2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array evakartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    119
    İtibar Gücü
    0

    Arrow Bir Tutam baharat 2007 [Türk & Yunan] Mp4 (Politiki kouzina, A Touch of Spice)

    A Touch of Spice - Bir Tutam BAHARAT

    Tamer Karadağlı ile Başak Köklükaya'nın rol aldığı filmin, Yunanlı yapımcısının Türkiye'deki dağıtımı için iki ayrı şirketle anlaşması nedeniyle sinemaseverlerle buluşamamıştı. Bizde anlaşma yok

    Filmi Anlatan Bir Söz:
    Biber acı ve kavruktur, tıpkı güneş gibi...
    Tuz, ihtiyaç duyulduğunda birinin hayatınına ekilebilir...
    Tarçın acı ve tatlıdır, tıpkı bir kadın gibi...


    Yönetmen: Tassos Boulmetis
    Oyuncular: Georges Corraface, Ieroklis Michaelidis, Renia Louizidou, Stelios Mainas, Tamer Karadağlı
    Filmin Türü: Drama, Komedi
    Orijinal Adı: Politiki kouzina ( A Touch of Spice )
    Yapım ülkesi: Yunanistan/Türkiye
    Orijinal Dili: ingilizce/Yunanca/türkçe
    Filmin Süresi: 108 dakika

    Filmin Konusu:
    "Bir Tutam Baharat"ta, istanbul’da büyüyen ve büyükbabası yemek pişirme konusunda bir filozof olan genç Yunanlı Fanis’in büyüleyici hikayesi anlatılıyor. Fanis, büyükbabasından, hayata ve yemeğe lezzet katmak için bir miktar tuz gerektiğini öğrenerek büyümüştür; ona göre hayatın ve yemeklerin "Bir Tutam Baharat"a ihtiyacı vardır. Fanis büyüdükçe muhteşem yemekler pişirmeye başlar ve yemek pişirme becerilerini kullanarak etrafındakilerin hayatına tat katar. 35 yıl sonra, büyükbabası ve ilk aşkını görmek için Atina’dan ayrılır ve doğdu yer olan istanbul’a döner. Bu yolculuk aynı zamanda hayatında eksik olan baharatı bulmak içindir.

    Dil: Türkçe - Yunanca
    Yunanca bölümleri için Altyazı da içindedir....


  2. #2
    DM Sever Array evakartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    119
    İtibar Gücü
    0
    Bu film ile ilgili değerlendirmeleri paylaşmak istedim mutlaka izleyin derim..


    Elif

    bende beğendim.. Olan şeyleri yunan arkadaşım anlatıyordu ama görsel olunca daha iyi anladım onu ve ailesini..! Ama bi yer dikkatimi çekti fani ve ailesi sınır dışı edilirken türk görevli faninin babasına eğer müslüman olursanız kalabileceklerini söyledi. Halbuki din konusunda hiçbir zaman zorlama olmamıştı. Ama onlar öyle inanmışlar ve öyle yapmışlar neyse güzeldi

    Sema

    Filmdeki ask temasi, farkli ülke insanlarinin gecmiste bir arada yasamasi vb. konularin islenisi güzel. Fakat filmde Türkler aleyhine bir takim haberlerin geciyor olmasi rahatsiz edici bir konu. Bunun disinda Tamer Karadagli'nin adinin film bitiminde keza burda da son siralarda yazilisi da hos degil. Dikkat edilirse bunun gibi ufak tefek daha cok detay var.

    Semsa Havayıoğlu

    Bence bu film insanların gerçekten kendi yaşamlarındaki tuzu ve biberi yeterince kullanamadığımızın bir örnegi.. Hem müzikleri hem görselliği hemde konusu çok güzel..

    Kader

    bu film beni çk etkiledi.sınıfa götürdüm ve arkadaşlarla izledik projeksiyondan.onlar da en az bnm kadar etkilendi ve bana çok teşekkür ettiler böyle bi filmi onlarla paylaştıım için

    N. Sinan ERGüVEN

    Filmi Italyanlardan ogrendim diyebilirim. Her Istanbulluyum dedigimde, bu filmi izleyip izlemedigimi soruyorlar ve sehrimin cok güzel oldugunu söyluyorlardi, görmeseler bile.. Politik konulara degis acisinin mukemmeliyeti, tasvirler ve etnik benzerlikler ile farkliliklarin esit degerlendirilmesi cok güzel bir hava katmis. Fakat eski zaman görüntülerinin karelerinde cok makyaj yapilmis olmasi, görsel dogalligi biraz uzaklastirmis. Sonuc: Güzel yapit..

    Burcu Özkılıç

    Baharatları hep sevmişimdir ama hiçbir zaman bukadar ince düşünemedim ben,özellikle tarçının böylesine birşey olduğu... Gerçekten güzel bir film en azından tüm baharatları kararınca olan hünkarbeyendi kadar güzel..

    Aslı Levi

    şimdiye kadar izlediğim filmlerin en güzeliiii bu film için cidden çokkkk teşekkürlerrrrrrrrr emeği geçen herkese )))))))

    Kostas Eftimiyadis

    Türkiye'de yaşayan bir azınlık mensubu olarak; tarihte yaşanmış olan yüzlerce benzer olayın bu denli başarılı tasvir edilmiş olmasından dolayı emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum.

    Arzu çolak

    "bizim zeyno da öyle.. ağlaya ağlaya hal olduydu bi çare.. kızın gözleri şiştiydi de ertesi gün yunanlı x i ile kara gözlük takıp buluştuydu..

    Leyla Isçen

    Harika bir film... Gözyaşlarımı tutamadım. CD yi de almanızı tavsiye ederim. Türk-Yunan müzik ezgileriyle dolu harika bir CD...

    Arif Ertik

    Mükemmel, Filmi dün izledim ve harikaydı. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film bence.

    Tennur Keles

    Film cok güzel! Mutlaka gidiin, görün! Türk tarihinin cok önemli, acikli, üzücü bir sayfasi... Keske böyle olmasaydi...

    Gönül Akyıldız

    Bu filmi cok bekleyenler arasındayım geldigi ilk gün gidecektim ama cok üzgünüm ki bu film Türkiyede yayınlanmadı filmin ana konusu Türk-Yunan dostlugu ama Türkiyede nicin oynamadı bunu cözemiyorum bir sürü kaynaktan bu filmin temel hatlarını biliyorum cok begenerek bekledim diyebilirim peyaz perdeden izlemek isterdim cd den izleyerek acıgımı bir nebze kapatıcam sevgiler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2