4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    21

    Barcelona’nın Yeşil Logosu

    Barcelona’nın Yeşil Logosu

    The Inquirer, AMD’nin Barcelona logosunun neye benzeyeceği hakkında bir yazı yayınladı. Geleneksel Opteron adını taşıyacak olan Barcelona’nın 10 Eylül’de satışa sunulacak ilk modelleri 1.9 ve 2.0 GHz hızlarında çalışacak. Barcelona, AMD’nin doğal dört çekirdekli işlemcisinin kod adı. Yeni anakart ve BIOS desteği gerektirecek bu işlemcinin her çekirdeği ihtiyaca bağlı olarak farklı hızlarda çalışabiliyor ve dolayısıyla mükemmel bir güç tasarrufu sağlıyor. Barcelona aynı zamanda AMD’nin Intel Core 2 mimarisine karşı en büyük cevabı olma özelliği taşıyor.

    Şayet bu logo doğruysa, ser verip sır vermeyen AMD’nin Barcelona işlemcisi hakkında bildiğimiz pek az şeyden birisi olacak. Genel olarak konuşacak olursak, çıkmasına sadece iki hafta kala Barcelona hakkında bildiklerimiz sonucu tartışmaya açık birkaç karşılaştırma deneyiyle, üçüncü parti parçalarla beraber çalışan birkaç fotoğraftan ibaret.

    Dirk Meyer, Technology Analyst 2007 etkinliğinde AMD’nin 65 nm üretim süreciyle ilgili bir takım problemlerle karşılaştığını ortaya çıkarmıştı. AMD beklenenden daha uzun bir süredir bu problemleri çözmek için zamana karşı bir mücadele vermekte. Aslında Barcelona’nın piyasaya 2.5 GHz hızında vurması bekleniyordu. Ardı ardına gecikmeler ve 65nm teknolojisindeki sorunlar sebebiyle eylülde sadece 1.9 GHz ve 2.0 GHz hızlarıyla karşımıza çıkacak ve 2.3 GHz’lik özel sürümün de yıl sonunda satışa sunulması bekleniyor. Öte yandan AMD’nin 65 nm teknolojisi AMD64 işlemcilerinde de saat hızı problemleriyle karşılaştı. Şu anki en hızlı 65 nm’lik AMD64 işlemcisi 2.6 GHz hızında çalışan 5000+ (çekirdek başına 512 KB L2 önbellek). 90 nm işlemciler ise 6400+ (çekirdek başına 1024 KB L2 önbellek) ile 3.2 GHz’i gördüler.

    En büyük merak Barcelona’nın yetenekleri üzerinde yoğunlaşıyor. Birçok uzman doğal dört çekirdekli tasarımın, Intel’in iki adet çift çekirdeği birleştirip de yarattığı dört çekirdekli işlemciye karşı olan önemine vurgu yapıyor. Yalnız hepsi Barcelona’nın başarısına biraz şüpheyle yaklaşıyorlar ve sadece şık bir logoyla ipin ucu sağlam tutulamaz. Eğer AMD 65 üretim sürecindeki hataları giderir ve önceden planlandığı gibi 2.5 GHz sınırını aşarsa, işte o zaman Barcelona yongası onları sürünmenin eşiğinden kurtaracaktır.

    Barcelona, AMD’nin AMD64 çekirdeğine sahip ilk Opteron’dan bu yana gerçekleştirdiği en büyük mimari değişimini temsil etmekte. Bu çekirdek Independent Dynamic Core Technology ve CoolCore desteklerini sunuyor. Bu teknolojiler her çekirdeğin birbirinden bağımsız farklı saat hızlarında çalışmasını sağlıyor ve güç tüketimini/üretilen ısıyı azaltıyorlar. Güç tüketimi özellikleri sadece çekirdekler için değil, dahili bellek denetleyicisi için de geçerli (çift seviyeli güç sistemi sayesinde). Bu işlemci, 16 yollu yapışmasız (glueless) çoklu işlemci desteği sunan fazladan bir HyperTransport kanalını da üzerinde taşımasının yanında, yeni 128-bitlik kayar nokta (floating point) destek motoru sayesinde Nested Paging ve Tagged Translation Lookaside Buffers gibi sanallaştırma (virtualization) işlemlerini de yapabiliyor. Üstelik paylaşımlı ve büyük L3 önbelleği de başarımı olumlu yönde etkileyecektir.

    10 Eylül tarihini herkes gibi biz de merakla ve sabırla bekliyoruz.

    Alıntıdır

  2. #2
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bu işlemciyi alacaklardan biriyim.Ama hemen değil tabi.Bu işlemci bazı am2 anakartlarla uyum sağlayabiliyor.Oda HT1 de.Ama barcelona HT3 iler geliyor.Barcelonayı tam anlamıyla kullanabilmek için Am2 anakartları beklememiz gerekecek.Ama Barcelonanın HT3 te çalışacağını ve 10 eylülde çıkacğını bilen çipset üreticcileri ve anakart üreticileri devreye geçmiştir.Ben nvidia dan güzel bir çipset bekliyorum.AMD ve nvidia gerçekten güzel çalışıyor.Hatta gigabyte nin sitesine bakarsanız am2+ slota ilişkin bir anakart görünüyor fakat tıklayınca açmıyor.

  3. #3
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    21
    Server işlemcisi

  4. #4
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bu işlemci server işlemcisi adı altında çıkacaktı ama öle olmayacak gibi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2