5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0

    Exclamation çift çekirdek

    bilgisayarda çift çekirdekle tek çekirdeğin ne gibi faydaları/zararları var???????

  2. #2
    Bilgili Array SPOOKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1.027
    İtibar Gücü
    18
    Lütfen Pano Kurallarını Okuyunuz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #3
    Donanımcı Array C@GL@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    687
    İtibar Gücü
    20
    Mevcut Konu ile ilgili Intel'in bir makalesini yayınlıyorum..

    Intel çoklu görev bilgi işlem gücünü artıran ve çok kademeli uygulamaların kapasitesini yükselten sistemler satın almayı düşünenler için avantaj sunacak Intel çift çekirdekli işlemci özelliğine sahip Intel® Pentium® işlemci Extreme Edition'ı duyurdu . Intel çift çekirdekli işlemci tek bir fiziksel işlemci içinde aynı frekansta çalışan iki tam yürütme biriminden oluşur. Her iki çekirdek de aynı paketi ve aynı chipset/bellek arayüzlerini kullanır. Intel çift çekirdekli işlemci güç gereksinimlerini dengelerken daha çok özellik sunma fırsatı sağlar.

    Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar bilgisayarın yeteneklerini daha yüksek kapasite ve eşzamanlı bilgi işlem şeklinde artıran ek kaynaklar sunarak değer kattığı için yeni bilgi işlem deneyimler sunar. Çift çekirdekli işlemciyi dört şeritli bir otoyol olarak düşünün – iki şeritli yollara göre iki kat daha fazla araba trafiği kaldırabilir ve bunu yapması için arabaların iki kat hızlı gitmesi gerekmez. Benzer şekilde Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar ile müzik indirmek ve oyun oynamak gibi birden çok görev aynı anda gerçekleştirilebilir.

    Hyper-Threading Teknolojisi ¹ (HT Teknolojisi) ile birleştiğinde Intel çift çekirdekli işlemci yüksek performanslı bilgisayar kullanımında bir sonraki adımı oluşturur. Hyper-Threading Teknolojisini destekleyen Intel çift çekirdekli ürünler diğer koşullarda boşta kalacak olan kaynakları daha verimli kullanarak aynı anda dört yazılım kademesini yürütebilir

    Artan Kapasite ve Eşzamanlı Bilgi İşlem


    Kullanıcılara sunulan en önemli avantaj şudur: Intel, işlemci içindeki çekirdek adedini iki katına çıkartarak bilgisayarın yeteneklerini ve bilgi işlem kaynaklarını önemli ölçüde artırır ve daha hızlı yanıt süresi, daha yüksek çok kademeli işlem kapasitesi ve paralel bilgi işlem özellikleri sunar. Bu, tek bir çekirdek ile mevcut kaynakları daha verimli kullanarak kademeli çalışma olanağı sunan HT Teknolojisinden farklıdır. Pazara giren çok kademeli uygulamaların sayısı arttıkça Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bilgisayarlar daha üstün bilgisayar deneyimi sunmak için hazır olacak.

    Intel masaüstü bilgisayarlar için ilk çift çekirdekli işlemciyi sunarak, bilgisayar tutkunları daha çok kapasite gerektiren uygulamaları kullandıkça bilgisayar yenilikleriyle ilgili sözünü ve yatırımını sürdürüyor. Yeni Intel çift çekirdekli işlemci tabanlı bir bilgisayar kullanıcılara içerik oluşturma ya da kapasite gerektiren oyunları oynamanın yanı sıra virus taraması ve download gibi görevleri eşzamanlı gerçekleştirmek için gerekli esnekliği ve performansı sunar. İleri düzey oyuncular en son oyunları oynayabilir ve gerçek üstü efektler ve oyun ortamlarını keşfedebilir. Eğlence tutkunları arka planda diğer içerikleri şifrelerken dijital içerik oluşturabilir ve geliştirebilirler.

    Yeni Intel Pentium işlemci Extreme Edition birden çok çekirdeğe sahip işlemcilerin üstü performans, watt başına artan performans ve Intel masaüstü, mobil ve sunucu platformlarında yeni özellikler sunmak için standart halinde geldiği yeni bir işlemci mimarisi döneminin öncüsü oluyor. Bu yeni Intel çift çekirdek ürünü, Intel’in geleceğin bilgi işlem konsepti ve bunu destekleyen işlemciler ve platform mimarileriyle ilgili vizyonu Platform 2015 ’i gerçekleştirme yolunda atılan önemli bir adımdır.

    Yeni iş yükü ve kullanım modelleri standart bilgi işlem gereksinimleri haline geldiğinde gelecekteki bilgisayar platformları ve bunları kullanan kişiler daha üstün performans, daha az yoğunluk ve gelişmiş işlevsellik özelliklerine ihtiyaç duyacaklar. Intel® platformları bir bütün olarak hem yakın hem de uzun vadede bu taleplerin karşılanmasına yardımcı olacak, bileşenlerin ayrı ayrı sunduğu avantajların toplamından daha büyük avantaj ve yeni bir değer teklifi sunar. Intel’in sunduğu çift çekirdekli işlemci yalnızca bir başlangıç.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

    Destek için

  4. #4
    Bilgili Array SPOOKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1.027
    İtibar Gücü
    18
    İşlemcisinin, çift çekirdekli olmasının tek zararı normalden biraz daha fazla elektirik tüketiyor olmasıdır.
    Lütfen Pano Kurallarını Okuyunuz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  5. #5
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0
    teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. çift çekirdekli satılık pc
    By volkan sağlam in forum İkinci El Satılık
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 13-12-2009, 15:43
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18-07-2008, 09:12
  3. Intel'den Celeron için çift çekirdek
    By sheone in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 13-12-2007, 19:09
  4. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 29-10-2007, 00:28
  5. Linux 2.6 çekirdek hatası
    By KC in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 01-12-2004, 04:32

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2