Blu-raylar son zamanlarda kendisini bizlere iyiden iyiye göstermeye başladı. Blu-raylar her ne kadar eskiden beri gelişmiş ülkelerde kullanılıyor olsada ülkemize 2009' un ikinci yarısında baş gösterdi.

Blu-raylar normalde tek katmanda 25 GB' lık veri alabiliyor. Bu yaklaşık olarak iki saatlik HDTV görüntü anlamına geliyor. Daha öncede 100GB'lık ilk blu-ray medya prototipini gösteren TDK, 31 Ağustos 2006'da katman başına sınır olarak kabul edilen 25GB veri kapasitesini 33,3 GB'a çıkartarak, 6 katmanlı 200 GB'lık blu-ray medya yaptığını duyurdu. 2006 duyurulan bu prototip baz alınarak şimdi piyasaya sürülecek katman başına 33,3 GB veri tepolanması mümkün kılınacak.


TDK dahil olmak üzere Apple, Dell, Hitachi, HP, JVC, LG, Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony ve Thomson gibi optik disk ve okuyucularının üretiminde başı çeken firmalar bilindiği gibi blu-ray teknolojisini geliştirmek için bir araya gelmişlerdi. Blu-ray teknolojisindeki bu yeni standardı bu yılın ilk gününde bizlere duyurdu.