Gelen bağlantılar Inlinks ve içe bağlantılar olarak bilinen Backlink, bir web sitesi veya web sayfası için önemlidir. Temel bağlantı terminolojisinde bir backlink, bir web düğümü tarafından alınan herhangi bir bağlantıdır (web sayfası, dizin, web sitesi ya da üst düzey etki alanı olan başka bir web düğümden).
Web navigasyonunda, siteye verilen (gelen) bağlantılar arama motorları tarafından birincil aracı olarak kabul edilir. Backlink sayısı, o web sitesi veya sayfanın değerini gösterir (Örneğin; web sitenin PageRank değeri, bir başka deyişle Google tarafından kullanılan popülaritesi için, önemli bir göstergedir). Web sayfası için backlinkler; site içeriği ile ilişkili, kişisel, kültürel ya da anlamsal olabilir. O sayfaya kimin, kimlerin dikkatinin çekileceğini göstermektedir.
Web siteleri için arama motorunda daha iyi bir seviyede yer almak, kısacası arama motoru optimizasyonunu sağlamak için çok çeşitli teknikler vardır. Linkbaiting (mümkün olan en fazla kaynaktan "backlink" almaya yarayan, özel olarak oluşturulmuş içerikler şeklinde açıklanabilir) gibi bazı yöntemleri planlamak ve çalışmak özel bir pazarlama gerektirir. Bazı web siteleri doğal olarak "linkbaiting" oluşturabilir: Bir ünlü hakkında haber yapan siteler buna güzel bir örnektir. Herhangi bir konu hakkında bilgi arayan insanlar ve onların aşırı ilgisiyle orada "linkbait" oluşur, çünkü pek çok web sitesi aracılığıyla bağlanacaklardır.

Bir backlink değerini belirleyen çeşitli faktörler vardır. Verilen bir konuda yetkili, konu ile bire bir ilişkili sitelerden Backlink yüksek değerdedir. Her iki sitede, konuya yönelik anahtar kelime ile içerik varsa, alınan ve verilen backlink'in, web sayfalarının arama motoru sıralamaları üzerinde güçlü bir etkisi olduğuna inanılmaktadır. Başka bir web sayfasından backlink verilmesi, hedef web sayfası için elverişli bir 'editoryal oy'u temsil eder. Bir başka önemli faktör backlink çapa metni (Anchor text)dir. Web sayfasında çapa metin olarak bulunan bir köprü açıklayıcı etiketleme olduğunu gösterir. Arama motoru botları (örümcekler, tarayıcılar, vs) bir web sayfasında içeriğin ne kadar alakalı olduğunu değerlendirmek için çapa metinleri inceler. Bir arama motoru kullanıcısı tarafından herhangi bir anahtar kelime sorgusu yapıldığında, Arama Motoru Sonuçları Sayfasında (SERP), ilgili bir web sayfasının sıralaması, çapa metin ve web sayfası içeriği uyumu derece olarak ağırlıklıdır.
Doğru bir backlink çalışması ile bağlantılar popülerlik ve köken bağlamında tartılır, siteye zarar vermeden ve linkspam frenlemeye de yardımcı olacak şekilde sağlanır.







Detaylı Bilgi İçin : Tıklayınız