iptali için Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı.

    Tüketici ve İnsan Hakları alanında çalışmaları bulunan Hukukun Egemenliği Derneği daha önce de açtığı davalar ile; Türk Telekom'da sabit ücret alınması ve elektrik abonelerinden güç bedeli alınması uygulamalarını iptal ettirmişti.

    Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, Türk Telekom'un internet kullanıcılarına sağladığı ADSL abonelik ücretlerinde düzenlediği kampanya ile modem cihazını ücretsiz vererek ADSL ücretlerini 29.00 YTL'den başlayan bir tarifeye bağladığını hatırlatarak, "Kurum, bu suretle birçok abone kaydettikten sonra uygulamaya başladığı yeni kampanyayla abonelik ücretlerini 14.99 YTL'ye indirmiş, ancak eski abonelere indirimli bu ücreti uygulamamıştır. Aynı hizmeti alan eski aboneler yüksek ücret öderken, yeni aboneler çok daha düşük ücret ödemek durumunda kalmışlardır. Aynı hizmeti alan kişiler arasında eski ve yeni aboneler arasında bu şekildeki uygulama yasalara aykırıdır" diye konuştu. Akyüz, aboneliğin 2 yıllık süreyle yapıldığı için kısa bir süre önce abone olan kişilerin pahalı tarifelerini iptal ederek, yeni tarifeye geçmeleri halinde, 2 senelik ücretlerini ödemeleri gibi bir durum hasıl olduğunu kaydetti. Eski üyeliğini sona erdirmek isteyen abonelerden, ileriye yönelik olarak ve verilmeyen bir hizmet karşılığı, gelecek 2 senelik abonelik ücretinin istenmesinin de hiçbir yasal temeli olmadığını ifade eden Akyüz, böylece eski abonelerin kandırıldığını ve aldatıldığını öne sürdü.

    Av. Erdem Akyüz, tüketicilerin haklarını korumak için dava açtıklarını ifade ederek, "İletişim alanında verilen bu hizmet, bir kamu hizmetidir. İsteğe göre ve keyfi bir ücret alınması mümkün değildir. Verilen hizmetin niteliği, süresi, koşulları değişmeksizin, eski ve yeni abonelere farklı ücret uygulanması ve eski abonelerin 2 sene müddetle bu yüksek ücreti ödemek zorunda bırakılmaları Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a ve diğer yasa ve hukuk hükümlerine aykırıdır" diye konuştu. Akyüz, bu nedenle eski ve yeni aboneler arasında farklı ücret uygulamasının kaldırılması, yeni indirimli tarifenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tüm abonelere uygulanması, eski abonelerin ileriye dönük ücret ödemek zorunda kalmaksızın aboneliklerine son verilmesinin sağlanması ve bu arada fazladan ödenen ücret farklarının abonelere ödenmesi için başvuruda bulunduklarını belirtti.

    Akyüz, "Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi'ne dava açtık. Alınacak karar emsal teşkil ederek tüm abonelere uygulanacaktır. Gerekirse diğer hukuki ve cezai haklarımız da kullanılacak ve sorumlular hakkında işlem yapılması istenecektir" dedi.

    Kanaltürk

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    ee ne demişler ''Oltadaki balığın yeme ihtiyacı yoktur.'' telekom tuzak kuruyor

  3. #3
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Dava açılacak diye haberler dolanıyordu ve açılmış. Bir yere kadardı..

  4. #4
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Vallaha artık bu telekomun kendisine bir çekidüzen vermesi lazım.

  5. #5
    Üye Array deathinhollywood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    51
    İtibar Gücü
    0
    Geçen mail attım TTNet'e. Aynen dedim "bakın bu bu şekilde olmaz, dava açabilirler, milleti sömürmeyin, hele bizim gibi eski kullanıcıları asla". İŞte açmışlar dava. Sonuna kadar destekcisiyim.

  6. #6
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Herkez destekler.

  7. #7
    KHD
    KHD Çevrimdışı
    DM Sever Array KHD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    125
    İtibar Gücü
    0
    bencede destekler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2