BOOK teknolojide büyük atak yaparak değişime uğramıştır.Elektrik devresine,bataryaya,switchlere gerek kalmadan kullanılabilmektedir. Kolay kullanımlıdır ve çocuklar bile yönetebilir.

Görevi nedir?
Bu aygıt; holdinglerde sayfaları,gazeteleri ,bilgileri, sayalardaki binlerce bitlik bilgiyi kaydedebilir,saklayabilir. Bu bilgileri binary yapıda saklayarak daha sonra erişimine izin verir. Birde çalışmasından bahsedelim. Makinanın haznesi var ve haznesine kağıtlar konuluyor.Daha sonra tuşa basılıyor. Cihaz, sayfalardaki tüm bilgileri bio optic taramadan geçirerek bilgileri hafızasına kaydediyor.


Kullanıcı bilgilere ulaşmak için ister sayfa numarasından ister sayfanın içinde geçen kelimeden dökümanı bulabilir. Kısaca bilgisayara da benzetebiliriz bu aygıtı

Programın iç yapısında eepromlar bulunmaktadır ve bu eepromlar sayesinde bilgiler depolanarak hafızada tutulmaktadır. Eepromdan dolayı bilgiler istenildiği zaman yazılıp silinebilir.EEPROM(electronic erasable programming memory)

Kullanıcı eğer aygıtın içindeki bilgilere not düşmek isterse sayfay bulup çıkartıp not ekleyip tekrar taratması gerekmez. Özel kalemi sayesinde (Portable Erasable
Nib Cryptic Intercommunication Language Style pencils) bilgi ekrana getirilip ekran üzerinden not düşülebilir.