Arkadaşlar Agloco internette Google Yahoo ve MSN’den sonraki en büyük dördüncü arama motoru Ask.com ile ortaklık kurdu.Bundan sonra Viewbar açıldığında Ask.com birinci arama motoru olacak. Viewbar’ı kullanarak Ask.com’dan arama yapıldığında Ask.com’un elde ettiği gelirden Agloco komisyon alacak. Bu yüzden Agloco yetkilileri Ask.com’dan arama yapılmasının ve linklere tıklanmasının Agloco’ya ve üyelere kazandıracağını vurguluyorlar.Ask.com ortaklığının Aglocoya büyük gelir kazandırması beklentisi mevcut..

Ask.com ile ilgili bilgi almak için Wikipedia (internet ansiklopedisi ) linki:

Ask.com - Wikipedia, the free encyclopedia

Aglocoya Üye olmak için tıklayın : www.agloco.com/r/BBBM8301

Yorumlar, güncel haberler ve linkler için blog :
Agloco yeni potansiyel Google projesine bedava ortak olun

Sorularınız için mail adresim : drleventdeniz@yahoo.com.tr

İkinci ve belki de en önemli haber Agloconun biriktirilen sörf saati başına yapacağı ödemeler ile ilgili açıklama nihayet geldi Buna göre:
--Haziran ayı için saat başına 0.48 USD
--Temmuz ayı için saat başına 0,42 USD
--Ağustos ayı için saat başına 0,54 USD’nin hesaplara ekleneceği açıklandı.

Saat başına ödemelerin daha düşük olması bekleniyordu . Açıklanan oranlar nispeten tatmin edici bulundu.Ödemelerin Ekim ayında başlaması ihtimali zayıf . Agloco ödemelerin erken başlamasının Ask.com ile kurulan ortaklığın sağladığı gelir miktarına bağlı olduğunu söylüyor.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere .Agloconun 3 aylık ekonomik bilançosu da açıklandı. .İlk 3 ayda Agloco yaklaşık 100 000 USD zarar açıkladı arkadaşlarım.Eylül ayı sonunda zararın 10.000-15.000 USD civarına inmesi bekleniyormuş. Ekim ayında kara geçme beklentisi yüksek. Agloco geliştirme ekibinden hiç kimseye ödeme yapılmamış. Server ve websitesi alanı masrafları ,Şangay’daki teknik ekibe ve Filipinlerdeki üye hizmetleri ekibine ödenenler başlıca giderleri oluşturuyor.

Daha önce belirtildiği gibi üyelere ödeme yapılması gelir ve giderler arasında konforlu bir denge sağlayacak karlar elde edildiğinde mümkün olacak.Bu nedenle ödemelerin başlangıçta 10 yıllık yani 120 aylık bir periyoda yapılması planlanıyormuş. .Yani:

Haziran ayı için topladığınız her sörf saati için 120 ay boyunca her ay 0,0040 USD
Temmuz ayı için topladığınız her sörf saati için 120 ay boyunca her ay 0,0035 USD
Ağustos ayı için topladığınız her sörf saati için 120 ay boyunca her ay 0,0045 USD hesabınıza yazılacak.

.Tabii Agloco’nun gelirleri arttıkça hem saat başına ödemeler artacak hem de ödeme periyodu kısaltılacakmış.Ayrıca gerekli fonlar sağlanırsa bonus ekstra ödemelerde yapılacakmış. Account sayfasındaki tabloya yapılacak eklemelerle alt üye sayınız ve biriktirdiğiniz saatlerinizin yanında kazandığınız para da görüntülenecekmiş. Şu anda minimum 100 USD kazananlara e-mail ile ödeme çeki isteyip istemedikleri sorulacakmış.

Önemli bir nokta da şu anda mümkün değil ama ileriki haftalarda yapılacak düzenlemelerle sörf saatlerinin üyeler arasında transferi ve alınıp satılması mümkün olacak.Bu kısaca şu anlama gelecek.Örneğin haziran ayında 100 saat topladınız . Bu size 48 USD kazandırdı . Bu miktar şu anda ayda 0,4 usd olarak 120 ay boyunca hesabınıza eklenecek.Ama siz bunu atıyorum 10 dolara satabileceksiniz. Bu 100 saati sizden alan kişi aylık ödemleri toplamaya başlayacak. .Ödeme periyodu eğer kısalırsa karlı olacak.Şimdiden Mike Klingler adındaki bir yatırımcı eğer izin verilirse saat başına 4 sent teklif vererek sörf saatlerini satın alacağını duyurdu.

Bir çok kişinin “haydaa” dediğini duyar gibi oluyorum.” Dağ fare doğurdu” diyenler olabilir.Ama burada unutulmaması gereken bir nokta var. Agloco başından beri kara geçmeden üyelerine ödeme yapamayacağını duyurmuştu. İlk 3 aylık bilançoda zarar açıklandı. Daha önce de söylediğim gibi kısa vadede yüksek kazanç beklentisi içine girerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İstikrarla gelişen sağlam bir yapı içinde adım adım ilerlemek ve uzun vadeli düşünmek daha kazançlı olabilir.Eğer kısa zamanda büyük paralar kazanmayı hedefliyorsanız Agloco’yu unutun derim.

Google yıllardır varolan ve büyük gelirler sağlamış bir firma olmasında rağmen hiçbir zaman hissedarlarına ödeme yapmadı. Görülebilir bir gelecekte de ödeme yapmayacağını açıkladı. Ama Google hisseleri piyasada hatırı sayılır meblağlarla el değiştiriyor ve değer kazanıyor.

Bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum .

1) Agloco gelirleri arttıkça ve kara geçtikçe saat başına ödemeler artacak ve ödeme periyodu kısalacak.
2) Arada Bonus ödemeler olacak.
3)Toplanan sörf saatleri üyeler arasında alınıp satılabilecek.Böylece 10 yıl ödeme beklemek zorunda kalmayacaksınız. (Ben şahsen saatlerimi şu anda satmayı hiç düşünmüyorum.Çok ucuza gider. )
4) Ask.com gibi büyük bir internet markası ile ortaklık kuruldu. Ask.com’un önümüzdeki haftalarda Viewbar fonksiyonlarına entegre olmasıyla gelir imkanları artacak.

Anlaşıldığı kadarıyla Aglocoya tüm Dünyadaki internet kullanıcılarının gösterdiği yoğun ilgi ve 1 000 000’dan fazla üye toplanması reklamverenlerin ilgisini beklendiği kadar çekmemiş. Viewbar’daki reklamlar çoğunlukla comission junction e-bay amazon.com gibi affiliate denilen satış ortaklığı siteleri. Viewbarda geniş bir reklam çeşitliliği göremiyorsunuz.

Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Viewbar’ın yazılımındaki eksikliklerin ( reklam rotasyonunun olmaması , kullanıcının ilgi alanlarına yönelmiş reklamların gösterilmesi özelliğinin olmaması,win 98 de mac os. işletim sistemlerinde çalışmaması vb gibi) yanı sıra galiba reklamverenler para için reklamlarına tıklamayı bekleyen ve bir çoğu potansiyel tüketici olmayan (Malezya Hindistan Endonezya gibi ülkelerden gelen) üyelerden oluşan Aglocoya reklam vermeyi makul bulmamış olabilirler. Reklam verilmesindeki başlıca amaç reklamı yapılan ürün ve hizmetin daha çok satılmasını sağlamak.

Agloco’nun bu ödeme stratejisini tercih etmesinin altında bazı nedenler yattığını düşünüyorum.Bunlardan başta geleni potansiyel tüketici olmayan ve reklamverenlerin hedef kitlesine girmeyen junk (çöp) üyelerin sistemden uzaklaşmasını sağlamak. Böylece bu tarz balon üyelerin sistemde yarattığı aşırı yüklenmeler azaltılarak sitenin ve Viewbar’ın daha etkin çalışmasını sağlamak . Daha kompakt bir üye profili oluşturmak. Bu üyeler daha uzun vadeli düşünen ve projeye inanmış olan, tek amacı kısa vadede büyük paralar kazanmak olmayan üyeler olacak.Bu karar aynı zamanda maliyetleri de azaltacak.Aşırı yüklenme nedeniyle siteye erişilememesi ve Viewbar’ın açılmaması gibi sorunlar yaşanmayacak.

Tahminen üyelerin %80’i Agloco’yu bırakacaktır . Bundan sonra kalan üyelerin hareket tarzı Agloco’nun geleceğinde belirleyici olacak.Kalan üyeler kararlı bir şekilde Viewbar’ı daha fazla kullanır, aramalarında Ask.com’dan faydalanır ve reklam linklerine tıklayarak yapmayı düşündükleri online alışverişleri bu linkler aracılığı ile yaparlarsa pastayı büyütmek ve üye başına düşen payı arttırmak mümkün olabilir.
Eğer tersi olursa Agloco başarısız internet projeleri arasında tarihteki yerini alacaktır.

Ben Agloco ile ilgili olarak konuştuğum herhese aynı şeyi söylüyorum . Çok büyük beklentiler içine girmeyin sadece şansınızı deneyin . Ben öyle yaptım Üyelik bedava . Sadece bir Viewbar download edeceksiniz ve ayda 5 saat açık tutacaksınız .İnternette normal sörf yapmaya devam edecek ve isterseniz aramalarınızı Viewbar’dan yapacaksınız.Tıklama yok sayaç bekleme yok .

Bu iş göle maya çalmaya benziyor.Belki de tutmayacak .

Ya tutarsa ..!

www.agloco.com/r/BBBM8301