Türk yazılım sektöründe mobil uygulamalar alanında faaliyet gösteren Pozitron, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mobil TV projesi ile Avrasya’nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri platformu CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alıyor. 5 – 10 Eylül 2006 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda ilk defa tanıtılan Mobil TV projesi için Digitürk ile anlaşma yapan Pozitron, bu proje ile Türkiye’nin her yerinde cep telefonundan Digitürk’ün belirleyeceği kanallarının bir kısmına ulaşma imkânı sağlayacak.

Böylece belirli televizyon ve radyo kanalları istenen anda her yerde canlı olarak izlenebilecek. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından 160 bin ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan Cebit Bilişim Fuarı’nda tanıtılacak Mobil TV gibi diğer Mobil Gazete, Mobil İddaa gibi ilk olma özelliği taşıyan uygulamalarla sektördeki iddiasını koruyan Pozitron, Türkiye’de mobil uygulama pazarına yatırım yaparak tüketicilere hayatı kolaylaştıracak yeni çözümler üretmeye devam ediyor. Mobil TV uygulamasına sahip olmak isteyenler belirlenecek kısa numaraya mesaj atıp uygulamanın altyapı desteğine cep telefonlarında ücretsiz olarak sahip olabilecekler.

Pozitron’un tasarımına göre uygulama kullanımının kolay olması için menüler anlaşılır düzeyde olacak ve kanal değişimi mevcut Digitürk kanalları ile aynı kanallarda yer alarak telefon tuşlarının uzaktan kumanda gibi kullanılması sağlanacak.

Kaynak: veteknoloji.com