-- Hypervisor’lar ve Bulut Tedarikçilerinde Veri Taşınabilirliği Seçenekleri Arttı –

-- Platform, Müşterilere Yeni Bir “Dağıtık” (Scale-Out) Depolama Seçeneği Sunuyor --

-- Müşteriler, İş Ortakları ve Üçüncü Parti Geliştiriciler için Platformu Daha Açmak Amacıyla Yeni API’lar Sunuldu–

-- Commvault, NEC ve Nutanix için IntelliSnap Kapsamını Genişletti –

Tinton Falls, NJ – Mart 2016 – Kurumsal veri koruma ve bilgi yönetiminde global bir lider olan Commvault (NASDAQ: CVLT), müşterilerine iş-kritik verileri on premise ve bulutta bütünsel, yüksek seviyede ölçeklenebilir ve uygun maliyetli bir şekilde saklama, erişim ve geri kurtarma olanağı sağlayacak olan Commvault Data Platform’daki yenilikleri duyurdu. Commvault Data Platform’daki bu son yenilikler, platformun değerini, müşteriler, iş ortakları ve üçüncü parti yazılım geliştiriciler için daha büyük bir uygulama ve yazılım ekosistemi yelpazesine kadar genişletirken, müşterinin seçimine daha fazla olanak tanıyor, üreticiye bağımlığın kaldırılmasına yardım ediyor ve veri taşınabilirliğinin artmasını sağlıyor.

Son yeniliklerin arasında şunlar var; genişletilmiş hypervisor desteği, ticari donanımda dağıtık bir depolama seçeneği, Commvault Data Platform’a açık erişimi genişleten yeni API’lar ve Commvault IntelliSnap ekosistemi için genişletilmiş kapsam ve destek. Yeni özellikler, şirketin entegre çözümler portföyündeki -- Commvault Data Platform, Commvault Software ve Commvault servislerini içerir -- son yenilik dalgasının bir göstergesi. Commvault çözüm portföyünün onbirinci sürümü ilk kez 2015 Ekim’inde çıkarılmıştı.

Commvault, kıdemli Çözümler Pazarlama direktörü Don Foster, “Müşteriler açısından yaygın bir şekilde uygulanabilirlik, yenilikçilikte pazar liderliği, bulut, hypervisor, klasik ve yeni teknolojilerle endüstrinin en geniş entegrasyonlarından biri – bütün bunlar Commvault entegre çözümler portföyünün karakteristikleridir ve bu kadar ilgi görmesinin de nedenleridirler. Süren ve sürecek olan yenilikler için taahhüdümüz, müşterilere bugünün veri yönetimi zorluklarını karşılamak, yeni teknolojileri benimsemek, ve maliyetleri düşüren, üreticiye bağımlılıktan kaçınan ve şirketlere verilerindeki değeri aktifleştirmelerine yardım eden esnek veri yönetimi stratejilerini oluşturmak için yeni seçenekler sunmaktır” dedi.

Commvault, Müşteriler için Veri Taşınabilirliği Seçeneklerini Genişletiyor

Müşterilere, klasik, sanal ve buluttan oluşan tüm altyapıda verileri ve iş yüklerini yönetmeleri için fazladan esneklik sağlamyan Commvault, müşterilerin şimdi hypervisor’lar yelpazesinin tümünde verileri ve iş yüklerini koruyup yönetebileceklerini duyurdu. Örneğin, müşteriler şimdi Commvault Data Platform’u kullanarak – bir çözüm yoluyla -- VMWare, HyperV, Zen, Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) ve Nutanix Acropolis’deki verileri ve iş yüklerini koruyabilirler. Ayrıca bu iş yükleri, hypervisor’lardan Microsoft Azure ve Amazon AWS gibi herkese açık bulut tedarikçilerine taşınırlarken de korunabilirler.

Şirket ayrıca, veri ve iş yükleri için on-premise VMWare ve HyperV çözümlerinden doğrudan Microsoft Azure ve şimdi AWS Cloud ortamlarına geçiş seçenekleri sağlayan yenilikleri de duyurdu. Dahası, Commvault Data Platform’daki yenilikler, AWS bulut ortamlarında üretilip orada barındırılan veriler için yeni yedekleme ve kurtarma seçeneklerine de izin veriyor. AWS ortamlarında komple iş yükünün dosya seviyesinde korunması (doğal Amazon Machine Image (AMI) desteği) ve kurtarılması, bütün bulut ortamları için ’in-guest’ koruma seçenekleri içeren Commvault ürünlerini daha da geliştiriyor.

Bu yenilikler müşterilere, sanal ve bulut altyapılarında veri ve iş yükünün dağıtımı ve korunma yöntemleri açısından güçlü yeni seçenekler sağlıyor.

ESG’den yönetici analist Jason Buffington (@JBuff), “Çoğu organizasyonun sanallaştırma yolculuğu, çoğu için kaçınılmaz ve temel hızlandırıcı olan birleşik/hyperconverged sistemler ile hâlâ sürüyor. Çeşitli hypervisor ve bulut altyapılarında, o altyapının ve onun VM’lerinin ve veri servislerinin esnekliğinin, güvenilirliğinin ve çevikliğinin garanti edilmesi, BT birimlerinin kurumun ihtiyacını sağlayabilmesinin güvenceye alınmasının yanı sıra, hem geçişleri hem de etkin kılınmalarını basitleştirip hızlandıracaktır” dedi.
Nutanix, İş Geliştirme ve İşbirlikleri Başkan Yardımcısı Venugopal Pai, “Müşterilerimize, uygulama ve iş ihtiyaçlarını karşılayan oldukça ölçeklenebilir ve güvenli kurumsal bulutlar oluşturmalarına yardım etme sözü verdik. BT organizasyonları veri merkezlerini modernleştirme arayışındayken, Commvault ile ilişkimizin, özellikle de Acropolis hypervisor’ün desteği ile büyüyerek devam etmesini görmekten mutluyuz, böylece müşteriler Commvault’un kesintisiz koruması ile bu kurumsal bulutları oluşturabilirler” dedi.

Platform Daha Açılıyor ve Yeni Dağıtık Depolama Seçeneği Sağlıyor

Commvault’un Data Platform’undaki son yenilikleri arasında, müşterilerin, iş ortaklarının ve üçüncü parti yazılım geliştiricilerin, Amazon Simple Storage Solution (S3), REST ve NFS arayüzleri yoluyla platforma erişmelerine izin veren API’lar da var. İlk olarak, şirketin çözüm portföyünün onbirinci sürümünün parçası olarak 2015 Ekim’inde çıkarılan Commvault Data Platform, gerçek bir açık veri yönetimi platformu olarak tasarlanmıştı, veri depolama, endeksleme, yönetme özelliklerini şimdi müşterilerin, iş ortaklarının ve üçüncü parti yazılım geliştiricilerin erişimine açarken, Commvault Software için de tamamen doğal bir yapıdır.

Platformdaki bu yeni güncellemeler ile Commvault, yeni bir arayüz seti yoluyla Commvault Data Platform’un özelliklerini genişletiyor. Klasik veri merkezi duvarlarının dışardan görünürlüğünü genişleterek, genişletilmiş arama yoluyla veri depolarının bölünmesine yardım ediyor ve şimdi dosya sistemleri ve web sitelerinin yanı sıra SaaS uygulamaları için de indeksleme desteğini ekliyor. Yeni genişletilmiş platformu kullanan müşteriler için bu güncellemeler, on-premise ve off-premise veri setlerinin tek bir indeksli görünümünü sağlıyor.

Genişletilmiş API’lar yoluyla erişime ek olarak şirket, Commvault Data Platform’un şimdi müşterilere petabyte ölçeğinde ortamları desteklemek için herhangi bir ticari donanımda çalışan dağıtık bir depolama seçeneği sunabileceğini duyurdu. Bu, bir taraftan Commvault’un en pratik veri yönetimi ve korumasını kullanırken, yeni teknoloji ve altyapıları bu ölçekte nasıl dağıtacağını düşünen müşterilere, yeni ve uygun maliyetli bir seçenek sunuyor. Bu yeni özellikler, bugünün yüksek hacimli veri seti gereksinimlerini karşılamak ve operasyonel basitliği desteklemek amacıyla, platformun sanal deposunun ‘dağıtıklığı’na izin vermek için, bulut ve web-ölçekli teknoloji Commvault Software’e taşınarak mümkün kılındı.

Commvault IntelliSnap Kapsamı & Desteği Genişliyor

Commvault Data Platform’daki son yenilikler, NEC donanımındaki ‘snapshot’lar ve Nutanix ortamı için planlanmış ‘snapshot’ kontrolü ile IntelliSnap entegrasyonuna sahip. Commvault IntelliSnap, müşterilerin, genişletilmiş bir uygulamaya uygun ‘snapshot’lar kütüphanesinden hızlı online kurtarmayı kullanmalarına izin veriyor. Bu entegrasyon ile müşteriler, çok kısa süreli kopyalar için az yer kaplayan ‘snapshot’ları kullanırken, ‘snapshot’ yönetimini (kurtarma operasyonlarını içerir) planlamak için de Commvault’un Intellisnap teknolojisini kullanıyorlar. Kesintisiz bir planlama çerçevesi, hızlı kurtarma ve basitleştirilmiş bir yönetime yardım ediyor.

NEC ve Nutanix için IntelliSnap kapsamı ve desteği, Pure, Nimble, NetApp, EMC, HDS, Fujitsu, Huawei, HPE, IBM, Dell, Infinidat, DataCore ve Oracle için zaten hazır olan Commvault IntelliSnap özelliklerine ek olarak geliyor, böylece Commvault’a endüstrideki en bütün ‘snapshot’ kopya portföyü sağlayıcılarından biri olarak bir pazar avantajı sağlıyor. Commvault, tüm klasik, flash, birleşik ve hyper-converged altyapı yelpazesini destekliyor.

Verileri ve uygulamaları kurtarmak için en hızlı ve en etkin yollardan biri olan ‘snapshot’ teknolojisi ile müşteriler, geri kurtarma için, depolama iş ortaklarının yerleşik ‘snapshot’ teknolojilerini SLA’lar üzerinden dağıtıma entegre etme arayışındalar. Genişletilmiş ‘snapshot’ yönetim özelliklerine olan talebi karşılayan Commvault Data Platform, müşterilerin kritik uygulamalar ve hypervisor ortamları için üretim performansını artırmalarına izin veriyor.

IDC Global Araştırması, Commvault Software’de Müşterinin Yatırımının Geri Dönüşünü Onayladı
IDC, 700’den fazla Commvault müşterisi ile yapılan son araştırmasında verimlilik artışını onayladı, Commvault Software kullanıcılarının kurtarmayı hızlandırarak, sistemin devre dışı kalma süresini azaltarak ve veri yönetimini iyileştirerek, BT, personel ve organizasyonel verimliliğini artırabildiğini rapor etti. Commvault müşterileri özellikle, yedekleme, snapshot’lar, bulut konfigürasyonu ve bulut veri yönetimi, DR ve keşif için BT fonksiyonlarına haftalık olarak ayırdıkları yönetim süresini yarıya indirdiler.
Çalışma, Commvault’un müşterilere, opex ve capex’in azaltılması da dahil, ortamlarını basitleştirmelerine yardım ettiğini rapor ediyor. Commvault müşterileri, hem taktik hem de stratejik açıdan riski —sistemin devre dışı kalması, veri kaybı ve kurtarma hızı açısından— azaltma ve verimliliği artırma yeteneklerindeki değerden bahsediyorlar. Örneğin IDC’ye göre Commvault müşterisinin değer kazanımları şunları içeriyor:
· Veri altyapısına, yazılımlara, servislere ve mevzuata uyuma yapılan yıllık harcamalarda %42-52 azalma
· Bulut, felaketten kurtarma, yedekleme, snapshot’lar, keşif, raporlama ve script’lere haftalık olarak harcanan yönetim saatlerinde %47-62 azalma
· Sistemin plansız olarak devre dışı kalmasında %55 azalma
· Exchange, Oracle, SharePoint ve SQL’in yanı sıra mesajlar, dosyalar ve VM’ler için ortalama kurtarma süresinde %67-68 iyileşme
· Koruma, analitik, şifreleme ve raporlama için veri kapsamında %66-217 iyileşme
Daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin: www.commvault.com.

Commvault Data Platform ve Commvault Software Hakkında
Commvault çözümleri portföyünün onbirinci sürümü –Commvault Software, Commvault Data Platform ve Commvault Servislerinden oluşur--, kritik iş öngörülerinin önünü açmak ve müşterilerin teknoloji yatırımlarından yeni değerler yaratmak için, eski veri yönetimlerinden modern bir veri ortamına geçmelerini hızlandırarak, müşterilerin verilerini etkinleştirmelerine yardımcı olmak için konumlandırılmıştır. Commvault Software, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv ve dosya senkronizasyonu ve paylaşımı alanlarında sunulan, gelişen pazar trendlerini, büyüyen alanları ve müşterinin kullanım durumlarını karşılayan endüstri lideri bir üründür. Commvault Data Platform, açık ve standart temellidir, müşterilerin verileri daha iyi kullanmalarına, BT operasyonlarını iyileştirmelerine yardım eder ve üçüncü parti yeniliklere izin verir.

Commvault Hakkında
Veri koruma ve bilgi yönetimi çözümlerinde lider bir tedarikçi olan Commvault, dünya çapında şirketlerin daha fazla değer ve iş öngörüsü yaratmak için verilerini etkinleştirmelerine ve modern veri ortamlarına geçmelerine yardım eder. Doğrudan veya dünya çapındaki bir iş ortakları ve servis sağlayıcıları ağı ile sunulan çözümler ve servislerle Commvault çözümleri, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv, dosya senkronizasyonu ve paylaşımında endüstrinin lider portföylerinden birini oluşturuyor. Bağımsız ve güvenilir bir uzman olarak Commvault, teknoloji vizyonu, yenilikçiliği ve icracılığı için müşterilerden ve nüfuzlu üçüncü partilerden övgüler almaktadır. Donanım işi veya diğer iş gündeminin cazibesine kapılmaksızın Commvault’un sadece veri yönetimine odaklanması, yerinde (on-premise) olarak, mobil platformlarda, bulutta dağıtılan ve bir-servis-olarak sunulan çözümlerin, tüm endüstrilerdeki her boyuttan şirket tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. Dünyanın her yerindeki pazarlarda oldukça nitelikli bireylerden oluşan 2,000 kadar çalışana sahip olan Commvault, NASDAQ (CVLT) borsasında halka açık bir şirkettir ve genel merkezi ABD’de Tinton Falls, New Jersey’dedir. Commvault hakkında daha fazla bilgi edinmek için — ve sizin için veri çalışmalarınıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için — commvault.com’u ziyaret edin.


# # #

Commvault’un Güvenli Liman Beyanı: Müşterilerin sonuçları buradaki ifadelerden maddi olarak farklı olabilir; Commvault tüm müşterilerin yukarıda ifade edilen kazançları elde edebileceğini garanti etmez. Bu basın bülteni ileriye yönelik ifadeler içerebilir, bunların arasında rekabet faktörleri, yazılım ürünleri ve ilişkili servislerin geliştirme, üretim, pazarlama ve satışının doğasında olan zorluklar ve gecikmeler, genel ekonomik şartlar ve benzerleri gibi risklerin ve belirsizliklerin söz konusu olduğu finansal tahminlere ilişkin ifadeler olabilir. Commvault'un geleceğe ilişkin inançları, planları, beklentileri veya amaçları, 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 27A bölümünde ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 21E bölümündeki düzenleme kapsamındaki geleceğe yönelik ifadelerdir. Bütün bu ileriye yönelik ifadeler, 1995 Menkul Kıymetler Davası Reformu Kanunu’nun güvenli liman hükümlerine uygun olarak sarf edilmiştir. Gerçek sonuçlar beklenen sonuçlardan maddi olarak farklı olabilir. Commvault, ileriye yönelik beyanlarını güncellemeyi taahhüt etmez. Herhangi bir ürün sürümünün geliştirilmesi ve zamanlamasının yanı sıra özelliklerinin veya fonksiyonlarının herhangi biri bizim takdirimize kalmıştır.

©1999-2016 Commvault Systems, Inc. Bütün hakları saklıdır. Commvault, Commvault ve logosu, "C hexagon” logosu, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, OnePass, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, Quick Snap, QSnap, IntelliSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, ROMS, Commvault Edge, Commvault Clinical Archive ve CommValue, Commvault Systems, Inc.’in tescilli markaları veya kayıtlı tescilli markalarıdır. Diğer bütün üçüncü parti markalar, ürünler, servis isimleri, tescilli markalar veya kayıtlı servis markaları, sahiplerinin mülküdür ve sahiplerinin ürün veya servislerini belirlemek için kullanılırlar. Tüm özelliklerin haber vermeden değiştirilebilmesi söz konusudur.