“Swann” ile önceden istenilen yerlere yerleştirilen kameralardan alınan görüntüler cep telefonunuzun tıpkı bir video kamera gibi çalışmasını sağlıyor.Veri yerde olası bir hareket olduğunda,durum cep telefonunuza SMS ile bildiriliyor.Bazıları ev ve işyerleri için güvenlik amacı ile Swann’i kullanırken,bazıları bebek monitörü olarak,bazıları ise sadece eğlence olsun diye Swann’i kullanıyor.

Paketin içinde 2 tane CCTV gece/gündüz görüşlü kamera,bir PCI görüntü alıcı kart ve bir tane de görüntü alıcı kameraya ait software Cd var.

Görüntü alıcı kamera 4 tane CCTV kameraya bağlanabiliyor.Görüntü alıcı kameraya ait software ile USB kameraların ve kontrol kameraların internet üzerinden yönetilmesi sağlanıyor.

Kameralardan herhangi birinde bir hareket yakalanırsa bu durum 3G cep telefonunuza SMS,MMS,e-mail veya sesli uyarı olarak iletiliyor.

Görüntü alıcı kamera,programlama fonksiyonu da içeriyor.Bu sayade kullanıcılar otomatik kayıt veya görüntüleme sistemlerini ayarlayabiliyorlar.

Setin içinde bulunan 2 CCTV kamera gece/gündüz ve iç/dış mekanlara göre dizayn edilmiş olup,5 metreye kadar kızılötesi alana hakim oluyor.

Gündüz vakti renkli görüntüler alınabilirken,gece olduğunda siyah-beyaz moda geçiliyor.Bu sistem PAL ve NTSC ile uyumludur.

Bu sistemi sadece PC’niz ile kullanabilirsiniz;fakat 1.2 GHz CPU gücüne sahip ve 256 MB RAM’i olan bir makine de işinizi görecektir.

Gelişmiş bu video set,kablolu bir sistem olduğundan paketin içinde kameralar için 22 metre uzunluğunda kablolar bulunuyor.Eğer kullanıcılar PC’den görüntüleri izlemek istemezlerse o zaman alternatif olarak kameralar televizyona,monitöre veya bir VCR’a bağlanarak da görüntüler alınabiliyor.

“Swann” yakın bir gelecekte piyasaya 329$’a piyasaya çıkacak.