Site İsmi : Ar Peyzaj Sitesi
Google PageRank : PR0
Site İçeriği: Android Uygulamaları
Açıklaması ;



Peyzaj

Ana konusu bir tabiat veya şehir parçasını göstermek olan resim, gravür veya desen: Suluboya, yağlıboya manzara/ Peyzaj denir.Manzara değişik şekillerde düşünülebilir. Esas ikonunun arkasındaki boşluğu doldurmaya veya konunun özelliğine uygun yahut aykırı bir hava yaratmaya yarayan süsleyici bir fon olabilir. İnsani tabiatla kaynaştıran bir ruh halinin somut ifadesi de olabilir.Manzara resmi, Roma süsleme sanatında önemli yer tutardı. Manzara, daha çok, bir şiir, bir idil veya kahramanlı

Bitki dikimi için en uygun zaman ne zamandır ?

Halk arasında dikim için en uygun zamanın ilk ve sonbahar ayları olduğuna dair bir genel kanı vardır. bahçe peyzaj Günümüzde kaplı yani saksı içine alınmış bitkilerin dikimi yılın 12 ayı, hava ve toprak koşulları uygun olduğu müddetçe yapılabilir. Dikim zamanında toprağın kuru olması ve havanında yağışşız olması daha sağlıklı olacaktır.
Söküm ve çıplak köklü bitkiler için ( wired rootball, rootball ve bare root ) bitkiler için dikim kış ayları içinde yapılmalıdır. Bu bitkiler uyuma zamanlarında, yani bitki de kaba anlamda su hareketinin minumuma indiği son bahar sonu ve kış aylarında sökülmektedirler. Bu bitkiler saksıya alınmayacaksa söküldüklerinden hemen sonra kısa zaman içinde toprağa dikilmelidir..