3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    30
    İtibar Gücü
    0

    ASUS C19S UPGRADE EDILEBILIR DIZUSTU BILGISAYAR



    ASUS C19S UPGRADE EDILEBILIR DIZUSTU BILGISAYAR

    Hayatımızda büyük ölçüde yer edinen dizüstü bilgisayarların 2012 yılında masaüstü bilgisayarların yerini alabileceği belirtiliyor. Tabiî ki masaüstünün yerini alabilmesi için upgrade şart. Asus C19S modeli ile buna imkan tanıyor.
    Asus C90S'in en önemli özelliklerinin başında mobil işlemci yerine bildiğimiz masaüstü pc'ler için hazırlanan standart Core 2 Duo işlemcileri kullanması gösteriliyor. C90S sahip olduğu LGA775 soketiyle Intel'in 1.86GHz ( E6300) - 2.66 GHz (E6700) işlemcilerine destek vermektedir. Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı C90S'de masaüstü işlemci kullanmasının en önemli sebebi olarak daha ucuza daha hızlı işlemci kullanımının sağlanabilmesi gösteriliyor. Çünkü bugün Intel'in mobil platformda en iddialı işlemcisi olan T7600 (2,33GHz) 630$'a satılırken aynı hatta daha yüksek hızda çalışan E6600 (2,4GHz) 300$ civarı fiyat ile alınabiliyor.
    İşlemci gibi kullanıcıların daha sonra güncelleyebileceği donanımlardan bir diğer ise ekran kartı. Gelen bilgilere göre, Asus C90S üzerinde Nvidia'nın MXM Type II modülünü kullanıyor. Açıkçası grafik çözümünde firmanın nasıl bir yol izleyeceği şu an için net değil ama yine gelen bilgilere göre, Asus çok büyük bir ihtimalle DirectX 10 destekli bir grafik çözümünü kullanarak C90S'i DirectX 10 ekseni etrafında lanse edecektir. Burda asıl merak edilen sorun ise Asus'un yeni dizüstü bilgisayarı C90S'i Mayıs ayının ortalarına doğru piyasaya sürme gibi bir hedefi olduğu belirtiliyor.
    Anakartın özelliklerinden de bahsetmek gerekirse, özellikle entegre dijital tv kartı, 2.0MP (CMOS) kamerası, parmak izi okuyucusu, e-sata desteği, Bluetooth, 802.11n gibi özelliklerinin yanı sıra Blu-Ray ve HDMI 1.3 destekleri ile Asus C19S Play Station 3'e de bir açıdan selam vermiyor değil. Belirtelim Blu-Ray dışında dizüstü bilgisayarın HD-DVD opsiyonunun olabileceği de belirtiliyor. Tabii yazılım tarafında Windows Vista'yı da unutmamak gerekiyor. Temel hedef kitlesi oyuncular olan bu yeni dizüstü bilgisayar hatta bilgisayar konsepti geleceğe yönelik dizüstü bilgisayar akımı konusunda adeta öncü model statüsünde diyebiliriz. Yine belirtmekte fayda var, Asus'un bu özel seri ile ilgili çok ciddi planları olduğu ve çift grafik işlemciyle 4 çekirdekli işlemci kullanan modellerin de seriye katılmalarının firmanın hedefleri arasında olduğu belirtiliyor.
    Bu modelin gelecek aylarda piyasaya sunulması bekleniyor. Batarya süresi ve fiyatı hakkında bilgi bulunmamaktadır.

  2. #2
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    güzel olurda bu makinedeki işlemciyi nasıl soğutacaklar merak ediyorum doğrusu.Artık şu laptop toplama olayı başlasa daha güzel olacak.

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    10
    İtibar Gücü
    0

    Asus her zaman öncü

    Asus yine erken davranmış tbr. Bu çok iyi haber . Benim gibi tüm dizüstü kullanıcılarının bu yeniliğe ihtiyacı vardı . Dizüstülerde 7200Rpm HDD daha yaygınlaşmadan yokolacak gibi bence . SSD sürücülerde 1 seneye kadar yaygınlaşalacak .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2