Ürperir gece. Yalnızlık ne de korkunçtur? Camlara dokunur başıboş rüzgarlar.Siyah gecemin içine işler.Korkarım. İsyan yanar sigaramın ucunda,söner sonra;ben kendime gelirim.Saatler hüznü gösterir. Dışarıda bir kuru ayaz.
Bu saatlerde aşk, öfkeyi de barındırmaz.Bu saatlerde sabır uyku kaldırmaz. Bu saatlerde gece mesrur adam barındırmaz.

İlkel duygularım hücum eder benliğime. Fitne fesat düşünürüm başıboş.İçim yanar,yarındadır sevdalar…İçim yandıkça üşürüm, başıboş…
Kanatlanır yüreğimde zebaniler. Göğsüme alevden toplarını vururlar…Suçum yok desem, uydururlar. Haraç mezat meze olur gençliğim. İçim acır,
içimdedir sevdası sevdiğimin.
Gönlüm,muhacir.

Bir gizli sevda yaşarım kendimce. Gözüm dolsa soğana suç atarım. Moralim bozulsa yalan söylerim,iyiyim diye. Sigara içsem,canım çekti derim, ama sen anlarsın canımın çekildiğini.
Zaten bir sen anlarsın beni,Bir sana anlatasım vardır beni. Ve bir senin içindir anlatacaklarım.
Sen olsan,anlarsın diye avuturum kendimi. Beni dinlemen şart değildir, sen olsan anlarsın.
Sen , anlarsın.

Şarkıya benzetirler şiirlerimi,şiirlerimin renkli olduğunu düşünür insanlar,oysa ben bir seni yazarım gökkuşağı diye,Ve her satır başında daha bir şevklenirim sana yazdığım için.

Aklıma ellerin gelir, aklıma gözlerin gelir. Adamın canı sevdiğine sarılmak çeker,arada bir.
Ve yetim anasını düşünür,öksüz babasını düşünür,fare yavrusunu,serçe darısını,ölüm vadeyi düşünür. Aklıma ellerin gelir. Aklıma gözlerin gelir. Aklıma ellerinden ve gözlerinden başka bir şey gelmediği gelir.
Ne seni sevdiğim için utanırım,ne de seni bunca sevmekten…
Yegane ukdem,
Seni doyasıya yaşayamamak olur,birgün ölürsem.

Anam yine çorap örer,kader ağlarını,rüzgar saçlarını. Hiçbirine sesim çıkmaz,gönül bıkmaz hiçbirinden.Belki birgün der,çıkarım işin içinden, ya da her işimden önemlidir seni sevmek…

Yorulurum bazen.Hayat bir ağır yüktür omuzlarımda. Ve olmazsa olmaz… Kader örer ağlarını,annem çoraplarını,rüzgar saçlarını,Ve bizim için yeni bir esvap çıkarır kader ortaya.

Ben seni düşünürüm, ölümü düşünürüm, kaç kişi canımdan kıymetlidir diye düşünürüm içimden,birkaç kişi sayarım parmaklarımla, başparmağıma seni koyarım.İkinciye gerek kalmaz…Kimi en çok sevdim derim kendime, adın geçer içimden,Yine sen çıkarsın karşıma,şaşırmam. Güvenirim içimden geçene.

İçimden rüyalar geçer,hayaller geçer ikide bir.
Ve geçersin içimden. Geçer gidersin.
Karabasana döner rüyalarım,hayallerim üstüme göçer arada bir.

Köpekler havlar,kuşlar öter,ben içimden seni mırıldanırım,Farkım budur herkesten.
Sen ve sevdan nasıl sığar içime? Şaşarım.
Bir gün ölüm ayıracaksa beni senden bir gün;
Ancak ,sen ölünceye kadar yaşarım.
Yıldızlar kayar bir bir. Hangisi benim için kayar derim kendi kendime. Geniş zamanda kurulur cümlelerim. Sevdamı sonsuza dağıtırım böylece. Çay içerim,masa ve sandalye ile birlikte. Seninle konuşmak isterim, olmaz, Eşyalara anlatırım her şeyi. Dinlemezler, ya da utanırlar konuşmamı bölmeye. Bilirler seni anlattığımı.

Taş taş dolaşırım kaldırımları yalınayak. Attığım her adımda cız eder soğuk beton. İçime işler sensizlik! Boğulurum. Yutkunmaya çalıştıkça büyür boğazımda düğümler. İçim yanar, “Ah” diye haykırırım. Bir ben duyarım sesimi. Üzülürüm. Sonra sevinirim kendi kendime… Ayrıcalıklı olduğumu bilirim seni sevdiğim için.
Kapılar gıcırdar. Dışarıda arabalar… Bir ambulans geceyi yırtar, çocuklar ağlaşır korkularından, telefonlarda Japonya’da deprem oldu diye bilgi mesajları okunur. Kalemin mürekkebi biter, yağmur silkeler toprağı…
Bildiğin dünyadır işte. Ama bir senin varlığın şaşırtır beni,bir sen varsındır, başka bir dünyaya ait olan…

Dakikalar ilerler, saatler ilerler. Ben hüznümle hep yerimde sayarım. Nasıl oluyorsa sakarlaşırım seni düşünürken. Çayı üzerime döküşlerime seni bahane göstermek,hoşuma gider,kimbilir… Sonra sigara için bahane ararım. Seni düşündükçe sigara çeker canım. Ve benim canım doğdum doğalı, ne çok sigara çekmiştir… Gülerim halime, deli oldum zannederim, oysa yaptığım tek akıllı iştir seni sevmek.
Rüzgar camları sarsar,sevdan içimi.Gece korkunç olur. Sonra gerçeği fark ederim rahatlayıp… Korku yoktur içimde, Ki sen hiç çıkmamışındır dünyamdan. Ve hala kopmamışsa kıyamet,bilirim ki , yaşamaktasındır. Hala güvercinlere yem veren biri vardır,ve hüzünlü çocukların başını okşamayı seven… Ve aynaya baktığında benim yaşama nedenimi gören bir melek yaşamaktadır bu bir yerlerde.
Ve satırların sonu gelir. Hesap vakti gelmiştir insanlıkla. Kuyumcular ziynetlerini alıp çıkmıştır bu kalabalıktan. Ayılar uykularını serip üstlerine mağaralarına çekilmiştir. Kış karı,yaz güneşi kendi malı saymaktadır. Sporcular rekorlarıyla,tekel sigaralarıyla hava atmaktadır. Terziler kumaşları,doktorlar ilaçları alıp kendilerini kurtarmışlardır.
Sana fedakarlık düşmüştür.
Vaktin sevdiklerin için tükenmiştir. Öfken çaresizliğe,merhametin güçsüzlere pay edilmiştir. Gözyaşın yağmura güç katsın diye göklere yükseltilmiştir. Tebessümün hastalara,metanetin uykulara kalmıştır. Nezaketin ve güvenilirliğin, sana yakıştırılmış,ama kimsede kalmadığı için insanlığa paylaştırılmıştır.
Sana,ellerin ve gözlerin bırakılmıştır.
Ve ben.
Ben artık demli çayların kahramanı,
Bütün okyanuslar benim olmuştur.
Bütün gülümsemeler benim içindir,ve kıskanılan tek insan ben olurum artık.
Sevdalı şiirler benimdir.
Dağlar ve barındırdığı her şey bana aittir.
Gökyüzü ve sahip olduğu tüm bulutlar,
Kuşlar ve kanatlarında dolaşan umutlar…
Ormanlar, ve rengarenk çiçekleri,
Tüm yağmurlar, ve yağmur sonrası gökkuşağında doğan tüm renkler
Yıldızlar,güneş,ay…

İnan,her şey benimdir…
Her şey benimdir.
Çünkü “Sen” sadece bana kalmışsındır…
Bir sen kalmışsındır bana…
Sana Ellerin ve Gözlerin Bırakılmıştır.
Onlar da Zaten Benimdir…..
_________________
Bırakacagın bir eli hiç TUTMA
Tutacagın bir elide hiç bırakma
Sahte sevgilere gül olmaktansa
Gerçek sevgilere DİKEN olmaya deger..